Retete de nada pentru Caras
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
semintele de floare, canepa si grau se prajesc ,si se macina .painea cu pesmetul se inmoaie cu apa si se paseaza bine cu porumbul de conserva dupa care se adauga si semintele macinate,se formeaza bulgari se nadeste si pentru arc ... mai mult
SE AMESTECA INGREDIENTELE SI SE POATE MOMI CU ELE DIRECT LA BALTA ... mai mult
Nu este greu de facut toata treaba sta in a fierbe cat mai bine si mai mult . Deci cum se procedeaza . Se pune intr-un vas apa la fiert cam 1-1,5 litri , sarea si zaharul . Cand a dat in clocot apa se adauga presarat pulbere faina fe porumb . Se mesteca incontinuu . Cand incepe sa se lege se trece la foc mic vasu si se mesteca . Se tine pe foc pana cand aluatul incepe sa se deslipeasca usor de pe facalet .Se stinge focul si se mai mesteca cam 1-2 minute dupa care se rastoarna pe un prosop curat ... mai mult
Se amesteca ingredientele la rece pana se obtine o pasta gumata.Daca nu este destul de tare se pune deasupra la aburi un pic dupa care se framanta ft bine.Merge ft bine pe carlig la scobar , dar daca o gaseste carasul nu o sa o evite. Fir intins ! ... mai mult
inainta de uscare si prajire ingredientele se tin in apa 24h mai putin canepa cu diverse arome la porumb un colant natural pt ape curgatoare, musuroi de cartita.pt balti soia prajita in compozitie. ... mai mult
mamaliga se rupe bucati si se amesteca cu faina de peste si cu laptele de porumb,aroma se pune ultima pentru a avea o putere de atractie mai mare ... mai mult
Se face mamaliga se lasa la fiert pana scade aproape toata apa, apa care ramane in vas cu toata se amesteca.Se lasa la racit apoi se sfarama se pune zaharul si aromantul (e ft important ca aromantul sa fie ft puternic). Se nadeste des si cu ft putin ... sa nu se sature pesti. Fir intins! ... mai mult
se amesteca nada bell-cu viermusi apoi cu faina de peste,din cand in cand mai turbam si apa,vreau sa mentionez faptul ca nada bell este o nada noua pentru albitura produsa de ungurii. ... mai mult
O reteta putin mai ridicata ca si pret dar eficient in felul ei. Se amesteca componentele pe balta pana iasa u aluat din care se fac bulgaru. Virnusi sa baga intregi in bulgari. Canepa sa fie prajita bine. Este o nada cu o atractie mai lenta dar odata ce o gasesc raman acolo daca naditi corespunzator. La acesta nada au fost si vizite de crapusteni, canepa si mix-ul atrag destul de bine si crapul. ... mai mult
Se ia TTX-ul si se da prin masina de cafea pana se face ceva asemanator cu faina de grau:).Prepararea propriu-zisa se face pe mal cu apa din lac,pana se pbtine o pasta asemanatoare plastilinei.Este ideal pentru pescuitul la pluta.Daca vreti sa incercati la crap puneti in ac 2 boabe de porumb dupa care "imbracti" acul cu tot cu boabe cu TTX-ul preparat.Fir intins!!!!! ... mai mult
Se amesteca într-un vas faina de porumb fina si faina de grâu. Se adauga putina apa calda , putina drojdie de bere dizolvata in apa, se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald. Se fac apoi chifle care se coc la cuptor pâna se rumenesc. Dupa racire se cojesc si se taie miezul în felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura. Uscate, se rup în bucati si se macina în râsnita. Se trec prin sita de faina si se macina ce a ramas în sita. Praful de mamaliga obtinut se amestec ... mai mult
mamaliga se amesteca impreuna cu viermii ,apoi trreptat se adauga si pesmetul alb dar si aditivul daca vedeti ca nu se ingroase mai adaugati putin mix. ... mai mult
Se pune la fiert apa ,dupa ce in prealabil am amestecat ingredientele ,( srotul de floarea soarelui o macinam ca faina praf), cu un mixer, apoi in apa fiarta adaugam amestecul , si se amesteca cu lingura de lemn pana ce se obtine mamaliga . Cu cat se fierbe mai mult mamaliga, cu atata devine va fi mai tare, este recomandata pentru momit la spirala, sau momitor, se lasa a racit pentru ca sa o putem framinta astfel vor disparea cocolosii ce se formeaza in timpul fierberii Apoi punem coca rezult ... mai mult
AMESTECURILE SE MACINA APOI SE AMESTECA LA FATA LOCULUI CU APA DE RAU,DUPA TARIA PE CARE O DORIM ... mai mult
se pune toate ingredientele intro galeata , apoi turnam apa fiarte si le lasam cateva minute,apoi le mixam si obtinem bulgari numai buni de aruncat. ... mai mult
Ingredientele se adauga in ordinea mai sus aratata, si se amesteca ,pana se obtine o coca putin mai tare, si se poare folosi ca momit imediat ce s-a facut,sau se pot executa bile dupa placerea fiecaruia ,spre exemplu bile de 10, 12, 16, si 18 mm.Se usca la un loc ferit de soare sau alte surse de caldura, cateva ore ,sau chiar zile ,dupa preferinta celui ce o foloseste,fie solubile ,in timp mai scurt ,sau cu o intarziere mai mare de descompunere. Este preferata de pesti,si are o raza mare de ac ... mai mult
Se pune la fiert apa si cand ajunge la fierbere se adauga faina de malai dar cate putin si se amesteca tot timpul.cand este gata se fac cocoloase si se trec prin masina de tocat carne. Se adauga faina de grau,mierea,zaharul vanilat si scortisoara se amesteca foarte bine pana se formeaza o pasta care se lipeste de maini,se poate adauga esenta de anason sau de capsuni .aceasta nada se poate folosi si pe carlig dar rezista foarte bine pe monitor. ... mai mult
Multi prieteni de ai mei au incercat nada asta pe brateni, si, au avut rezultate diverse..... cel mai greu o fost un ten de 12-14 kg prins pe ariciul clasic(greu de crezut... dar adevarat) ... mai mult