Retete de nada pentru Scobar

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Scobar. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Scobar

Mamaliga cu budinca

Se pune un vas cu apa la fiert.Intre timp intr'un vas separat se pune faina de malai si se amesteca cu faina alba si cu un pic de apa pana se tine.Apoi pasta (faina alba si de malai amestecate)se face sub forma de cocolosi si se baga in apa fierbinte pana si se lasa pana se ridica la suprafata . Dupa ce ai facut asta cu toti bulgari se iau se sfarama si se pune budinca si aromantii si se amesteca ft bine . (Pt scobar recomand caramelul pt mine a dat cel mai bine rezultate) FIR INTINS !!! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 4638
  • 0
  • 4

Nada dulce

Se amesteca toate ingredientele pana dau o pasta gumata. Fir Intins! ... mai mult

  • 27-02-2008
  • 4307
  • 0
  • 2

Mamaliga eficace

se pune apa la fiert cu un praf de malai,cand clocoteste se introduce sofranul zaharul vanilat se lasa putin si se da la foc mic,se pune malaiul cate putin cand se ingroasa se pune praful de soia si faiana se amesteca pana se leaga bine,dupa 5 min se da jos si se baga intr-un ciorap,se bate ciorapul pana iese toata apa si se scoate,se lasa la aer invelita intr-o carpa fina,eu am avut rezultate bune,fir intins ... mai mult

  • 08-03-2010
  • 4172
  • 0
  • 0

Momeala pt carlig la scobar

Se amesteca ingredientele la rece pana se obtine o pasta gumata.Daca nu este destul de tare se pune deasupra la aburi un pic dupa care se framanta ft bine.Merge ft bine pe carlig la scobar , dar daca o gaseste carasul nu o sa o evite. Fir intins ! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 4096
  • 0
  • 0

Nada scobar

Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bi ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 4059
  • 0
  • 0

Nada pentru toti

inainta de uscare si prajire ingredientele se tin in apa 24h mai putin canepa cu diverse arome la porumb un colant natural pt ape curgatoare, musuroi de cartita.pt balti soia prajita in compozitie. ... mai mult

  • 08-03-2008
  • 4021
  • 0
  • 3

Mamaliga pt albitura

Se face mamaliga se lasa la fiert pana scade aproape toata apa, apa care ramane in vas cu toata se amesteca.Se lasa la racit apoi se sfarama se pune zaharul si aromantul (e ft important ca aromantul sa fie ft puternic). Se nadeste des si cu ft putin ... sa nu se sature pesti. Fir intins! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 3978
  • 0
  • 0

Alta nada de scobar

sa nu faceti gresala sa bagati prea mult x21!!!!!!!!!!! x21 e cel mai tare aditiv, pe care il gasiti pa Craiova 2-4, numai ca daca e prea mult, poate avea efect invers.... sperie pestele!! e f tare, asa ca, numai cu masura..... mixul asta e ideal daca doiti rezultate bune la fixa de 6-7 m din barca, dar e ok si pentru match!!! e testat!!!!!numai ca trebuie sa aveti o linie bine lestata, ca altfel- ghinion, scobarul e spurcat!!!! Fir intins!!!! Pt Robi!!!! (6 kg de scobar in 4 ore pe Alesd)poa ... mai mult

  • 19-06-2008
  • 3941
  • 0
  • 0

Momeala de scobar

intr-o galeata(sau ce vretii voi)se pune pamantul(5kg),dupa aia se amesteca impreuna cu nada,pesmetul si faian de malai,si dupa aia se mai adauga o paine inmuiata,si la final daca doritii sa mai adaugatii si viermusii ... mai mult

  • 27-03-2009
  • 3157
  • 0
  • 1

Nada pesti pasnici

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de porumb si se amesteca tot timpul sa nu se lipeasca de fund.cand este aproape gata se adauga faina de grau dar tot cate putin si se amesteca.la final se adauga scortisoara.pe malul apei la aceasta nada se poate adauga rame taiate bucati sau viermusi. ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 3142
  • 0
  • 1

Nada boabe de canepa

Boabele de canepa se fierb pana crapa bobul. Apa nu se arunca ci se foloseste ca atractantdeoarece au o aroma puterbica pe placul pestilor. Se folosesc cu succes in special la ciprinide. ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 2624
  • 0
  • 0

Alesd, scobar

o noua nada de scobar invatata de la prieteni, care nu da gres ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 2389
  • 0
  • 0

Nada de babusca

o punga te timar(parmezan)se amesteca cu o paine inmuiata,mamaliga sau pamant,se mai poate adauga viermusii,rame tocate ... mai mult

  • 05-04-2009
  • 2228
  • 0
  • 0

Din nou alesd

din nou pe alesd, din nou prapad desi a fost o caldura insuportabila, mi-am fortat norocul impreuna cu un amic, si nu imi pare rau.... am pescuit vreo 4 ore si am retinut 8-9 scobari peste 600-700 grame, restul i-am eliberat, sa ii mai prindem si la anul, daca nu aplica altii regula catch and die sau catch and filet :)) salutari si fir intins!!!1 ... mai mult

  • 02-08-2008
  • 2130
  • 0
  • 0

Scobar

Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bine cu ... mai mult

  • 13-03-2010
  • 2081
  • 0
  • 0

Mamaliga cu dovleac

Dintr-un litru de apa se face o mamaliga amestecata cu dovleac. Se amesteca cu faina alba,arome, coloranti, zahar si se framânta. Se fac turte si se fierb, apoi se dau prin faina de malai si se pun în pungi sau cutii.Fir întins! ... mai mult

  • 28-12-2009
  • 1795
  • 0
  • 0