Retete de nada pentru Caras

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Caras

Momeala pt carlig la scobar

Se amesteca ingredientele la rece pana se obtine o pasta gumata.Daca nu este destul de tare se pune deasupra la aburi un pic dupa care se framanta ft bine.Merge ft bine pe carlig la scobar , dar daca o gaseste carasul nu o sa o evite. Fir intins ! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 4096
  • 0
  • 0

Prepararea semintelor de canepa

Semintele de canepa se pun la inmuiat in apa , la 1 kg de seminte se adauga o lingura de sare . Se tin la inmuiat cca 24 ore , apoi se fierb cca 15-20 minute la foc mic. Se fierb pina cind crapa bobul adica. Se goloesc intr-un recipient inchis pina cand sunt racite apoi se vor strecoara , lichidul se pastreaza. Lichidul rezultat se poate folosi la rehidratarea boilesurilor uscate. Sau ca adaus in loc de apa. ... mai mult

  • 01-03-2008
  • 6891
  • 0
  • 0

Nada pt caras

se iau ingredientele se amesteca cu apa se mai adauga 1 sau 2 oua pana aceasta se omogenizeaza .se poate pune si pe arc se se si arunca in apa ca nada.fir intins. ... mai mult

  • 05-04-2008
  • 2904
  • 0
  • 0

Nada de testat

Mentionez de la incepu k aceasta reteta este facuta de -Catalin Mateescu - mi sa parut interesanta si nu m am putut abtine sa nu o postez mai ales k se poate conserva.Chiar saptamina asta o so testez.Dc cineva stie ceva despre ea astept pareri.Stima si sper sa fie de folos.Fir intins! "Toate aceste ingrediente le amestec bine si le pun in pungi de plastic sigilate. La masura care o folosesc eu, reteta cantareste 2,5-2,7 kg, suficienta pentru o partida de pescuit. Mai trebuie doar ca pe malul ... mai mult

  • 08-04-2008
  • 2887
  • 0
  • 0

Mamaliga

Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula ... mai mult

  • 25-04-2008
  • 2373
  • 0
  • 0

Mamaliga cu vermusi

Se face o portie obisnuita de mamaliga pentru momitor dar secretul e ca la fiecare portie sa se adauge aproximativ 8-10 vermusi. In momentul cand momitorul va ajunge la fundul belti vermusii vor incerca sa iasa. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2483
  • 0
  • 0

Porumb cu viermusi

Pe un carling de crap inainte de a adauga boaba de porumb (preferabil cu gust de miere) se adauga 4-5 viermusi. Secretul l-am aflat de la un domn mai invarsta (cu experienta in domeniu) si credeti-ma ca merge foarte bine. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2663
  • 0
  • 0

Nada

O nada simpla si ieftina,dar cu rezultate foarte bune,pentru caras si platica o preparam din: seminte floarea soarelui prajite 500 g Arpacas fiert 3000 g Srot floarea soarelui 1500 g faina 1000 g Malai 1000 g Se amesteca toate componentele cu apa din balta pana iasa o compozitie ca o plastelina,incat sa poti face bulgari. Atentie bulgari sa fie mai moi pt o desfacere mai rapida in apa. Se nadeste constant cu bulgari potriviti. ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 1773
  • 0
  • 0

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0

Nada universala

Se pune la fiert apa ,dupa ce in prealabil am amestecat ingredientele ,( srotul de floarea soarelui o macinam ca faina praf), cu un mixer, apoi in apa fiarta adaugam amestecul , si se amesteca cu lingura de lemn pana ce se obtine mamaliga . Cu cat se fierbe mai mult mamaliga, cu atata devine va fi mai tare, este recomandata pentru momit la spirala, sau momitor, se lasa a racit pentru ca sa o putem framinta astfel vor disparea cocolosii ce se formeaza in timpul fierberii Apoi punem coca rezult ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 3664
  • 0
  • 0

