Opriti branconajul!

Blog pescar
Share
Salutare pescari!Ce facem cu branconajul care ia amploare pe zi ce trece?Pacat de frumusetile pe care le-a lasat D-zeu!Traim intr-o lume in care fiecare crede ca are dreptul sa faca ce vrea!Ajunge,ajunge sa stricam frumusetea care te copleseste!Sunteti pescari?,luati atitudine!

Opriti branconajul! : 123 comentarii

  • aveti dreptate d-l atu.acum cativa ani m-am dus la poganu dupa ce am iesit de la sc 2 .am ajuns la 1noaptea pe lac.era masina politiei acolo si m-a legitimat cine sant si sa nu am plase la mine.adica sa vada de cine se feresc.ei erau in zona cu 3 insi cu plasele.eu am pus un far de masina cu bec aprins pe luciu apei si pescuiam la pluta ,dar acel far batea spre ei si le vedeam epoleti sticlind cand i-i deranja tare lumina striga la mine sa intorc farul spre stanga sau dreapta pentru ca acel far i-l mai miscam .eu asa faceam ,plasam lumina mai aproape sa-i nu deranjez dupa ce s-au facut treaba au plecat linistiti.atunci nu aveam asa boala pe braconieri ca i-i pozam dar acum a-si faceo.atunci cu cine sa facem ordine.cu tot respectul .sa traiti.va rugam ne da-ti ajutor cu ce puteti.

  • @vali69 , mi-e greu sa cred ca ai nevoie de compasiune , n-ai inteles ideea .toti , dar absolut toti ,fug de raspundere , au un loc caldut pe care si-l mentin.iar noi , asa cum am spus , luptam cu morile de vant. cati dintre userii acestui site , au semnat petitia contra braconajului ? cativa. si n-am glumit , atunci cand am spus de voluntariat . este o ordonanta , aparuta acum 2-3 ani , prin care , doritorii pot face contracte cu garda de mediu , confidentiale bine-nteles si se implica in activitati de poluare , braconaj etc poti incerca un tel si vezi ce-ti spun , avand in vedere ca zona voastra e braconata la greu si timpu-ti permite , nu-i o idee rea.tot din cauza braconajului si-a managementului defectuos a fost schimbat si guvernatorul biosferei dd.sa va dau un ex de braconaj , la nivel inalt : undeva pe dunare , intr-o locatie pe care o frcventez, seful politiei de frontiera , a comunicat ca va veni in control , toti baconierii s-au ascuns , iar respectivul , pe-o distanta de 1-2 mile a curentat.la ce sa ne-asteptam , daca cei ce-ar trebui sa respecte legea , au asemenea practici ? dupa sarbatori , va voi comunica , daca la nivel de comisariat general au variante de stoparea flagelului.

  • eu apreciez parerea fiecaruia care intra in aceste discuti.nu toti santem la fel,dar ca un iubitor al naturii am ceva compasiune si pe de alta parte nu accept sa merg undeva sa ma relaxez si sa vina niste insi sa nu ma lase in pace.referitor la ce am dat telefon va spun ca am dat sa vad daca stie ce se petrece si m-am convins.am crezut ca avem si oameni de calitate care sa sprijine ceva bun dar nu este asa .prea putini ,mai ales din partea pescarilor adevarati.observ multi pescari pe lac care dau cu momeala si daca nu sant meserias scot parasuta sau ancora si sa vedeti ce cocosi se dau.
    i-mi dau seama ca nu pot rezolva nimic cu acestia.de aceea santem ,unde santem pentru ca nu ne pasa ce se intampla in romania.sa traiti si mai vorbim pana iese caraselul la apa mica.

  • @atu
    este foarte realist comentariul d-voastra dar, poate cine stie, cineva din conducerea anpa, va citi si aceste comentarii (sau haideti sa le spunem nemultumiri, frustari) ale platitorilor de permise! poate ca se vor sesiza si vor lua ceva masuri daca nu pentru eradicarea cel putin pentru limitarea braconajului industrial.

  • argumentul meu a fost sa vad ce indatoriri are dansul fata de functia pe care o are si am constatat ca nu cunoaste fisa postului.sunati-l si va convingeti.din cele 3 enumerate v-a spune ca niciuna nu se afla in atributile sale.daca va plictiseste,i-mi cer scuze si lasati sa se braconeze in continuare iar noi sa mergem ca la circ si sa-i aplaudam.ma asteptam la mai multa compasiune.sa traiti si cele bune.

  • @vali69 ,
    prea multa vorbarie pe aceasta tema , nimic concret , sa fie foamea de puncte ? apreciez atitudinea ta , dar ce argumente ai avut cand l-ai contactat pe cel de la anpa ? printre atributiile lor sunt si :
    - organizeaza si desfasoara activitati permanente de control si inspectie piscicola , privind respectarea legislatiei in domeniu.
    -verifica modul de organizare si desfasurare a pescuitului.
    - stabileste sisteme de control si inspectie ale activitatilor de pescuit. etc , etc....
    deci , te lupti cu morile de vant , cand spaga n-o sa mai fie primordiala , cand educatia si mentalitatea romanului se va schimba , cand vor fi scoase legi f aspre care vor fi si aplicate , poate doar atunci fenomenul va fi tinut sub control , nu eradicat.

  • pana nu se opreste pescuit industrial nu dispare braconajul

  • gresit ...pescari sunt foarte multi ,doar ca nu isi dau interesul....

  • d-le vali aveti o idee f buna dar nu stiu daca ar merge in realitate pt k oltul e foarte mare,pescari ca noi f putini.va salut

  • lasati-i in pace baieti, nu va mai agitati, ca saraca romanie este corupta in proportie de 90%(cel putin), atunci cine sa faca ordine ?? va spun eu ce aveti de facut ..cumparati-va cite o barcuta de asta de la mine (www.nauticajoray.es) si iesiti in natura ! chiar daca nu mai aveti ce prinde , dar macar o iesire in natura si o plimbare pe apa cu barca va va relaxa !! intrati in noul meu magazin online www.nauticajoray.es si veti ramane surprinsi de preturile cele mai mici din toata europa !! se trimit in toata europa, si in romania cu un mic adaos pentru transport. de exemplu pt modelul iv 300 se adauga doar 30 eur pt trimisul in ro pana la usa casei voastre !! platile se pot efectua prin transfer bancar, paypal, sau card. suntem firma serioasa cu mai mult de 4 ani de activitate, sub normele legislatiei spañole ! ne pueteti verifica in orice moment prin intermediul nrº-lui de tva care il gasiti in www.nauticajoray.es ! am clienti din ro carora le-am trimis ambarcactiuni si care pot certifica seriozitatea noastra ! avem nevoie de clienti satisfacuti in urma cumpararii pt a ne recomanda mai departe,noi nu cunoastem semnificatia cuvintului "teapa", nu stim ce este! 2 ani de garantie ! nu uitati www.nauticajoray.com !!!