Retete de nada pentru Babusca

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Babusca. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Babusca

Cea mai buna nada pentru apa curgatoare

Se face mamaliga , dupa aceea se adauga budinca(tine bine legata mamaliga), faina de sange si de oase (au un miros tare ciudat si sunt unsuroase le place la pesti)si la final dupa ce e rece se pune atractantul de cascaval. NOTA: dupa ce se pune pe momitor nada , daca aveti un spray atractant de cascaval puteti sa pulverizati bulgarele de nada. NOTA2: pentru mreana pe carlig se pune cascaval(se lasa la soare sa se uste un pic sa fie mai tare si sa se imputeasca un pic) Fir intins ... mai mult

  • 04-06-2011
  • 31485
  • 0
  • 2

Srot

pt a fi ideal si a nu-si pierde proprietatile,srotul se pune intr-un vas se toarna peste el apa fierbinte,se acopera se lasa in repaus 10 min ,dupa care se omogenizeaza,se adauga apa daca e prea tare,se pune intr-un recipient sau punga ermetica,este gata pt a fi folosit ca nada pur sau in combinatie cu alte fainuri ... mai mult

  • 08-12-2007
  • 6856
  • 0
  • 1

Nada de primavara

canepa si alunele se prajesc si se macina prin masina de nuca macinisul sa fie mai grosier., ... mai mult

  • 28-03-2008
  • 6135
  • 0
  • 1

Boilis de casa

Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult

  • 04-07-2008
  • 6638
  • 0
  • 1

Boilis mix. super rosu

Ingredientele se adauga in ordinea mai sus aratata, si se amesteca ,pana se obtine o coca putin mai tare, si se poare folosi ca momit imediat ce s-a facut,sau se pot executa bile dupa placerea fiecaruia ,spre exemplu bile de 10, 12, 16, si 18 mm.Se usca la un loc ferit de soare sau alte surse de caldura, cateva ore ,sau chiar zile ,dupa preferinta celui ce o foloseste,fie solubile ,in timp mai scurt ,sau cu o intarziere mai mare de descompunere. Este preferata de pesti,si are o raza mare de ac ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3583
  • 0
  • 1

Nada pentru amur

Ingredientele macinate se amesteca pana se obtine un praf omogen si apoi se adauga in apa fierbinte sarea de bucatarie si usturoiul presat,si indulcitorul,apoise amesteca ambele portii pana se obtine o coca nu prea moale,avind in vedere ca mai urmeaza amestecul cu cantitatea de oua,care mai inmoaie materialul obtinut din anestecurile de ingrediente,si se poate momi pe momitor si bulgari ,pentru aruncare la distanta,in zona de activitate,in care pescuim.Reteta este testata,si da foarte bune rezul ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 7719
  • 0
  • 1

Momeala de mamaliga buna de pus pe carlig

framantam mamaliga cu miez de paine pana devine cleioasa.o incercam aruncand un cocolos intr-un vas cu apa ca sa vedem daca nu se farama.SAU punem intr-un vas o mana de faina de grau apoi adaugam incet apa amestecand mereu pana obtinem un fel de terci alburiu care umple vasul pana la jumatate.dupa aceea adaugam un pumn de faina de porumb macinata marunt si cernuta.cand este bine fiarta inainte de a o framanta adaugam unul sau doua galbenusuri de ou iar dupa ce am framantat-o formam din ea niste ... mai mult

  • 19-09-2008
  • 9363
  • 0
  • 1

Paine cu arome

se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5680
  • 0
  • 1

Porumb si grau cu aroma de vanilie

Se fierbe porumbul cu graul in apa cu zahar la foc mic pana da in fiert si se lasa in clocot cam 20 min.Se lasa la racit vreo 3 ore.Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se da iar in clocot la foc min ptr 20 de min.Se lasa sa se raceasca.intre timp apa a scazut lasand o zeama cu o concentratie mare de zahar si esenta.se separa intr-un borcan porumb si se completeaza cu lichidul pana la umplere si se pune la frigider(o vom folosi pe carlig).a doua zi se face mamaliga in restul de apa cu boabe ... mai mult

