Retete de nada pentru Cteno

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Cteno. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Cteno

Reteta boiles valabila tot anul

rezeta simpla capturanta tot anul si pe buzunarul fiecarui carpist la care se adauga 10 oua ,si partea lichida arome si atractanti la alegerea fiecarui(gramajul se gaseste pe fiecare ambalaj al produsului)nu ramane decat sa se amestece partea lichida cu ouale si cu mixurile pana la omogenizare,aluatul va devenii vartos si bun pt rularea bilelor,timpul de fierbere al bilelor este circa 6 minute la vapor si aprox. 4 minute an apa fierbinte,bilele dupa fierbere se scot pe o carpa uscata se lasa pt ... mai mult

  • 13-01-2008
  • 6506
  • 0
  • 0

Nada crap - reteta lui adriano musaro

Reteta lui Adriano Musaro Ingrediente:    1. 15% malai    2. 10% faina de orez    3. 15% faina de soia(grasa daca se gaseste)este un atractant natural    4. 10% faina alba (pentru a lega si carbohidrata)    5. 15% canapa prajta si tocata nu prea marunt    6. 5% pelete de porci sau faina pentru pasari si porci (nu mai mult pentru ca valorile nutritive sunt prea mari, pentru a hrani un porc se folosesc 200g....atentie la dozaj.)    7. 20% mancare de pasarele cu ... mai mult

  • 26-01-2008
  • 5680
  • 0
  • 0

Pireu de boabe

Ingredientele cu exceptia laptelui se fierb separate. Cand sau fiert se amesteca (boabele se zdobesc si cartofii se razuies)si se adauga UMPIC de lapte pentru a amesteca aromele. Cel mai mult se foloseste la ciprinide. ... mai mult

  • 29-01-2008
  • 5056
  • 0
  • 0

Mamaliga

Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula ... mai mult

  • 25-04-2008
  • 2373
  • 0
  • 0

Porumb cu viermusi

Pe un carling de crap inainte de a adauga boaba de porumb (preferabil cu gust de miere) se adauga 4-5 viermusi. Secretul l-am aflat de la un domn mai invarsta (cu experienta in domeniu) si credeti-ma ca merge foarte bine. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2663
  • 0
  • 0

Nada de vara

O nada pe baza de cartofi (buna vara la crap si cteno) 4 kg de porumb uscat 4 kg de cartofi proaspeti taiati in cubulete de 1-2 cm. Nu taiati cartofii decat atunci cand pregatiti nada. 2 kg de boillies (canepa, fructe sau squid) 1 kg de arpacas ½ kg naut preparat 1 kg zahar aroma 10 ml aditiv (merge bine in combinatia asta Aromix-ul de crap de Sensas) La aceasta nada pescuiti cu boillies, cu cartof si cu porumb. Cartoful se poate pune pe rig proaspat sau puteti folosi cartof ... mai mult

  • 08-05-2008
  • 4185
  • 0
  • 0

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0

Nada concentrata .

IANGREDIENTELE SE VOR IMPARTI IN DOUA PARTI:pima la cantitatea ce arata cantitatea ce arata 150 (5 buc.)oua se amesteca impreuna odata,intr-o cantitate de apa ,ca coca sa fie tare,apoi partea a doua lichidele aa ,aromele si uleiurile se amesteca la fata locului, pentru ca ,altfel s-ar produce oxidarea (alterarea mai rapida ) a nadei.Semintele se pot procura din comert,de altfel toate cele necesare . Personal am testat si da foarte bune rezultate,mai ales pe perioada de vara si troamna. Va dor ... mai mult

  • 30-06-2008
  • 2671
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

Ingredientele se pot procura usoa di magazine ,de specalizate,"AGROSEM".Semintele se prajesc putin ,ca apoi sa fie mai usor dse macinat,cu un mixer. Cantitatile de faine rezultate,se amesteca cu ulei de rapita ,pana se obtine taria aluatului,sa nu cada usor de pe momitor,sau se pot face bulgari pentru a arunca in locul unde dorim sa momim. Mentionez ca aceste seminte au o puternica aroma ,se raspindeste repede ,si pe o suprafata destul de mare,in apa. Aceste seminte contin multe vitamine c ... mai mult

