Retete de nada pentru Caras

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Caras

Porumb cu tuica si miere

Se ia o cantitate de porumb uscat(din cotarca),in functie de cantitatea cu, care se doreste sa se momeasca.Se pune la muiat circa 24h, dupa care se pune la fiert intr-un ceaun,dar atentie sa nu miroase a mancare.Se fierbe la foc moale ,iar cand boaba este fiarta de jumatate se introduce zahar(un kg.la 10 kg. de porumb),dupa care se mai lasa la fiert, la foc domol,circa o jumate de ora,dar ATENTIE : cand boabele incep sa pomneasca se intrerupe din fiert.Se lasa sa se raceasca dupa care se pune in ... mai mult

  • 15-11-2009
  • 8773
  • 0
  • 5

Nada - ultras

Se fierbe graul pana cand se zdrobeste usor. Se pune de o mamaliga, iar cand e aproape gata se adauga garul si aroma de anason si se amesteca foarte foarte bine. Dupa ce se rastoarna i se da o forma umezind-o cu esenta de vanilie. Se tine in 2-3 randuri de hartie undeva la rece cca 2-3 ore. Fir intins! ... mai mult

  • 01-04-2009
  • 8726
  • 0
  • 14

Nada

INTR-O galeata mai mare se pune mixul si se stropetste treptat cu pulverizatorul pana cand mixul incepe sa se omogenizeze apoi adaugat si strotul impreuna cu aroma de capsune si amestecam bine timp de 5 minute iar ultima data punem si viermii si mai amestecam inca 3 minute pana cand nada se va strange in mana(se face bulgari) ... mai mult

  • 03-10-2010
  • 8722
  • 0
  • 0

Nada pentru caras, platica

Este o reteta foarte simpla si ieftina pe care am folosit-o cu succes la caras si platica. NU e nevoie de atractanti si alte chestii scumpe.Semintele de foarea soarelui un atractant puternic la caras in special. Se amesteca toate componentele cu apa din balta pana iasa o compozitie ca o plastelina incat sa puteti face bulgari. Atentie bulgari sa fie mai moi pt o desfacere mai rapida in apa. Se nadeste constant din ora in ora cu bulgari nu foarte mari. ... mai mult

  • 10-02-2008
  • 8589
  • 0
  • 0

Nada pentru momitor

se amesteca toate ingredientele dar nu puneti apa de la robinet doar apa din lac. trebuie tinut la umbra dupa ce a fost preparat. dupa ce se pune pe momitor puneti pe el si niste lapte praf dar nu este obligatoriu. FIR INTINS!!! ... mai mult

  • 20-06-2010
  • 8319
  • 0
  • 2

Mamaliga altoita

se pune gemul la fiert in apa cand apa clocoteste se adauga treptat malaiul amestecat cu faina si se se mesteca incontinu pana se ingroase mamaliga cand sa fiert bine se scoate pe un fund de purtelan si se preseaza cu o farfurie cu greutate deasupra ... mai mult

  • 31-07-2010
  • 8058
  • 0
  • 3

Nada rapida pt crap,caras

se iau ingredientele(masurate dupa ochi) si se amesteca intr-o galetusa pe malul lacului.nadele mara si anasonum sunt cumparate din comert. ... mai mult

  • 22-03-2009
  • 8051
  • 0
  • 5

Porumb si grau cu aroma de vanilie

Se fierbe porumbul cu graul in apa cu zahar la foc mic pana da in fiert si se lasa in clocot cam 20 min.Se lasa la racit vreo 3 ore.Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se da iar in clocot la foc min ptr 20 de min.Se lasa sa se raceasca.intre timp apa a scazut lasand o zeama cu o concentratie mare de zahar si esenta.se separa intr-un borcan porumb si se completeaza cu lichidul pana la umplere si se pune la frigider(o vom folosi pe carlig).a doua zi se face mamaliga in restul de apa cu boabe ... mai mult

  • 01-10-2008
  • 7983
  • 0
  • 1

Mamaliga

Mamaliga Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 7963
  • 0
  • 1

Mamaliga tun

malai,miere,alune macinate,unt se pun 3l apa la fiert,cand da apa in clocot,se adauga o punga malai grisat.se amesteca malaiul foarte bine si se adauga o lingurita vanilie lichida,2 lingurite de miere,2 cubulete de unt,si un pumn alune macinate.se rastoarna mamaliga rezultata intr un prosop.se leaga bine si se la sa la scurs in prosop.dupa o ora se fierbe in acel prosop inca cca 20 min.se lasa iar la scors...se taie cubulete si ........se prind pestii cu ea.fir intins ... mai mult

