Retete de nada pentru Oblete
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Oblete. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Oblete. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
cu aceasta nada de primavara e imposibil sa nu raspunda ceva mai ales pesti pasnici, ramele se iau si se taie marunt deasemenea viermi sunt varsati pe rand intr-o galeata amestecati cu mixul faina de peste ,aroma ,aditivi, apoi ramele ,se amesteca bine bine pana cand se poate face bulgari care pot fi buni de aruncat ... mai mult
canepa si floarea soarelui se prajeste si se macina, arpacasul se fierbe dupa care se lasa la racit, in apa in care a fiert arpacasul se pun toate fainurile si se amesteca pana se obtine o pasta care o amestecam cu boabele si facem bulgarii de nada, ca momeala folosim boabe de grau din nada. ... mai mult
Mamaliga decuseara se taie o bucat si se pune la frigider . a doua zi cand mergem la pescuit se ia painea si cu o aroma care vrem ( cea mai buna a fost pentru mine anasonul si vanilia )si ce am pus la frigider si pe malul apei amestecam cele doua ingrediente , normal ca aveti nevoie si de apa si va fi cea din rau , balta , iaz sau onde esti se obtine o pasta si apoi se adauga aroma ,se amesteca si se framanta pana se obtine o pasta destul de tare dar maleabila si carese tine foarte bine pe car ... mai mult
malaiul se da prima data printr-o masian de facut cafea pwentru a iesii foarte fin apoi se pune la fiert pentru mamaliga,treptat se pune zaharul vanilat apoi o aroma anume si catre final canepa alba o gasiti la magazinele de pescuit cred ca a aparut,si amestecati este foarte eficienta exact ca o mamaliga numai ca are asta inauntru care face diferenta. ... mai mult
In primul rand pentru aceasta reteta avem nevoie de un termos mediu,adica in care sa intre cel putin 500 mililitri lichid.Punem semintele de canepa in acest termos,adaugam si zaharul si amestecam bine.Acum vine partea cea mai frumoasa:luam un ibric in care avem aproximativ 400 mililitri apa si il punem la fiert.Cand apa a fiert,o turnam peste amestecul de seminte si zahar,pana umplem termosul,dupa care il inchidem cu capacul.Aceasta operatie o vom face cu o seara inaintea zilei in care ne-am pro ... mai mult
Miezul de paine este una dintre momelile folosite cu succes la prinderea carasului, albuminelor, rosioarelor etc. Se ia miez de piine alba proaspata si se comprima pana obtinem un cocolos cit un mar. Punem miezul in mijlocul unei bucati de pinza, infasuram bine, apoi il inmuiem brusc intr-un vas cu apa clocotita astfel incat sa se imbibe pinza si putin si piinea. Se stoarce usor si apoi se framinta energic prin pinza pina acesta devine ca o pasta. In pasta se adauga putin zahar ... mai mult
Intrun vas se fierbe arpacasul si porumbul in aceeasi apa dar pe rand. Apoi intrun vas se rupe painea marunt si se inmoaie cu apa de la fierberea boabelor . semintele de dovleac se prajesc se macina si se adauga peste painea inmoiata impreuna cu malaiul si faina si se amesteca bine. apoi se adauga boabele si se amesteca bine pana cand putem sa facem bulgari de nada din compozitia respectiva. ca momeala folosim boabe din nada. ... mai mult
Se pune 500 ml apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora. Fir intins. ... mai mult
intr-o galeata mai mare se pune mixul cu putina apa,apoi se adauga oul cu laptele de poprumb si aroma de anason,se amesteca usor,fara graba pana compozitia va prinde forma aleasa de voi. ... mai mult
Este pe atat de simpla pe atat de eficace ca si nada . Se amesteca aceste doua ingtrdiente pana se confunda apoi se pune intr-un dres de dama , se leaga strans si se pune intr-un vas in care se afla apa cu arome . Se aleg in functie de ce visam . La malul apei asa cum am mai spus se fac ceva gauri si se arunca in zona in care pescuim . Dureaza pana aduna , dar si cand aduna .... Fir intins ! ... mai mult
Acest amestec se cerne pentru a avea aceeasi granulatie.La folosire se adauga cateva picaturi de ulei de ananas,menta ori plic de zahar vanilat.Se umezeste mai mult sau mai putin,functie de adancimea la care pescuim. Dupa nadirea de apel mai consistenta de la inceputul partidei,pestii sunt tinuti pe loc,aruncand din timp in timp cam 10 min,un cocolos de nada de marimea unei nuci. FIR INTINS ... mai mult
Malaiul, pesmetul si faina se amesteca bine cu lapte pana se obtine o pasta mai vartoasa care o dam la fiert 10 min. Apoi dupa fierbere se amesteca cu srotul de floarea soarelui si cu esenta de rom. Apoi se nadeste. Succes ... mai mult
O alta reteta este de a adauga in miezul de piine framintat esenta cu miros de banane. Este atractiva pentru obleti si mai ales pentru caras. Daca sunteti pe balta sau pe canal, rau, si nu puteti sa inmuiati in apa clocotita si sa-i dati aroma pur si simplu imuiati painea in apa, putina apa cat sa iasa un amestec tare sa nu pice de pe carlig ... mai mult
se fac bulgari mari de pamant cu viermi si rame si se arunca in locul dorit ...in doar cateva secunde nu va mai ramane decat nada vie ... mai mult
miezul de apine daca verti si colorat,se ameste putin cu o aroma de valilie apoi il faceti bilute mici cat sa intre intr-un av de 12-14. ... mai mult
Se inmoaie painea intr-o cantitate mica de apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine asemanatoare plastelinei. Este o nada excelenta pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi aceleasi rezultate. ... mai mult
Semintele de canepa se prajesc si se macina. Intrun vas se rup marunt 2-3 feli de paine peste care se toarna laptele si se lasa 2 min. dupa care se adauga in vas malaiul, faina obt. din canepa si esenta si se amesteca bine pana se obtine o pasta cu care nadim ... mai mult
Se inmoaie painea intr-o cantitate mica de apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine asemanatoare plastelinei. Este o nada excelenta pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi aceleasi rezultate. ... mai mult