Retete de nada pentru Cteno

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Cteno. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Cteno

Porumb uscat rosu

se fierbe porumbul cu vanilia si zaharul 3 ore la foc mic pana se inmoaie putin porumbul.se adauga galosul si se fierbe pana apa scade.se lasa la racit si se scot boabele pe o hartie absorbanta pana cand devin uscate.Se pun pe ata cu boabele normale ptr a da un super efect cromatic.Fir intins! ... mai mult

  • 31-10-2008
  • 4754
  • 0
  • 0

Nada pt crap si cteno

La aceasta nada pescuiti cu boillies, cu cartof si cu porumb. Cartoful se poate pune pe rig proaspat sau puteti folosi cartofii conservati din comert. ... mai mult

  • 10-11-2008
  • 4188
  • 0
  • 0

Reteta pt crap si cteno

5 kg de porumb, aroma (preferabil fructe/dulce) in functie de dozajul recomandat de producator, eu folosesc august sau crapi mofturosi de la carp trend dar poate fi orice aroma, 700g de melasa, o lingurita de sare, aminoacizi (amino capsuni, 60g), atractant dulce (amino attract sweet) de la carp trend, spirulina 10 mg, ... mai mult

  • 10-11-2008
  • 3218
  • 0
  • 0

Reteta pentru vreme rece

5 kg de porumb, aroma "grea", squid, scoica, peste (de orice fel), atractant (carp trend amino attract - animal), glm extract, o lingurita de sare, 300g melasa, spirulina 10 mg. Este o reteta excelenta pentru toamna, pana tarziu. Puteti foarte bine sa folositi si boabele de porumb conservate care se gasesc in comert. Sunt foarte bune si s-au prins foarte multi crapi cu ele. ... mai mult

  • 10-11-2008
  • 3500
  • 0
  • 0

Momeala la pluta

se pune apa intr-un recipient iar apoi se adauga faina,turnandu-se in ploaie si amestecand continu pana se obtine o pasta lipicioasa la care se adauga un ou batut si siropul de zmeura sau trandafir.se amesteca in continuare pana ce se obtine un aluat de consistenta slaba si lipicios.aluatul se pune intr-o cutie si se pune pe ac cu ajutorul unui betigas sau cu o seringa printr-un procedeu de rotire imprejurul carligului.se foloseste numai la undita cu pluta si cere o anumita dexterioritate in a i ... mai mult

  • 28-06-2009
  • 12752
  • 0
  • 0

Patratica

se cerne malaiul cat mai fin posibil dupa care se amesteca bine cu faina.apa se pune la fiert cu cele doua linguri de zahar puse in ea plus un varf de cutit de sofran daca se doreste ingalbenirea mamaligii.se lasa sa se fiarba bine iar apoi se amnesteca cu facaletul si in timpul asta se pot adauga cateva picaturi de ulei.se scoate compozitia si se introduce intr-un ciorap de dama curat urmand sa se puna din nou la fiert inca 5-7 min.se scoate si se pastreaza in ciorapul respectiv pana pe balta ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2054
  • 0
  • 0

Cea mai simpla reteta de canepa fiarta

In primul rand pentru aceasta reteta avem nevoie de un termos mediu,adica in care sa intre cel putin 500 mililitri lichid.Punem semintele de canepa in acest termos,adaugam si zaharul si amestecam bine.Acum vine partea cea mai frumoasa:luam un ibric in care avem aproximativ 400 mililitri apa si il punem la fiert.Cand apa a fiert,o turnam peste amestecul de seminte si zahar,pana umplem termosul,dupa care il inchidem cu capacul.Aceasta operatie o vom face cu o seara inaintea zilei in care ne-am pro ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2641
  • 0
  • 0

