lacul de acumulare Mihailesti ep. 1

Locuri de pescuit detalii
Share
Scurta prezentare - episod 1. Postare proprie exclus copii din alte surse. Aceasta acumulare se afla in partea de sud a capitalei,mai precis la 14 km. pe soseaua ce leaga Bucurestiul de Alexandria,pe DN 6.Este alimentat cu apa in tot cursul anului de raul Arges, care aduce o cantitate suficient de mare si de o puritate care se poate oricand constata. Calitatea apei este buna datorita faptului ca pe cursul Argesului,de la Vidraru pana aici nu se afla nici o sursa majora de poluare sau deversare.
Lucrarile de amenajare au inceput in anul1983 si au fost finalizate in anul 1987, erau imperios necesare pentru regularizarea cursului apei.Inainte de finalizarea lucrarilor in fiecare primavara in lunile martie-aprilie aveau loc inundatii catastrofale in localitatile riverane.Lacul a fost amenajat prin adaptarea la conditiile topografice,care permiteau acest lucru.A constat mai mult in construirea digului,prin implantarea cu ajutorul unor utilaje complexe,a unor piloni la o adancime de circa 18-20m.Intre acesti piloni a fost turnata sub presiune ,,bentonita'',un material rezistent la infiltratii si la socuri terestre.Inaltimea digului este de aproximativ 10-12 m. fata de luciul apei.Am mentionat acest lucru deoarece multe localitati se afla efectiv sub nivelul actual al apei.Lungimea lacului de acumulare este de aproximativ 8 km.,iar latimea de 2.5-2.8 km.si este taluzat cu imbracaminte de beton (dale).Fundul lacului este nisipos in proportie de 90%.gropane si denivelari acvatice nu prea mai sunt,sau colmatat in timp.Exceptie face zona unde este exploatat prin dragare pentru extragerea de agregate de rau,nisip, pietris,balastru. Aici apa are in jur de 20-22 m. Regularizarea volumului de apa se face prin ecluza cu 4 deschideri si prin micro hihrocentrala care pompeaza MW. in sistemul energetic national.Acumularea se afla in administrarea Regia Apele Romane. In momentul de fata pentru exploatarea piscicola atat industriala cat si sportiva,luciul de apa mai este concesionat inca 2 ani s.c. Lodi s.r.l. (alti au alte pareri).Taxa sau conditiile de pescuit sportiv ptr. 2010 le fac publice dupa ce voi afla realist care sunt acestea.
Acum 14 ani m-am mutat din Bucuresti langa acest lac,mai exact la 30 m. de el. A fost una din conditii sa aleg aceasta locatie intrucat iubesc pescuitul in special urmaresc trofee,aici am dat de ele,avand cele mai mari capturi din viata mea.
Am facut aceste precizari intrucat vreau sa revin cu specii de pesti,marimi,metode,locuri,esecuri si perioade in care acestea sunt in cautare de hrana.Rog sugestii pentru continuarea sau nu a subiectului postat.
iubiti natura,merita.

lacul de acumulare Mihailesti ep. 1 : 24 comentarii

  • nu mai stiu cum este nam fost din toamna si atunci am dat noaptea la varga de 7 metri pe care mia rupto bestia

  • daca se mentine nivelul actual al apei(10 .03.11)pestele va avea conditii optime pt. depunere icre(mai greu de bagat plase prin balariile care au crescut).

  • cum va fi anul asta pe mihailesti? anu trecut afost cat de cat bine,,mai ales primavara

  • pacat frate aline, mare pacat!nu stiu unde se va ajunge in felul asta.

  • nu ai sa vezi teo.....am cunoscut "iubitori de natura" pescari care se laudau ca ei sunt adeptii c&r...si sa-i fi vazut ce luau si "brichetele"....multi vorbesc putini se tin de cuvant.....!

  • iubiti si respectati natura!! practicati pescuitul sportiv! prindeti si eliberati! unuia care ai curge sange romanesc prin vene, chiar nu poate intelege ce este respectul fata de natura??

  • as dori sa stiu si eu cand mergeti ca as face si eu o partida la rapitor

  • @robertos:
    1-apa este cat se poate de "dulce"
    2-hmm,cu sporturile nautice nu prea stiu dar sfatul meu este:mai bine nu(ca sa nu ai accidente din pricina plaselor!)
    3-motorul(barca cu motor)...poate in limita legislatiei!in primul rand tre sa te informezi de statutul lacului,cine-l administreaza si pe urma aplici ceeace ti-ai propus!

  • am si eu o intrebare-sintnou in bucuresti si de asemenea imi place sa pescuiesc dar mai mult din barca si am pescuit in marea mediterana ft mult si cu capturi frumoase si mari.intrebarea este daca in balta mihailesti as putea sa introduc un motor de apa sau ceva de gen??exista acolo?ma handesc sa cumpar casa in domnesti si este cam aproape de balta si imi plac si sporturile de apa.in afara de asta am vazut ca in apropiere este salina.apa din balta este dulce sau sarata?

  • maine am sa pescuiesc pe cornetu,am mai fost si am luat salau ,acu cu vremea asta o sa fie aglomerat ,cineva din zona i-mi da de veste ca o ia si carasul, poate sa mai confirme cineva d-nul iorgu este din zona, rog mult !