Retete de nada pentru Rosioara

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Rosioara. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Rosioara

Nada pentru amur

Ingredientele macinate se amesteca pana se obtine un praf omogen si apoi se adauga in apa fierbinte sarea de bucatarie si usturoiul presat,si indulcitorul,apoise amesteca ambele portii pana se obtine o coca nu prea moale,avind in vedere ca mai urmeaza amestecul cu cantitatea de oua,care mai inmoaie materialul obtinut din anestecurile de ingrediente,si se poate momi pe momitor si bulgari ,pentru aruncare la distanta,in zona de activitate,in care pescuim.Reteta este testata,si da foarte bune rezul ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 7719
  • 0
  • 1

Momeala de mamaliga buna de pus pe carlig

framantam mamaliga cu miez de paine pana devine cleioasa.o incercam aruncand un cocolos intr-un vas cu apa ca sa vedem daca nu se farama.SAU punem intr-un vas o mana de faina de grau apoi adaugam incet apa amestecand mereu pana obtinem un fel de terci alburiu care umple vasul pana la jumatate.dupa aceea adaugam un pumn de faina de porumb macinata marunt si cernuta.cand este bine fiarta inainte de a o framanta adaugam unul sau doua galbenusuri de ou iar dupa ce am framantat-o formam din ea niste ... mai mult

  • 19-09-2008
  • 9363
  • 0
  • 1

Paine cu arome

se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5680
  • 0
  • 1

Porumb si grau cu aroma de vanilie

Se fierbe porumbul cu graul in apa cu zahar la foc mic pana da in fiert si se lasa in clocot cam 20 min.Se lasa la racit vreo 3 ore.Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se da iar in clocot la foc min ptr 20 de min.Se lasa sa se raceasca.intre timp apa a scazut lasand o zeama cu o concentratie mare de zahar si esenta.se separa intr-un borcan porumb si se completeaza cu lichidul pana la umplere si se pune la frigider(o vom folosi pe carlig).a doua zi se face mamaliga in restul de apa cu boabe ... mai mult

  • 01-10-2008
  • 7983
  • 0
  • 1

Cea mai tare la dunare

Se lasa 1-2 roabe de balegar vita/ porc la soare/ semi-umbra pana face viermi. Se arunca mai mult pana se nadeste locul, dupa care se arunca constant in cantitati mici. Daca nu v-o place...sa-mi scriati ! E garantata ! ... mai mult

  • 20-03-2009
  • 5399
  • 0
  • 1

Nada crap cu ttx fara nor

Se amesteca toate ingredientele solide , se adauga apa si se amesteca pana ajunge ca un aluat. Se lasa 5 min descoperit vasul de preparare si e gata de pus pe momitor sau folosit direct ca nada. Nada este rezultatul unor experimente facute de mine sa nu atrag carasul prin producerea unui "Nor" de nada in apa. Se stie ca daca se formeaza un "Nor" se aduna preponderent carasul. Nada merge foarte bine la crap si de retinut se imprastie la contactul cu apa , nu ramane inchegata, acoperind astfel ... mai mult

  • 01-07-2009
  • 15010
  • 0
  • 1

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Cocoloase de mamaliga cu ou

Se fierb ouale tari, dupa ce sau racit, se vor taia cubulete mici. Se face o mamaliga tare, când este calduta se amesteca cu zahar, arome, ulei de floarea soarelui pentru plasticitate, se adauga cubuletele de ou si brânza dulce de vaci. Se omogenizeaza si se fac cocoloase mici. Fir întins! ... mai mult

  • 02-01-2010
  • 6032
  • 0
  • 1

Mamaliga rosioara

Se pune mamaliga la facut si in timp ce se mesteca se adauga pe rand prima data mierea, apoi esentzele, miezul de paine si la sfrasit strotul. Dupa ce este gata se lasa cca.15 min. sa se mai intareasca. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2444
  • 0
  • 1

Nada pentru crap

ingredientele se amesteca,si se pun intr-un vas cu apa clocotita,si se lasa la fiert pana se obtine un aluat mai tare,si folosit in maxim trei zile ,ferit de razele de soare ,pentru a nu se acri. se poate folosi imediat ce a fost preparata nada. ... mai mult

  • 27-04-2010
  • 2329
  • 0
  • 1

Mamaliga pt albitura

Se prepara o mamaliga obisnuita ca si pentru consum, putin mai moale. Apoi se adauga esenta de vanilie, miezul de paine si la sfarsit srotul de floarea-soarelui.Se pot adauga si coloranti dupa preferinte, eu am lasat-o la culoarea ei naturala.Fir intins! ... mai mult

  • 30-03-2011
  • 7519
  • 0
  • 1

Nada pentru pescuitul la feeder

Se amesteca intr-un recipient mare taper big crap care este o nada foarte bogata nutritiv ,apoi amestecati cu spartura de porumb si semintele mixul apoi puneti si aditivul parf amestecat cu apa.Este o nada pentru pescuitul la fedder,incercati mai intai in cantitate mai mica apoi suplimentati nada daca vedeti ca aveti rezultate. Este o nada noua in pescuitul la feeder din Romania,asa ca rezultatele pot fi diferite de la o balta la alta. ... mai mult

  • 28-03-2012
  • 20386
  • 0
  • 1

Nada rosioara

o reteta simpla de nada la rosioara. Se inmoaie painea in apa si se amestaca apoi treptat cu malaiul si taratele pana iasa un gogolos din care se fac bulgari mici. Pasatul de malai se poate fierbe daca se doreste dar se adauga putin faina alba. ... mai mult

  • 11-02-2008
  • 2022
  • 0
  • 0

Mamaliga pt albitura

Se face mamaliga se lasa la fiert pana scade aproape toata apa, apa care ramane in vas cu toata se amesteca.Se lasa la racit apoi se sfarama se pune zaharul si aromantul (e ft important ca aromantul sa fie ft puternic). Se nadeste des si cu ft putin ... sa nu se sature pesti. Fir intins! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 3978
  • 0
  • 0

Nada pt caras

se iau ingredientele se amesteca cu apa se mai adauga 1 sau 2 oua pana aceasta se omogenizeaza .se poate pune si pe arc se se si arunca in apa ca nada.fir intins. ... mai mult

  • 05-04-2008
  • 2904
  • 0
  • 0

Nada de testat

Mentionez de la incepu k aceasta reteta este facuta de -Catalin Mateescu - mi sa parut interesanta si nu m am putut abtine sa nu o postez mai ales k se poate conserva.Chiar saptamina asta o so testez.Dc cineva stie ceva despre ea astept pareri.Stima si sper sa fie de folos.Fir intins! "Toate aceste ingrediente le amestec bine si le pun in pungi de plastic sigilate. La masura care o folosesc eu, reteta cantareste 2,5-2,7 kg, suficienta pentru o partida de pescuit. Mai trebuie doar ca pe malul ... mai mult

  • 08-04-2008
  • 2887
  • 0
  • 0

Mamaliga

Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula ... mai mult

  • 25-04-2008
  • 2373
  • 0
  • 0

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0