Retete de nada pentru Rosioara

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Rosioara. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Rosioara

nada pentru primavara ll

pamantul se amesteca cintr-o galeata cu mixul apoi treptat se pune si un aditiv sa fie umed, ultima data se pun si ramele si vierusii dupa care se mai amesteca inca 10 minute pana se ingroasa bine. ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 3308
  • 0
  • 0

Bile boilis

Se amesteca in ordinea sus mentionata,ingredientele solide ,dar macinate,si apoi se adauga in urmatoarea faza ,ingredientele lichide,pina se omogenizeaz in totalitate ,toate componentele ce compun pasta de boilis. Se lasa doua pana la trei ore sa dospeasca coca ,se amesteca din nou, si se poate trece la executarea bilelor de boilis, dupa diametrul si taria pe care o dorim s-a o obtinem.Se pune la uscat ta temperatura camerei, cateva zile ,dar se poate folosi imediat pe momitor,daca dorim sa n ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3278
  • 0
  • 0

Nada pentru albitura

Se inmoaie painea intr-un vas cu cat mai putina apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine omogena si nu se crapa. Este o nada foarte buna pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi asemanatoare rezultatele. ... mai mult

  • 31-05-2010
  • 3225
  • 0
  • 0

Nada pentru momit

MENTIONEZ CA INGREDIENTELE SANT MACINATE,SE AMESTECA IN ORDINEA DE MAI SUS ,SI DUPA OMOGENIZARE SA ADAUGA APA,DE RAU,IN ZONA UNDE FACEM PARTIDA DE PESCUIT,MAI PUTIN ESENTA SE ADAUGA LA SFARSIT. ... mai mult

  • 28-04-2010
  • 3213
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de vanilie

SE AMESTECA INGREDIENTELE SI SE PUN LA FIERT IN APA DATA IN CLOCOT ,APOI SE LASA SA SE RACEASCA SI SE FRAMANTA PINA LA OMOGENIZARE. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3200
  • 0
  • 0

Nada crap

Mierea de albine se va dizolva in 500 ml.apa calda pe aragaz, pana va deveni omogena.Zdrobim sau macinam cu blenderul(mixerul)porumbul in lapte,sau daca folosim porumb din conserva il punem cu tot cu lichid, dupa zdrobire,si il vom amesteca cu mierea omogenizata.Adaugam uruiala de porumb,faina alba,laptele praf si mai adaugam o lingurita de boia dulce,o lingurita de boia iute si una de piper. Toate aceste ingrediente le vom amesteca bine,pana vor deveni ca o pasta de consistenta plastelinei. ... mai mult

  • 17-12-2009
  • 3137
  • 0
  • 0

Momeala naditor

se pune apa la fiert in jur de 2 litri si cand incepe sa fiarba se adauga cate putin faina de malai,se amestece tot timpul,din cand in cand se adauga faina de grau dar numai cate putin presarata.cand este gata se lipeste foarte bine pe lingura cu care sa amestecat.la final se adauga scortisoara si pesmetul,se amesteca foarte bine pana devine foarte consistenta.este foarte buna pentru naditor ,nu cade dupa primele aruncari. ... mai mult

  • 30-04-2010
  • 3126
  • 0
  • 0

Momeala

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de malai amestecata cu faina de grau pana cand pasta formata este destul de intarita,se adauga scortisoara si se amesteca permanent,zaharul pentru umiditate si mierea de albine pentru gust.eu am incercat aceasta reteta si da rezultate destul de bune. ... mai mult

  • 18-03-2010
  • 3077
  • 0
  • 2

Nada cu arome natutale

Toate ingredientele se macina,si se amesteca intr-un vas dupa omogenizare se adauga continutul de oua,apoi se amestaca si se formeaza o pasta (aluat) ,in cazul ca devine prea tare se mai adauga apa ,se foloseste ca momeala ,in locurile unde vrem sa pescuit. Are o aroma concentrata,si atrage pestele ,in aceea zona si il mentie ia aceel loc mai mult timp. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3070
  • 0
  • 0

Mamaliga dulce

iNGREGIENTELE SE AMESTECA IN ORDINEA DIN RETETA,DUPA OMOGENIZARE SE PUNE IN APA FIARTA,IN CARE AM DIZOLVAT MIEREA,SI ZAHARUL VANILAT. AMESTECUL SE TOARNA IN APA FIARTA DEODATA,PINA ESTE ACOPERITA DE APA, LASINDUSE LA FIERT PINA CE APA PATRUNDE IN TOATA COMPOZUTIA. SE LASA SA SE RECEASCA PINA CE PUTEM AMESTECA CU MINA ALUATUL REZULTAT,PINA CE SE OBTINE TARIA NECESARA , DUPA PREFERINTA,DEPINZIND DE FELUL IN CARE DORIM SA NADIM,FACAND COCOLOSI, BULGARI ,PENTRU NADIRE LA DISTANTA SAU PE MOMITO ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3037
  • 0
  • 0