  • 01-10-2008
  • 7983
  • 0
  • 1

Cea mai tare la dunare

Se lasa 1-2 roabe de balegar vita/ porc la soare/ semi-umbra pana face viermi. Se arunca mai mult pana se nadeste locul, dupa care se arunca constant in cantitati mici. Daca nu v-o place...sa-mi scriati ! E garantata ! ... mai mult

  • 20-03-2009
  • 5399
  • 0
  • 1

Momeala de scobar

intr-o galeata(sau ce vretii voi)se pune pamantul(5kg),dupa aia se amesteca impreuna cu nada,pesmetul si faian de malai,si dupa aia se mai adauga o paine inmuiata,si la final daca doritii sa mai adaugatii si viermusii ... mai mult

  • 27-03-2009
  • 3157
  • 0
  • 1

Nada crap cu ttx fara nor

Se amesteca toate ingredientele solide , se adauga apa si se amesteca pana ajunge ca un aluat. Se lasa 5 min descoperit vasul de preparare si e gata de pus pe momitor sau folosit direct ca nada. Nada este rezultatul unor experimente facute de mine sa nu atrag carasul prin producerea unui "Nor" de nada in apa. Se stie ca daca se formeaza un "Nor" se aduna preponderent carasul. Nada merge foarte bine la crap si de retinut se imprastie la contactul cu apa , nu ramane inchegata, acoperind astfel ... mai mult

  • 01-07-2009
  • 15010
  • 0
  • 1

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Cocoloase de mamaliga cu ou

Se fierb ouale tari, dupa ce sau racit, se vor taia cubulete mici. Se face o mamaliga tare, când este calduta se amesteca cu zahar, arome, ulei de floarea soarelui pentru plasticitate, se adauga cubuletele de ou si brânza dulce de vaci. Se omogenizeaza si se fac cocoloase mici. Fir întins! ... mai mult

  • 02-01-2010
  • 6032
  • 0
  • 1

Nada pesti pasnici

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de porumb si se amesteca tot timpul sa nu se lipeasca de fund.cand este aproape gata se adauga faina de grau dar tot cate putin si se amesteca.la final se adauga scortisoara.pe malul apei la aceasta nada se poate adauga rame taiate bucati sau viermusi. ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 3142
  • 0
  • 1

Nada pentru crap

ingredientele se amesteca,si se pun intr-un vas cu apa clocotita,si se lasa la fiert pana se obtine un aluat mai tare,si folosit in maxim trei zile ,ferit de razele de soare ,pentru a nu se acri. se poate folosi imediat ce a fost preparata nada. ... mai mult

  • 27-04-2010
  • 2329
  • 0
  • 1

Mamaliga pt albitura

Se prepara o mamaliga obisnuita ca si pentru consum, putin mai moale. Apoi se adauga esenta de vanilie, miezul de paine si la sfarsit srotul de floarea-soarelui.Se pot adauga si coloranti dupa preferinte, eu am lasat-o la culoarea ei naturala.Fir intins! ... mai mult

  • 30-03-2011
  • 7519
  • 0
  • 1

O nada ieftina pentru plumbul momitor

Se ia o cantitate de malai pentru a face o mamaliga(asta in functie de cat de mare se doreste sa fie mamaliga si cat de lunga este partida de pescuit).Se adauga in apa in care se va turna malaiul seminte de anason,(se gasesc si in farmaciile de plante),o lingura de miere de albine si o sticluta de esenta de vanilie.Se toarna malaiul respectiv pentru a obtine mamaliga dorita.Dupa preparare,e de preferat ca mamaliga rezultata sa se rastoarne in recipiente inalte pentru ca in cazul in care doriti ... mai mult

  • 19-04-2011
  • 14820
  • 0
  • 1