Sarmalute cu peste

Detalii

Porti 10
Timp 120

Descriere sarmalute cu peste

Pestele se curata de piele, se taie capul si se scot toate oasele. Carnea se trece prin masina de tocat cu slanina (se poate inlocui cu ceafa afumata) si ceapa tocata si calita 2 minute in 2 - 3 linguri ulei. Se adauga sare, un varf de cutit de piper, putin marar tocat, orezul spalat si scurs. Se amesteca bine si se intind pe foaia de varza. Se fac sarmale. Deasupra sarmalelor se pune un strat de varza tocata mai subtire, 2 foi de dafin, piper boabe, sucul de rosii si se fierb pana fierbe bine varza. Se pot consuma si reci, cu sau fara smantana.

Ingrediente reteta

  • peste 1000 grame
  • ceapa mare 2 bucati
  • varza murata 1000 grame
  • slanina afumata 50 grame
  • orez 100 grame
  • ulei 20 mililitri
  • suc de rosii 20 mililitri

sarmalute cu peste : 2 comentarii

  • teoretic...practic mai vedem...asa nici japca sau plasele nu sunt permise...taparina se foloseste si la avat cu cate 2-4 muste si in capat o naluca...

  • @ rockyonutz

    ...in pescuitul sportiv se permite folosirea a maxim 2 (doua) carlige pentru o undita (lanseta)
    ...taparina este permisa doar in pescuitul maritim , nicidecum pe rauri .