  • 27-07-2010
  • 7765
  • 0
  • 3

Nada pentru caras si albitura

se amesteca bine toate produsele pana se incheaga. daca mai e nevoie sa adauga apa fiarta sau de la locul de pescuit. este o nada potrivita pentru pestii mai mici caras si albitura dar merge si la crap. ... mai mult

  • 03-06-2010
  • 7755
  • 0
  • 2

Nada pentru amur

Ingredientele macinate se amesteca pana se obtine un praf omogen si apoi se adauga in apa fierbinte sarea de bucatarie si usturoiul presat,si indulcitorul,apoise amesteca ambele portii pana se obtine o coca nu prea moale,avind in vedere ca mai urmeaza amestecul cu cantitatea de oua,care mai inmoaie materialul obtinut din anestecurile de ingrediente,si se poate momi pe momitor si bulgari ,pentru aruncare la distanta,in zona de activitate,in care pescuim.Reteta este testata,si da foarte bune rezul ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 7719
  • 0
  • 1

Nada pentru ciprinide

Se prajesc(putin) semintele de floarea soarelui,canepa,mei si susan.Apoi se dau prin masina de macinat. Se macina si biscuitii si fulgii de porumb cu miere. Se pune tot ceea ce a fost macinat impreuna cu restul ingredientelor. Adaugati apa in nada din locul in care pescuiti si lasati aprox 15 min ca nada sa-si traga apa.Puteti adauga diverse esente dupa preferinte (capsuni,vanilie). Fir intins! ... mai mult

  • 28-04-2010
  • 7698
  • 0
  • 0

Mamaliga nada si carlig

Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bine cu ... mai mult

  • 19-02-2008
  • 7646
  • 0
  • 3

Anti ttx- nada de momit la martinesti

Dragilor, e o nada buna, pt ca sunt deja tone intregi de TTX in lacurile de la Martinesti si chiar daca este crap acolo, saracul e satul de aceeasi nada aruncata de toti.... trebuie ceva nou si ceva apropiat de natural...., asa ca va recomand din suflet o nada nu chiar ieftina, dar care aduce satisfactia unui drill minunat. Fir intins!!!!!!!!!! ... mai mult

  • 19-06-2008
  • 7551
  • 0
  • 2

Mamaliga xxx

5-CANI FAINA DE MALAI 2CANI FAINA DE GRAU 7CANI APA;SE PUNE APA LA FIERT , TIMP IN CARE FAINA DE MALAI SI CU CEA DE GRAU SUNT AMESTECATE INTR-UN VAS PANA CE ACEASTA COMPOZITIE SE OMOGENIZEAZA,SE ASTEAPTA PANA CE APA INCEPE SA FIARBA SE PUNE O LINGURA DE SARE SI O LINGURA DE MIERE SAU ZAHAR IN APA APOI SE TOARNA TOATA COMPOZITIA DIN VAS IN APA FIARTA ,FARA A SE MESTECA.DUPA CIRCA 10 MIN.SE IA OALA DE PE FOC SI SE AMESTECA BINE PANA MAMALIGA SE LEAGA. IN TIMPUL MESTECARI SE POT PUNE SI AROME... ... mai mult

  • 25-05-2010
  • 7403
  • 0
  • 0

Nada la sigur

Se piseaza cca 300g de seminte negre.In timp ce se piseaza se adauga o jumatate de lingura de ulei de gatit, o sticluta de esenta de vanilie si o lingura de zahar.Se piseaza marunt. Se "pune de o mamaliga" cam din 500g malai. Cand este aproape gata se adauga compozitia(semintele si celelalte) si se amesteca foarte bine. Se rastoarna pe un capac de lemn si se da o forma unganduse cu continutul unei sticlute de esenta de capsuni. Fir intins!!! ... mai mult

  • 16-03-2009
  • 7261
  • 0
  • 4

Nada pentru caras si crap

se fierbe graul cu porumbul pana incepe sa se inmoaie.zeama se scurge dar nu se arunca. dupa care se adauga si restul de ingrediente si se amesteca intr-o galeata si se completeaa cu zeama de la fiert atat cat sa nu fie nici prea moale nici tare. se foloseste in special pentru pat de nada. ... mai mult

  • 01-06-2010
  • 7198
  • 0
  • 2