Retete de nada pentru Babusca

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Babusca. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Babusca

Nada rapida

Se amesteca ingredientele , mai putin mierea si zaharul vanilat, care se pun in 400 ml de apa. Dupa ce apa da in clocot se pune, concentratia de amestec cate putin ,nu deodata ca sa nu se faca cocolosi de aluat, dupa ce s-a omogenizat adaosul , coca obtinuta sa lasa la racit. Dupa ce e racita o impachetam in material textil ce absoarbe apa  ramasa in aluatul rezultat, dupa fierberea continutului. Se poate face bile cu diametru de la 8 pana la 12mm, care se pot lasa sa se usuce astfel se po ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 2853
  • 0
  • 0

Pasta de cartofi cu gris

Se fierb cartofii cu coaja cu tot , cu o zi înainte, se curata, se strivesc binesi se amesteca cu gris, framântându-se pâna nu se mai lipeste de degete. Se fac galuste mici , sferice si se fierb in apa 30min.În loc de gris se poate pune faina alba pasta devenind mai moale.Se poate colora cu sofran în galben-intens sau colorant galben si aromatiza cu vanilina sau alte arome. ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 2814
  • 0
  • 0

mamaliga

malaiul se da prima data printr-o masian de facut cafea pwentru a iesii foarte fin apoi se pune la fiert pentru mamaliga,treptat se pune zaharul vanilat apoi o aroma anume si catre final canepa alba o gasiti la magazinele de pescuit cred ca a aparut,si amestecati este foarte eficienta exact ca o mamaliga numai ca are asta inauntru care face diferenta. ... mai mult

  • 28-04-2010
  • 2738
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

Ingredientele se pot procura usoa di magazine ,de specalizate,"AGROSEM".Semintele se prajesc putin ,ca apoi sa fie mai usor dse macinat,cu un mixer. Cantitatile de faine rezultate,se amesteca cu ulei de rapita ,pana se obtine taria aluatului,sa nu cada usor de pe momitor,sau se pot face bulgari pentru a arunca in locul unde dorim sa momim. Mentionez ca aceste seminte au o puternica aroma ,se raspindeste repede ,si pe o suprafata destul de mare,in apa. Aceste seminte contin multe vitamine c ... mai mult

  • 08-07-2008
  • 2696
  • 0
  • 0

Nada concentrata .

IANGREDIENTELE SE VOR IMPARTI IN DOUA PARTI:pima la cantitatea ce arata cantitatea ce arata 150 (5 buc.)oua se amesteca impreuna odata,intr-o cantitate de apa ,ca coca sa fie tare,apoi partea a doua lichidele aa ,aromele si uleiurile se amesteca la fata locului, pentru ca ,altfel s-ar produce oxidarea (alterarea mai rapida ) a nadei.Semintele se pot procura din comert,de altfel toate cele necesare . Personal am testat si da foarte bune rezultate,mai ales pe perioada de vara si troamna. Va dor ... mai mult

  • 30-06-2008
  • 2671
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

toate ingredientele se macina ,apoi se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen. Ramele se rup, sau se taie marunt ,cu vermusi impreuna se amesteca cu amestecul rezultat din prima compozitie ,si la fata locului ,la rau se adauga zaharul vanilat cu o cantitate de apa, atat cat sa obtinem o compozitie mai tare care sa nu cada de pe momitor in timpul aruncarii,se poate folosi timp mai indelungat si la nadirea locului pentru pescuit. ... mai mult

  • 07-09-2008
  • 2653
  • 0
  • 0

Cea mai simpla reteta de canepa fiarta

In primul rand pentru aceasta reteta avem nevoie de un termos mediu,adica in care sa intre cel putin 500 mililitri lichid.Punem semintele de canepa in acest termos,adaugam si zaharul si amestecam bine.Acum vine partea cea mai frumoasa:luam un ibric in care avem aproximativ 400 mililitri apa si il punem la fiert.Cand apa a fiert,o turnam peste amestecul de seminte si zahar,pana umplem termosul,dupa care il inchidem cu capacul.Aceasta operatie o vom face cu o seara inaintea zilei in care ne-am pro ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2641
  • 0
  • 0

Mamaliga moale aromatizata

În apa fierbinte se se adauga treptat doua parti de faina de malai si o parte de faina alba, amestecând continuu circa 10 min în conbinatie cu srot de floarea soareluimacinat,siropuri diferite, halva, arome si coloranti. Dupa racire se amesteca, dupa dorinta si cu alte componente, pentru obtinerea pastei dorite. ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 2605
  • 0
  • 0

