Retete de nada pentru Babusca

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Babusca. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Babusca

Nada pentru caras si albitura

se amesteca bine toate produsele pana se incheaga. daca mai e nevoie sa adauga apa fiarta sau de la locul de pescuit. este o nada potrivita pentru pestii mai mici caras si albitura dar merge si la crap. ... mai mult

  • 03-06-2010
  • 7755
  • 0
  • 2

Nada pentru amur

Ingredientele macinate se amesteca pana se obtine un praf omogen si apoi se adauga in apa fierbinte sarea de bucatarie si usturoiul presat,si indulcitorul,apoise amesteca ambele portii pana se obtine o coca nu prea moale,avind in vedere ca mai urmeaza amestecul cu cantitatea de oua,care mai inmoaie materialul obtinut din anestecurile de ingrediente,si se poate momi pe momitor si bulgari ,pentru aruncare la distanta,in zona de activitate,in care pescuim.Reteta este testata,si da foarte bune rezul ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 7719
  • 0
  • 1

Nada pentru ciprinide

Se prajesc(putin) semintele de floarea soarelui,canepa,mei si susan.Apoi se dau prin masina de macinat. Se macina si biscuitii si fulgii de porumb cu miere. Se pune tot ceea ce a fost macinat impreuna cu restul ingredientelor. Adaugati apa in nada din locul in care pescuiti si lasati aprox 15 min ca nada sa-si traga apa.Puteti adauga diverse esente dupa preferinte (capsuni,vanilie). Fir intins! ... mai mult

  • 28-04-2010
  • 7698
  • 0
  • 0

Porumb cu alcool

deja am pus 20 kg.de boabe porumb la fermentat si cand incepe ??????? o sa fie numai bun.porumbul prin fermentare evapora alcool.la sfarsitul lui ianuarie scot aprox.jumatate din boabe si le pun in alta galeata fara apa sa prinda miros de imputit.cand deschizi nu poti sa mirosi.restul il scot in aprilie mai cat am nevoie pentru un pescuit, boabe care miros alcool de la distanta.am patit intr-un an cand mergeam la pescuit si in masina mirosea alcool din cauza ca nu am pus capacul pe galeata si a ... mai mult

  • 22-12-2010
  • 7602
  • 0
  • 6

Mamaliga pt albitura

Se prepara o mamaliga obisnuita ca si pentru consum, putin mai moale. Apoi se adauga esenta de vanilie, miezul de paine si la sfarsit srotul de floarea-soarelui.Se pot adauga si coloranti dupa preferinte, eu am lasat-o la culoarea ei naturala.Fir intins! ... mai mult

  • 30-03-2011
  • 7519
  • 0
  • 1

Mamaliga xxx

5-CANI FAINA DE MALAI 2CANI FAINA DE GRAU 7CANI APA;SE PUNE APA LA FIERT , TIMP IN CARE FAINA DE MALAI SI CU CEA DE GRAU SUNT AMESTECATE INTR-UN VAS PANA CE ACEASTA COMPOZITIE SE OMOGENIZEAZA,SE ASTEAPTA PANA CE APA INCEPE SA FIARBA SE PUNE O LINGURA DE SARE SI O LINGURA DE MIERE SAU ZAHAR IN APA APOI SE TOARNA TOATA COMPOZITIA DIN VAS IN APA FIARTA ,FARA A SE MESTECA.DUPA CIRCA 10 MIN.SE IA OALA DE PE FOC SI SE AMESTECA BINE PANA MAMALIGA SE LEAGA. IN TIMPUL MESTECARI SE POT PUNE SI AROME... ... mai mult

  • 25-05-2010
  • 7403
  • 0
  • 0

Mamaliga pentru carlig si momit

Se amesteca faina de malai cu faina de grau uscata. Se adaoga apoi apa cat cuprinde facand cocoloase de marimea pumnului. Se fierb 15-20 minute si se lasa la racit. Se reomogenizeaza masa rezultata adougand semintele macinate pana se obtine un amestec omogen. Se pot adouga semintele si inainte de fiergebe avantajul fiind ca se amesteca mai usor cu fainurile uscate dar se pierde din aroma la fierbere. Aceasta momeala sta bine atat in carlig cat si in momitor. Locul nadit cu astfel de cocoloase va ... mai mult

  • 12-01-2010
  • 7060
  • 0
  • 2

Nada pentru pescuitul la babusca

Masurile de gramaj sunt pentru o nada care dureaza cca 4 ore.Adaugarea si umectarea colorantului se va face treptat,cu ajutorul pulverizatorului.Amestecand bine nada veti observa ca nada va deveni neagra,de ce neagra ,deoarece babusca stand in ape limpezi si si curate va vede imediat nada.Dupa colorarea mixului adaugam si graul fiert si o mana de canepa prajita si macinata.Se amesteca totul bine si se poate folos dupa cca 2-3 min dupa ce am terminat-o. ... mai mult

  • 15-03-2012
  • 6944
  • 0
  • 0

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Srot

pt a fi ideal si a nu-si pierde proprietatile,srotul se pune intr-un vas se toarna peste el apa fierbinte,se acopera se lasa in repaus 10 min ,dupa care se omogenizeaza,se adauga apa daca e prea tare,se pune intr-un recipient sau punga ermetica,este gata pt a fi folosit ca nada pur sau in combinatie cu alte fainuri ... mai mult

  • 08-12-2007
  • 6856
  • 0
  • 1

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0

Boilis de casa

Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult

  • 04-07-2008
  • 6638
  • 0
  • 1

Bilute de mamaliga pentru carlig

Se fierbe mamaliga obisnuita.Se framanta apoi cu un amestec de malai si faina (parti ~ egale) pana la inglobare totala si omogenizare.Din pasta obtinuta,se fac bilute de dimensiunea dorita care se introduc in apa clocotita.Initial bilutele se duc la fund.Cand au fiert suficient se ridica singure la suprafata,de unde se culeg cu o spumiera.se dau prin malai cu diferite arome(dupa preferinte) si se pastreaza intr-o cutie inchisa. ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 6591
  • 0
  • 0

Nada pentru bomba

se fierb toate in afara de faina.dupa fiert cand amestecul se raceste se framanta cu faina pana la omogenizare ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 6154
  • 0
  • 5

Nada de primavara

canepa si alunele se prajesc si se macina prin masina de nuca macinisul sa fie mai grosier., ... mai mult

  • 28-03-2008
  • 6135
  • 0
  • 1

Nada caras

se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga boabele de porumb si grau,se fierb pana se inmoaie si se adauga semintele de canepa care au fost prajite in prealabil. ... mai mult

  • 04-04-2010
  • 6076
  • 0
  • 2

Cocoloase de mamaliga cu ou

Se fierb ouale tari, dupa ce sau racit, se vor taia cubulete mici. Se face o mamaliga tare, când este calduta se amesteca cu zahar, arome, ulei de floarea soarelui pentru plasticitate, se adauga cubuletele de ou si brânza dulce de vaci. Se omogenizeaza si se fac cocoloase mici. Fir întins! ... mai mult

  • 02-01-2010
  • 6032
  • 0
  • 1

Paine cu arome

se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5680
  • 0
  • 1