Nada simpla

Se fierbe arpacasul intrun recipient, iar in apa in care acesta fierbe se adauga esenta de rom sau vanilie. Semintele de canepa se prajesc si se macina. Intr-un alt recipient fierbem orezul. Faina rezultata din canepa se amesteca cu malaiul si faina alba intr-un recipient uscat, peste care se adauga apoi putin din arpacasul fiert si orezul fiert tot, restul arpacasului pastrandul drept momeala, apoi se adauga apa, in care a fiert arpacasul sau orezul de preferinta, pana se obtine un amestec bun ... mai mult

  • 06-03-2010
  • 2976
  • 0
  • 0

Tochitura de rame

cu aceasta nada de primavara e imposibil sa nu raspunda ceva mai ales pesti pasnici, ramele se iau si se taie marunt deasemenea viermi sunt varsati pe rand intr-o galeata amestecati cu mixul faina de peste ,aroma ,aditivi, apoi ramele ,se amesteca bine bine pana cand se poate face bulgari care pot fi buni de aruncat ... mai mult

  • 18-04-2010
  • 2963
  • 0
  • 0

Nada pt caras

se iau ingredientele se amesteca cu apa se mai adauga 1 sau 2 oua pana aceasta se omogenizeaza .se poate pune si pe arc se se si arunca in apa ca nada.fir intins. ... mai mult

  • 05-04-2008
  • 2904
  • 0
  • 0

Nada de testat

Mentionez de la incepu k aceasta reteta este facuta de -Catalin Mateescu - mi sa parut interesanta si nu m am putut abtine sa nu o postez mai ales k se poate conserva.Chiar saptamina asta o so testez.Dc cineva stie ceva despre ea astept pareri.Stima si sper sa fie de folos.Fir intins! "Toate aceste ingrediente le amestec bine si le pun in pungi de plastic sigilate. La masura care o folosesc eu, reteta cantareste 2,5-2,7 kg, suficienta pentru o partida de pescuit. Mai trebuie doar ca pe malul ... mai mult

  • 08-04-2008
  • 2887
  • 0
  • 0

Nada oblete

canepa si floarea soarelui se prajeste si se macina, arpacasul se fierbe dupa care se lasa la racit, in apa in care a fiert arpacasul se pun toate fainurile si se amesteca pana se obtine o pasta care o amestecam cu boabele si facem bulgarii de nada, ca momeala folosim boabe de grau din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2884
  • 0
  • 0

Nada rapida

Se amesteca ingredientele , mai putin mierea si zaharul vanilat, care se pun in 400 ml de apa. Dupa ce apa da in clocot se pune, concentratia de amestec cate putin ,nu deodata ca sa nu se faca cocolosi de aluat, dupa ce s-a omogenizat adaosul , coca obtinuta sa lasa la racit. Dupa ce e racita o impachetam in material textil ce absoarbe apa  ramasa in aluatul rezultat, dupa fierberea continutului. Se poate face bile cu diametru de la 8 pana la 12mm, care se pot lasa sa se usuce astfel se po ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 2853
  • 0
  • 0

Cocolos simplu

Mamaliga decuseara se taie o bucat si se pune la frigider . a doua zi cand mergem la pescuit se ia painea si cu o aroma care vrem ( cea mai buna a fost pentru mine anasonul si vanilia )si ce am pus la frigider si pe malul apei amestecam cele doua ingrediente , normal ca aveti nevoie si de apa si va fi cea din rau , balta , iaz sau onde esti se obtine o pasta si apoi se adauga aroma ,se amesteca si se framanta pana se obtine o pasta destul de tare dar maleabila si carese tine foarte bine pe car ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 2846
  • 0
  • 0

mamaliga

malaiul se da prima data printr-o masian de facut cafea pwentru a iesii foarte fin apoi se pune la fiert pentru mamaliga,treptat se pune zaharul vanilat apoi o aroma anume si catre final canepa alba o gasiti la magazinele de pescuit cred ca a aparut,si amestecati este foarte eficienta exact ca o mamaliga numai ca are asta inauntru care face diferenta. ... mai mult

  • 28-04-2010
  • 2738
  • 0
  • 0