  • 08-07-2008
  • 2696
  • 0
  • 0

Nada buna suat

o nada simpla si reusita pe Suat, prietenii stiu d c : ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 2692
  • 0
  • 0

Bile boilis

Se amesteca in ordinea sus mentionata,ingredientele solide ,dar macinate,si apoi se adauga in urmatoarea faza ,ingredientele lichide,pina se omogenizeaz in totalitate ,toate componentele ce compun pasta de boilis. Se lasa doua pana la trei ore sa dospeasca coca ,se amesteca din nou, si se poate trece la executarea bilelor de boilis, dupa diametrul si taria pe care o dorim s-a o obtinem.Se pune la uscat ta temperatura camerei, cateva zile ,dar se poate folosi imediat pe momitor,daca dorim sa n ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3278
  • 0
  • 0

Nada cu arome natutale

Toate ingredientele se macina,si se amesteca intr-un vas dupa omogenizare se adauga continutul de oua,apoi se amestaca si se formeaza o pasta (aluat) ,in cazul ca devine prea tare se mai adauga apa ,se foloseste ca momeala ,in locurile unde vrem sa pescuit. Are o aroma concentrata,si atrage pestele ,in aceea zona si il mentie ia aceel loc mai mult timp. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3070
  • 0
  • 0

Mamaliga dulce

iNGREGIENTELE SE AMESTECA IN ORDINEA DIN RETETA,DUPA OMOGENIZARE SE PUNE IN APA FIARTA,IN CARE AM DIZOLVAT MIEREA,SI ZAHARUL VANILAT. AMESTECUL SE TOARNA IN APA FIARTA DEODATA,PINA ESTE ACOPERITA DE APA, LASINDUSE LA FIERT PINA CE APA PATRUNDE IN TOATA COMPOZUTIA. SE LASA SA SE RECEASCA PINA CE PUTEM AMESTECA CU MINA ALUATUL REZULTAT,PINA CE SE OBTINE TARIA NECESARA , DUPA PREFERINTA,DEPINZIND DE FELUL IN CARE DORIM SA NADIM,FACAND COCOLOSI, BULGARI ,PENTRU NADIRE LA DISTANTA SAU PE MOMITO ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3037
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de capsune

INGREDIENTELE MACINATE SE AMESTECA SI SE TOARNA IN VASUL CU APA DATA IN CLOCOT,PINA SE FACE UN ALUAT MAI TARE. CONTINUTUL OBTINUT SE AMESTECA APOI CU ESENTA DE CAPSUNE SI DUPA OMOGENIZARE SE POT FACE CUBURI SAU BILE ,APOI SE PUN LA USCAT,SI SE MAI POT FOLOSI SI CA BULGARI PENTRU A MOMI LOCUL . ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 1903
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de vanilie

SE AMESTECA INGREDIENTELE SI SE PUN LA FIERT IN APA DATA IN CLOCOT ,APOI SE LASA SA SE RACEASCA SI SE FRAMANTA PINA LA OMOGENIZARE. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3200
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

toate ingredientele se macina ,apoi se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen. Ramele se rup, sau se taie marunt ,cu vermusi impreuna se amesteca cu amestecul rezultat din prima compozitie ,si la fata locului ,la rau se adauga zaharul vanilat cu o cantitate de apa, atat cat sa obtinem o compozitie mai tare care sa nu cada de pe momitor in timpul aruncarii,se poate folosi timp mai indelungat si la nadirea locului pentru pescuit. ... mai mult

  • 07-09-2008
  • 2653
  • 0
  • 0

Nada naturala pt nerapitori

dupa ce a stat in apa rece cateva ore punem boabele de porumb sau grau intr-o punga de panza rara pe care o introducem apoi intr-un vas de lut ars si turnam apa calduta astfel ca porumbul sau graul sa fie acoperitcu lichid.fierbem incet pe foc pana se inmoaie fara ca boabele sa se sparga.le lasam apoi sa se raceasca in aceeasi apa.astfel preparate boabele se infig in carlig cate trei patru. ... mai mult

  • 18-09-2008
  • 2915
  • 0
  • 0

Nada ptr rau

se amesteca toate umectate cu pamantul la sfarsit ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5297
  • 0
  • 0