Retete de nada pentru Mreana

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Mreana. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Mreana

Cum sa faci o mamaliga simpla dar buna

Este foarte important pt ca mamaliga sa iasa buna felul de malai care il folosim. Eu folosesc doar cel negrisat . Deci se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare , cand da bine in clocot pune-ti faina de malai in ea(se va forma ceva in genul unei mini piramide), lasati sa fiarba bine (cam vreo 20 de min) . Dupa ce o luati de pe foc scurgeti tot cirul(surplusul de apa cu faina)si amestecati bine (se amesteca greu fiind foarta omogena)si incet incet se adauga o jumate de pahar de cir (50 m ... mai mult

  • 04-06-2011
  • 32369
  • 0
  • 13

Mamaliga aromata rezistenta in carlig

Se pune intr-un vas apa la fiert. Se amesteca in alt vas faina de malai , cea de grau si zaharul. Se adauga apa cate un pic in vasul cu faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat consistent. Cand apa fierbe, se iau cu lingura galuste si se baga in vasul cu apa care fierbe. Dupa ce toate galustele au fost puse la fiert, se lasa la fiert aproximativ 10 minute. Se scot galustele, se pun la racit si apoi se dau prin masina de tocat(nu se lasa sa se raceasca de tot ca devin tari ca piatra). Se ... mai mult

  • 04-06-2009
  • 20022
  • 0
  • 9

Citeste asta daca esti pescar adevarat

oricine poate da o duma, ca o anumita nada, sau un mix de nada da rezultat undeva, intr-o anumita zi, intr-o anumita ora si secunda..... dar va rog sa ma credeti ca nu e asa de usor si nu poate da nimeni o reteta perfecta, sau sa garanteze ca o sa aveti satisfactia unei capturi extraordinare! e pacat ca pe toate lacurile din zona(Cj, Ms, Sj) si daca am omis vre-un judet, imi cer scuze, administratorii fac tot felul de smecherii ca omul sa plateasca taxa de pescuit dar sa nu poata retine nici m ... mai mult

  • 19-06-2008
  • 27014
  • 0
  • 7

Porumb cu tuica si miere

Se ia o cantitate de porumb uscat(din cotarca),in functie de cantitatea cu, care se doreste sa se momeasca.Se pune la muiat circa 24h, dupa care se pune la fiert intr-un ceaun,dar atentie sa nu miroase a mancare.Se fierbe la foc moale ,iar cand boaba este fiarta de jumatate se introduce zahar(un kg.la 10 kg. de porumb),dupa care se mai lasa la fiert, la foc domol,circa o jumate de ora,dar ATENTIE : cand boabele incep sa pomneasca se intrerupe din fiert.Se lasa sa se raceasca dupa care se pune in ... mai mult

  • 15-11-2009
  • 8773
  • 0
  • 5

Mamaliga cu budinca

Se pune un vas cu apa la fiert.Intre timp intr'un vas separat se pune faina de malai si se amesteca cu faina alba si cu un pic de apa pana se tine.Apoi pasta (faina alba si de malai amestecate)se face sub forma de cocolosi si se baga in apa fierbinte pana si se lasa pana se ridica la suprafata . Dupa ce ai facut asta cu toti bulgari se iau se sfarama si se pune budinca si aromantii si se amesteca ft bine . (Pt scobar recomand caramelul pt mine a dat cel mai bine rezultate) FIR INTINS !!! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 4638
  • 0
  • 4

Nada maros mix

orice tip de peste., se poate pune la momitor ,la feeder,la pluta etc.pt stationar ploaie de pelete 3mm,canepa si viermi., ... mai mult

  • 24-06-2008
  • 10034
  • 0
  • 3

Delicatetsa pt mreana

bucatile de carne fiarta si apoi putin prajita si sangele inchegat atrag mrenele mari.momeala este buna mai ales in portiunile de rauri din josul oraselor mari unde pestii se hranesc mult din resturile de alimente aruncate in apa. ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 6301
  • 0
  • 3

