Retete de nada pentru Caras

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Caras

Mamaliga

Luam o masura de faina si doua masuri de malai. O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra. Pentru a face mamaliga de ac, ... mai mult

  • 13-05-2008
  • 4975
  • 0
  • 0

Nada rapida

Se amesteca ingredientele , mai putin mierea si zaharul vanilat, care se pun in 400 ml de apa. Dupa ce apa da in clocot se pune, concentratia de amestec cate putin ,nu deodata ca sa nu se faca cocolosi de aluat, dupa ce s-a omogenizat adaosul , coca obtinuta sa lasa la racit. Dupa ce e racita o impachetam in material textil ce absoarbe apa  ramasa in aluatul rezultat, dupa fierberea continutului. Se poate face bile cu diametru de la 8 pana la 12mm, care se pot lasa sa se usuce astfel se po ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 2853
  • 0
  • 0

Nada universala

Se pune la fiert apa ,dupa ce in prealabil am amestecat ingredientele ,( srotul de floarea soarelui o macinam ca faina praf), cu un mixer, apoi in apa fiarta adaugam amestecul , si se amesteca cu lingura de lemn pana ce se obtine mamaliga . Cu cat se fierbe mai mult mamaliga, cu atata devine va fi mai tare, este recomandata pentru momit la spirala, sau momitor, se lasa a racit pentru ca sa o putem framinta astfel vor disparea cocolosii ce se formeaza in timpul fierberii Apoi punem coca rezult ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 3664
  • 0
  • 0

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0

Nada

O nada simpla si ieftina,dar cu rezultate foarte bune,pentru caras si platica o preparam din: seminte floarea soarelui prajite 500 g Arpacas fiert 3000 g Srot floarea soarelui 1500 g faina 1000 g Malai 1000 g Se amesteca toate componentele cu apa din balta pana iasa o compozitie ca o plastelina,incat sa poti face bulgari. Atentie bulgari sa fie mai moi pt o desfacere mai rapida in apa. Se nadeste constant cu bulgari potriviti. ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 1773
  • 0
  • 0

Porumb cu viermusi

Pe un carling de crap inainte de a adauga boaba de porumb (preferabil cu gust de miere) se adauga 4-5 viermusi. Secretul l-am aflat de la un domn mai invarsta (cu experienta in domeniu) si credeti-ma ca merge foarte bine. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2663
  • 0
  • 0

Mamaliga cu vermusi

Se face o portie obisnuita de mamaliga pentru momitor dar secretul e ca la fiecare portie sa se adauge aproximativ 8-10 vermusi. In momentul cand momitorul va ajunge la fundul belti vermusii vor incerca sa iasa. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2483
  • 0
  • 0

Mamaliga

Mamaliga Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 7963
  • 0
  • 1

Mamaliga

Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula ... mai mult

  • 25-04-2008
  • 2373
  • 0
  • 0

Nada de vara ape curgatoare(mures)

mamaliga se afuma un pic dupa care se lasa la racit sa se intareasca,granulatia prin sita de 5mm la moara de macinat pt porumb.,pesmetul trebuie sa fie din coaja de paine nu din miez.,canepa prin masina de nuca.,se amesteca si este rezistenta la caldura.,nu se acreste vara.,am avut rezultate bune de ani de zile.nu am introdus dovleac si floarea soarelui aduna maruntaiul vara.,cam astea sunt retetele de baza pe care le folosesc iarna, primavara,toamna,vara,. ... mai mult

  • 16-04-2008
  • 5867
  • 0
  • 4

Nada de testat

Mentionez de la incepu k aceasta reteta este facuta de -Catalin Mateescu - mi sa parut interesanta si nu m am putut abtine sa nu o postez mai ales k se poate conserva.Chiar saptamina asta o so testez.Dc cineva stie ceva despre ea astept pareri.Stima si sper sa fie de folos.Fir intins! "Toate aceste ingrediente le amestec bine si le pun in pungi de plastic sigilate. La masura care o folosesc eu, reteta cantareste 2,5-2,7 kg, suficienta pentru o partida de pescuit. Mai trebuie doar ca pe malul ... mai mult

  • 08-04-2008
  • 2887
  • 0
  • 0

Nada pt caras

se iau ingredientele se amesteca cu apa se mai adauga 1 sau 2 oua pana aceasta se omogenizeaza .se poate pune si pe arc se se si arunca in apa ca nada.fir intins. ... mai mult

  • 05-04-2008
  • 2904
  • 0
  • 0

Nada de primavara

canepa si alunele se prajesc si se macina prin masina de nuca macinisul sa fie mai grosier., ... mai mult

  • 28-03-2008
  • 6135
  • 0
  • 1

Nada pentru toti

inainta de uscare si prajire ingredientele se tin in apa 24h mai putin canepa cu diverse arome la porumb un colant natural pt ape curgatoare, musuroi de cartita.pt balti soia prajita in compozitie. ... mai mult

  • 08-03-2008
  • 4021
  • 0
  • 3

Prepararea semintelor de canepa

Semintele de canepa se pun la inmuiat in apa , la 1 kg de seminte se adauga o lingura de sare . Se tin la inmuiat cca 24 ore , apoi se fierb cca 15-20 minute la foc mic. Se fierb pina cind crapa bobul adica. Se goloesc intr-un recipient inchis pina cand sunt racite apoi se vor strecoara , lichidul se pastreaza. Lichidul rezultat se poate folosi la rehidratarea boilesurilor uscate. Sau ca adaus in loc de apa. ... mai mult

  • 01-03-2008
  • 6891
  • 0
  • 0

Nada caras cu viermi si cafea

Mamaliga se face de acasa si se lasa sa se raceasca.Cand se ajunge la locul de pescuit se baga cafeaua si viermusi.(Un mic sfat ... ce ramane dupa ce faceti cafea naturala turnati peste rame le face mai active )Se amesteca ft bine si se sa nadeste cu bulgari din compozitie....carasul fiind ft lacom le gaseste ft repede. ... mai mult

  • 29-02-2008
  • 6622
  • 0
  • 4

Nada dulce

Se amesteca toate ingredientele pana dau o pasta gumata. Fir Intins! ... mai mult

  • 27-02-2008
  • 4307
  • 0
  • 2

Momeala pt carlig la scobar

Se amesteca ingredientele la rece pana se obtine o pasta gumata.Daca nu este destul de tare se pune deasupra la aburi un pic dupa care se framanta ft bine.Merge ft bine pe carlig la scobar , dar daca o gaseste carasul nu o sa o evite. Fir intins ! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 4096
  • 0
  • 0