Somon

Detalii

Porti 4
Timp 20

Descriere somon


Cotletele de somon se spala, se zvanta cu hirtie absorbanta si se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper. Gratarul bine incins se unge cu putina grasime de la baconul prajit, iar apoi se pun la fript cotletele de somon lasindu-le 2' pe fiecare parte.
Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb pina se inmoaie cartofii (15-20'). Apoi se scurg de apa, se zdrobesc cu o furculita, se adauga untul, condimentele si laptele treptat amestecindu-se pina se obtine un pireu de cartofi de consistenta dorita. In timp ce fierb cartofii, se taie cu o foarfeca feliile de bacon in bucatele mici si se prajesc intr-o tigaie. Se pun pe o hirtie absorbanta pt. a pierde putin din excesul de grasime, iar apoi se incorporeaza in pireul de cartofi. Grasimea din tigaie se pastreaza pt. unsul gratarului incins.
Cotletele de somon facute la gratar se servesc imediat langa o salata de morcovi cu mar si pe un pat de pireu de cartofi cu bacon.

Pofta mare !

Ingrediente reteta

  • somon 4 bucati
  • bacon 100 grame
  • cartofi 10 bucati

somon : 16 comentarii

  • ok, multam!

  • @rockyonutz
    ca sa pui imagini ai in tabloul de comanda cand scri articolul o pictograma.

    @silveszter
    este un magazin in bucuresti care are asa ceva.
    in principiu pe la librarii, magazine hobby si modelaj ar trebui sa gasesti :)

  • spune-mi te rog, de unde cumperi lutul?

  • am si eu o intrebare cum ai pus pozele in articol? ca as vrea sa fac si eu unul asemanator dar nu stiu cum.

  • sarma aceea tine foarte bine si nu iese decat cu fire textile de peste 0.6mm (si cu patentul iese greut)... daca plumbul are si ceva cositor clar nu mai iese :)



    p.s. i-as ruga pe cei ce acorda note sa lase si un comentariu...

  • la cum vad eu sarma aceea ar trebui sa o indoi si in partea in care vine turnat plumbul astfel va scapa mult mai greu din acea zona. in rest felicitari pt do it yourself.