Nada rapida

Se amesteca ingredientele , mai putin mierea si zaharul vanilat, care se pun in 400 ml de apa. Dupa ce apa da in clocot se pune, concentratia de amestec cate putin ,nu deodata ca sa nu se faca cocolosi de aluat, dupa ce s-a omogenizat adaosul , coca obtinuta sa lasa la racit. Dupa ce e racita o impachetam in material textil ce absoarbe apa  ramasa in aluatul rezultat, dupa fierberea continutului. Se poate face bile cu diametru de la 8 pana la 12mm, care se pot lasa sa se usuce astfel se po ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 2853
  • 0
  • 0

Mamaliga

Luam o masura de faina si doua masuri de malai. O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra. Pentru a face mamaliga de ac, ... mai mult

  • 13-05-2008
  • 4975
  • 0
  • 0

Mamaliga caramelizata

Intr-un vas topitzi 150 grame zahar, apoi cand acesta incepe sa-si skimbe culoarea, turnati apa treptat pana obtinetzi o culoare bruna. Turnati 700 ml de apa rece si lasatazi sa dea in clocot...turnatzi inca 100 grame de zahar si amestecatzi bine. Adaugati malauiul treptat si urmati procesul ca la mamailga obisnuita ... dupa racire o putetzi pune intr-un dres de dama si apoi ceva plat deasupra si o greutate ca sa aplatizatzi mamaliga pt a o putea folosi la patratzica... FIR INTINS ... mai mult

  • 13-06-2008
  • 2562
  • 0
  • 0

Nada concentrata .

IANGREDIENTELE SE VOR IMPARTI IN DOUA PARTI:pima la cantitatea ce arata cantitatea ce arata 150 (5 buc.)oua se amesteca impreuna odata,intr-o cantitate de apa ,ca coca sa fie tare,apoi partea a doua lichidele aa ,aromele si uleiurile se amesteca la fata locului, pentru ca ,altfel s-ar produce oxidarea (alterarea mai rapida ) a nadei.Semintele se pot procura din comert,de altfel toate cele necesare . Personal am testat si da foarte bune rezultate,mai ales pe perioada de vara si troamna. Va dor ... mai mult

  • 30-06-2008
  • 2671
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

Ingredientele se pot procura usoa di magazine ,de specalizate,"AGROSEM".Semintele se prajesc putin ,ca apoi sa fie mai usor dse macinat,cu un mixer. Cantitatile de faine rezultate,se amesteca cu ulei de rapita ,pana se obtine taria aluatului,sa nu cada usor de pe momitor,sau se pot face bulgari pentru a arunca in locul unde dorim sa momim. Mentionez ca aceste seminte au o puternica aroma ,se raspindeste repede ,si pe o suprafata destul de mare,in apa. Aceste seminte contin multe vitamine c ... mai mult

  • 08-07-2008
  • 2696
  • 0
  • 0

Mamaliga pentru momeala, naditor si nada (3 în 1)

Mod de preparare: Se pune la firt într-un ceaun 1,5l de apa îndulcita cu cele 10 tablete de zaharina , apoi se adauga faina de porumb. Când aceasta începe sa se întareasca se adauga faina de grâu, amestecând în permanenta pentru a nu se forma cocoloase. Separat se prajesc bine semintele de floarea soarelui, se dau prin râjnita de cafea dupa care se amesteca în mamaliga din ceaun. La final se introduc si galbenusurile de ou, se amesteca bine pentru omogenizare. Se scoate mamal ... mai mult

  • 28-07-2008
  • 5439
  • 0
  • 0

Nada buna suat

o nada simpla si reusita pe Suat, prietenii stiu d c : ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 2692
  • 0
  • 0

Nada dulce

toate ingredientele se amesteca pe malu baltii cu apa din lac. ... mai mult

  • 27-08-2008
  • 2313
  • 0
  • 0