Nada mreana pe mures

nimic mai simplu pe raul Mures ... mai mult

  • 09-10-2009
  • 9465
  • 0
  • 2

Nada mreana - acritura

cascavalul sau branza bine fermentate constituie o nada foarte buna pt mrene.mai bune sunt branzeturile nu prea tari mirositoare cu gauri putine.daca sunt prea tari inpiedica inteparea iar daca sunt faramicioase se risipesc in apa. cascavalul se taie in patratele cu laturile cam de un centimetru in care se infige carligul ramanand descoperit numai acul din varf. ... mai mult

  • 14-09-2008
  • 5666
  • 0
  • 2

Nada 2

Intrun vas se fierbe arpacasul si porumbul in aceeasi apa dar pe rand. Apoi intrun vas se rupe painea marunt si se inmoaie cu apa de la fierberea boabelor . semintele de dovleac se prajesc se macina si se adauga peste painea inmoiata impreuna cu malaiul si faina si se amesteca bine. apoi se adauga boabele si se amesteca bine pana cand putem sa facem bulgari de nada din compozitia respectiva. ca momeala folosim boabe din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2369
  • 0
  • 2

Nada mreana

toate acestea se amesteca intrun recipient apoi se formeaza bulgari de nada si se nadeste. Succes. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 5565
  • 0
  • 2

Nada mreana

Intrun recipient mai mare se pun toate ingredientele de mai sus si se amesteca bine, apoi se fac cocoloase mari ca pumnul si se nadeste. Se pot adauga si atractanti , eu am folosit aptactant mai mult pentru mreana , adica cu gust de cascaval. ... mai mult

  • 18-03-2010
  • 6024
  • 0
  • 2

Nada caras

se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga boabele de porumb si grau,se fierb pana se inmoaie si se adauga semintele de canepa care au fost prajite in prealabil. ... mai mult

  • 04-04-2010
  • 6076
  • 0
  • 2

Cea mai buna nada pentru apa curgatoare

Se face mamaliga , dupa aceea se adauga budinca(tine bine legata mamaliga), faina de sange si de oase (au un miros tare ciudat si sunt unsuroase le place la pesti)si la final dupa ce e rece se pune atractantul de cascaval. NOTA: dupa ce se pune pe momitor nada , daca aveti un spray atractant de cascaval puteti sa pulverizati bulgarele de nada. NOTA2: pentru mreana pe carlig se pune cascaval(se lasa la soare sa se uste un pic sa fie mai tare si sa se imputeasca un pic) Fir intins ... mai mult

  • 04-06-2011
  • 31485
  • 0
  • 2

Nada la mreana si clean pe mures

se amesteca incredientele si se obtine o parte de momeala pebtru carlig mai densa si lipicioasa iar restul respectiv jumatate se adauga mai multa apa pentru momit in aval ... mai mult

  • 21-03-2008
  • 8557
  • 0
  • 1

Boilis mix. super rosu

Ingredientele se adauga in ordinea mai sus aratata, si se amesteca ,pana se obtine o coca putin mai tare, si se poare folosi ca momit imediat ce s-a facut,sau se pot executa bile dupa placerea fiecaruia ,spre exemplu bile de 10, 12, 16, si 18 mm.Se usca la un loc ferit de soare sau alte surse de caldura, cateva ore ,sau chiar zile ,dupa preferinta celui ce o foloseste,fie solubile ,in timp mai scurt ,sau cu o intarziere mai mare de descompunere. Este preferata de pesti,si are o raza mare de ac ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3583
  • 0
  • 1

Momeala rapida fara fierbere

aceasta reteta a dat rezultate foarte bune.se pune un litru de apa dupa care se adauga cerealele se mesteca bine se adauga o cutie de mazare una de porumb 200de grame de vaniliesi 500 de grame de malai 12 -14 feli de paine molde si se framanta bine dupa care poti sa pui momeala pe arc ,si pe carlig porumb. ... mai mult

  • 04-10-2008
  • 9409
  • 0
  • 1

Nada pentru scobar si mreana

Se amesteca maros mix-ul cu turta de dovleac si f.soarelui, si totidata cu cate putina apa se introduc, viermii amestecati apoi porumbul un pic cate un pic .se amesteca si se fac bulgari de marimea pumnului care se arunca cu 10 minte inainte de inceperea partidei dar si de intretinere. ... mai mult

  • 28-03-2012
  • 13713
  • 0
  • 1