Retete de nada pentru Oblete

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Oblete. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Oblete

Nada caras

se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga boabele de porumb si grau,se fierb pana se inmoaie si se adauga semintele de canepa care au fost prajite in prealabil. ... mai mult

  • 04-04-2010
  • 6076
  • 0
  • 2

Cocoloase de mamaliga cu ou

Se fierb ouale tari, dupa ce sau racit, se vor taia cubulete mici. Se face o mamaliga tare, când este calduta se amesteca cu zahar, arome, ulei de floarea soarelui pentru plasticitate, se adauga cubuletele de ou si brânza dulce de vaci. Se omogenizeaza si se fac cocoloase mici. Fir întins! ... mai mult

  • 02-01-2010
  • 6032
  • 0
  • 1

Amestec periculos

Se pun toate ingredientel la macinat , initial se amesteca . Dupa ce se macina se obtine un amestec destul de fin care se pune intr-un ciorap de dama ( dres ) se strange bine , se leaga si se lungeste cu o sfoara . Cand ajungem la locul de pescuit se baga la inmuiat , dupa ce se umezeste nada coboara , adica se ineaca , se scoate si se fac cateva gauri in dres cu un cutit sau cu ceva ascutit . Nu prea mari ca nada va fi luata de curent . Este folosita mai mult in curent , curentul fura din nada ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 5982
  • 0
  • 0

Paine cu arome

se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5680
  • 0
  • 1

Nada cu aroma de capsuna

se amesteca toate in afara de zaina se fierb si se omoganizeaza(ca pe mamaliga).dupa ce se racesc se amesteca cu faina ptr a se lega si a deveni mai tare.Se foloseste in bulgari (nada), umplutura prt bombe si pe arc.Fir intins! ... mai mult

  • 28-09-2008
  • 5659
  • 0
  • 3

Cea mai tare la dunare

Se lasa 1-2 roabe de balegar vita/ porc la soare/ semi-umbra pana face viermi. Se arunca mai mult pana se nadeste locul, dupa care se arunca constant in cantitati mici. Daca nu v-o place...sa-mi scriati ! E garantata ! ... mai mult

  • 20-03-2009
  • 5399
  • 0
  • 1

Nada ptr rau

se amesteca toate umectate cu pamantul la sfarsit ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5297
  • 0
  • 0

Nada primavara

Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde, dupa care se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte bine si se amesteca cu atractantii, arome, etc. Se poate folosi pe momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, ... mai mult

  • 03-05-2010
  • 5017
  • 0
  • 0

Mamaliga praf

Se amesteca intr-un vas faina de malai si faina alba. Se adauga putina apa calda , drojdia de bere dizolvata in apa,se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald.Se fac chifle care se coc la cuptor pana se rumenesc.Dupa racire se cojesc si se taie miezul in felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura.Uscate,se rup in bucati si se macina in rasnita.Se trec prin sita fina si se macina ce a mai ramas pe sita.Praful de mamaliga obtinut se poate pastra timp nelimitat in pungi de pla ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 4874
  • 0
  • 0

Nada pentru oblete

Se amesteca pesmetul alb(din biscuiti )cu praful e ou ,crisalida,cacao canepa prajita si ultima data laptele praf impreuna cu apa pana cand nada este umectata suficient. ... mai mult

  • 24-03-2012
  • 4570
  • 0
  • 0

Nada albitura

se amesteca nada bell-cu viermusi apoi cu faina de peste,din cand in cand mai turbam si apa,vreau sa mentionez faptul ca nada bell este o nada noua pentru albitura produsa de ungurii. ... mai mult

  • 05-05-2010
  • 3969
  • 0
  • 0

Nada momitor

Se pune la fiert apa si cand ajunge la fierbere se adauga faina de malai dar cate putin si se amesteca tot timpul.cand este gata se fac cocoloase si se trec prin masina de tocat carne. Se adauga faina de grau,mierea,zaharul vanilat si scortisoara se amesteca foarte bine pana se formeaza o pasta care se lipeste de maini,se poate adauga esenta de anason sau de capsuni .aceasta nada se poate folosi si pe carlig dar rezista foarte bine pe monitor. ... mai mult

  • 24-01-2010
  • 3547
  • 0
  • 0

nada pentru primavara ll

pamantul se amesteca cintr-o galeata cu mixul apoi treptat se pune si un aditiv sa fie umed, ultima data se pun si ramele si vierusii dupa care se mai amesteca inca 10 minute pana se ingroasa bine. ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 3308
  • 0
  • 0

Nada pentru albitura

Se inmoaie painea intr-un vas cu cat mai putina apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine omogena si nu se crapa. Este o nada foarte buna pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi asemanatoare rezultatele. ... mai mult

  • 31-05-2010
  • 3225
  • 0
  • 0

Nada pesti pasnici

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de porumb si se amesteca tot timpul sa nu se lipeasca de fund.cand este aproape gata se adauga faina de grau dar tot cate putin si se amesteca.la final se adauga scortisoara.pe malul apei la aceasta nada se poate adauga rame taiate bucati sau viermusi. ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 3142
  • 0
  • 1

Momeala naditor

se pune apa la fiert in jur de 2 litri si cand incepe sa fiarba se adauga cate putin faina de malai,se amestece tot timpul,din cand in cand se adauga faina de grau dar numai cate putin presarata.cand este gata se lipeste foarte bine pe lingura cu care sa amestecat.la final se adauga scortisoara si pesmetul,se amesteca foarte bine pana devine foarte consistenta.este foarte buna pentru naditor ,nu cade dupa primele aruncari. ... mai mult

  • 30-04-2010
  • 3126
  • 0
  • 0

Momeala

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de malai amestecata cu faina de grau pana cand pasta formata este destul de intarita,se adauga scortisoara si se amesteca permanent,zaharul pentru umiditate si mierea de albine pentru gust.eu am incercat aceasta reteta si da rezultate destul de bune. ... mai mult

  • 18-03-2010
  • 3077
  • 0
  • 2

Nada simpla

Se fierbe arpacasul intrun recipient, iar in apa in care acesta fierbe se adauga esenta de rom sau vanilie. Semintele de canepa se prajesc si se macina. Intr-un alt recipient fierbem orezul. Faina rezultata din canepa se amesteca cu malaiul si faina alba intr-un recipient uscat, peste care se adauga apoi putin din arpacasul fiert si orezul fiert tot, restul arpacasului pastrandul drept momeala, apoi se adauga apa, in care a fiert arpacasul sau orezul de preferinta, pana se obtine un amestec bun ... mai mult

  • 06-03-2010
  • 2976
  • 0
  • 0