Mamaliga caramelizata

Intr-un vas topitzi 150 grame zahar, apoi cand acesta incepe sa-si skimbe culoarea, turnati apa treptat pana obtinetzi o culoare bruna. Turnati 700 ml de apa rece si lasatazi sa dea in clocot...turnatzi inca 100 grame de zahar si amestecatzi bine. Adaugati malauiul treptat si urmati procesul ca la mamailga obisnuita ... dupa racire o putetzi pune intr-un dres de dama si apoi ceva plat deasupra si o greutate ca sa aplatizatzi mamaliga pt a o putea folosi la patratzica... FIR INTINS ... mai mult

  • 13-06-2008
  • 2562
  • 0
  • 0

Miez de paine

Miezul de paine este una dintre momelile folosite cu succes la prinderea carasului, albuminelor, rosioarelor etc. Se ia miez de piine alba proaspata si se comprima pana obtinem un cocolos cit un mar. Punem miezul in mijlocul unei bucati de pinza, infasuram bine, apoi il inmuiem brusc intr-un vas cu apa clocotita astfel incat sa se imbibe pinza si putin si piinea. Se stoarce usor si apoi se framinta energic prin pinza pina acesta devine ca o pasta. In pasta se adauga putin zahar ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 2522
  • 0
  • 0

Nada cu anson

intr-o galeata mai mare se pune mixul cu putina apa,apoi se adauga oul cu laptele de poprumb si aroma de anason,se amesteca usor,fara graba pana compozitia va prinde forma aleasa de voi. ... mai mult

  • 25-04-2010
  • 2361
  • 0
  • 0

Nada pentru crap

ingredientele se amesteca,si se pun intr-un vas cu apa clocotita,si se lasa la fiert pana se obtine un aluat mai tare,si folosit in maxim trei zile ,ferit de razele de soare ,pentru a nu se acri. se poate folosi imediat ce a fost preparata nada. ... mai mult

  • 27-04-2010
  • 2329
  • 0
  • 1

Cuburi din mamaliga

Malaiul cel mai bun e cel din piata, si negrisat. Cel unguresc are si colorant alimentar, asa ca nu e rau. De preferat este ca malaiul sa nu fie cernut pentru ca fragmentele de coaja au aroma de porumb - cu toate ca, nepregatita cum trebuie, mamaliga din malai necernut nu are consistenta celei din malai cernut. Se pune apa, sa zicem 1,5 l., intr-un ceaun in care se arunca doi - trei pumni de malai, asa incit sa se formeze o supa ceva mai consistenta. Se lasa la fiert destul de mult, pentru a ... mai mult

  • 15-04-2010
  • 2232
  • 0
  • 0

Nada de babusca

o punga te timar(parmezan)se amesteca cu o paine inmuiata,mamaliga sau pamant,se mai poate adauga viermusii,rame tocate ... mai mult

  • 05-04-2009
  • 2228
  • 0
  • 0

Nada +

intr-o galeata se amesteca crap xz 3 kg si se amesteca cu faina de peste,apa se amesteca cu aroma de vanilie apoi se amesteca cucompozitia uscata. ... mai mult

  • 27-04-2010
  • 2107
  • 0
  • 0

Nada de babusca

se face o mamalinga si se amesteca cu timar(vanilie),se mai poate pune grau(fiert) ... mai mult

  • 07-04-2009
  • 2037
  • 0
  • 0

Nada pentru albitura

Acest amestec se cerne pentru a avea aceeasi granulatie.La folosire se adauga cateva picaturi de ulei de ananas,menta ori plic de zahar vanilat.Se umezeste mai mult sau mai putin,functie de adancimea la care pescuim. Dupa nadirea de apel mai consistenta de la inceputul partidei,pestii sunt tinuti pe loc,aruncand din timp in timp cam 10 min,un cocolos de nada de marimea unei nuci. FIR INTINS ... mai mult

  • 14-12-2009
  • 1980
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de capsune

INGREDIENTELE MACINATE SE AMESTECA SI SE TOARNA IN VASUL CU APA DATA IN CLOCOT,PINA SE FACE UN ALUAT MAI TARE. CONTINUTUL OBTINUT SE AMESTECA APOI CU ESENTA DE CAPSUNE SI DUPA OMOGENIZARE SE POT FACE CUBURI SAU BILE ,APOI SE PUN LA USCAT,SI SE MAI POT FOLOSI SI CA BULGARI PENTRU A MOMI LOCUL . ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 1903
  • 0
  • 0