Nada universala

Se pune malaiul de porumb la fiert vreo 20-30 minute si se face o mamaliga vartoasa.Porumbul,care a stat in prealabil vreo 24-36 ore la inmuiat se pune peste aceasta mamaliga,se adauga si painea care trebuie putin inmuiata inainte,srotul de floare si zaharul vanilat,la care putem sa adaugam si ceva arome dupa preferinta.Se amesteca bine pana obtinem o pasta.Ajunsi la locul de pescuit,vom mai adauga apa din balta atat cat este necesar pentru a face niste bulgari de marimea unei mingi de tenis,car ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 4326
  • 0
  • 0

Porumb

Se pun boabele uscate (dupa o inmuiere de 24-48 ore) la fiert in apa cu 1 kg zahar,si cand incep sa fiarba se stinge focul. Se scurge apa pana deasupra lor cu cam 2-3 centimetri .Dupa ce se racesc putin,se toarna deasupra lor un tub de aroma, eventual capsuna,de fructe dulci vara,arome de carne si peste in timpul rece.(Sau,suplimentar,un plic de 250 grame de praf bio de diferite arome de la Van Den Eynde ).Se pun in borcane de 400-800 gr cu ghivent si se tin la rece.Se pot folosi in ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 1213
  • 0
  • 0

Mamaliga cubulete

doua masuri de malai cernute prin sita de griu si o masura de faina de griu,se fierb la foc mic cu cel mult o lingurita de miere de albine.cind incepe sa fiarba se mesteca aprox juma de ora, dupa care se rastoarna.dupa ce s-a racit cit sa pana ce poate fi manevrata cu mina,se omogenizeaza bine se fac bulgari care se pun ulterior la presat intre doua funduri de lemn.dupa ce s-au racit complet,discurile astfel formate se pun intr-un tifon sau ciorap de dama si se mai fierb o data pina ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 2631
  • 0
  • 0

Reteta boilies

150gr. Gris , 150gr.Soia,100gr.Faina de orez,150gr.Mancare de pasari exotice,100gr.Lapte praf,100gr.Faina de peste,50gr.Seminte de canepa,100gr.Big aroma,100gr.Faina de sange.30ml.Nutramino, 4gr.Betaina,10gr.Extract de Scoica cu Buza Verde,30ml.Ulei de Somon, 20ml.Sos de soia. ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 1273
  • 0
  • 0

Porumb ten

Fratilor,pentru a pescui ten trebuie sa puneti la inmuiat 24 ore porumb vechi,aprox.2 kg.Ati ajuns la balta,care trebuie sa fie populata neaparat si cu ten,intrati la momit la aprox.100 m,puneti o geamandura,si aruncati intreaga cantitate pe o poirtiune cat mai mica{1m-1,5m}.Sa fie cat mai concentrata in jurul geamandurii. Asta e diferenta intre pescuitul crapului romanesc si ten.La crap rom.se nadeste pe o suprafata mai mare,si de mai multe ori.In legatura cu montura se foloseste ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 1542
  • 0
  • 0

Nada cteno

300 - gr arpacas 400 - gr porumb uscat 200 - gr mazare din conserva 100 - gr seminte pasari ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 2415
  • 0
  • 0

Boabe pentru cteno

pe pune apa clocotita peste boabele de porumb pana le acopera,dupa care adaugati drojdia.se lasa boabele la fermentat intr-un loc cald pana incep sa se unfle.fir intins ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2036
  • 0
  • 0

Nada

Toate acestea le amestecu cu apa din lac sa iasa o pasta care sa se lege sa o poti face bulgari ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2128
  • 0
  • 0

Mix de nada

toate se amesteca pana la omogenizare si apoi se umecteaza cu apa din lac pana devine ca o pasta ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1892
  • 0
  • 0

Nada cteno

la acest amestec adaugi miere de albine,si dupa ce il framanti adaugi 20 ml ulei de masline.Timp fierbere 90 sec ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 3192
  • 0
  • 0

Nada carasi si crap

O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1718
  • 0
  • 0