Retete de nada pentru Caras

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Caras

Bile boilis

Se amesteca in ordinea sus mentionata,ingredientele solide ,dar macinate,si apoi se adauga in urmatoarea faza ,ingredientele lichide,pina se omogenizeaz in totalitate ,toate componentele ce compun pasta de boilis. Se lasa doua pana la trei ore sa dospeasca coca ,se amesteca din nou, si se poate trece la executarea bilelor de boilis, dupa diametrul si taria pe care o dorim s-a o obtinem.Se pune la uscat ta temperatura camerei, cateva zile ,dar se poate folosi imediat pe momitor,daca dorim sa n ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3278
  • 0
  • 0

Nada cu arome natutale

Toate ingredientele se macina,si se amesteca intr-un vas dupa omogenizare se adauga continutul de oua,apoi se amestaca si se formeaza o pasta (aluat) ,in cazul ca devine prea tare se mai adauga apa ,se foloseste ca momeala ,in locurile unde vrem sa pescuit. Are o aroma concentrata,si atrage pestele ,in aceea zona si il mentie ia aceel loc mai mult timp. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3070
  • 0
  • 0

Mamaliga dulce

iNGREGIENTELE SE AMESTECA IN ORDINEA DIN RETETA,DUPA OMOGENIZARE SE PUNE IN APA FIARTA,IN CARE AM DIZOLVAT MIEREA,SI ZAHARUL VANILAT. AMESTECUL SE TOARNA IN APA FIARTA DEODATA,PINA ESTE ACOPERITA DE APA, LASINDUSE LA FIERT PINA CE APA PATRUNDE IN TOATA COMPOZUTIA. SE LASA SA SE RECEASCA PINA CE PUTEM AMESTECA CU MINA ALUATUL REZULTAT,PINA CE SE OBTINE TARIA NECESARA , DUPA PREFERINTA,DEPINZIND DE FELUL IN CARE DORIM SA NADIM,FACAND COCOLOSI, BULGARI ,PENTRU NADIRE LA DISTANTA SAU PE MOMITO ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3037
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de capsune

INGREDIENTELE MACINATE SE AMESTECA SI SE TOARNA IN VASUL CU APA DATA IN CLOCOT,PINA SE FACE UN ALUAT MAI TARE. CONTINUTUL OBTINUT SE AMESTECA APOI CU ESENTA DE CAPSUNE SI DUPA OMOGENIZARE SE POT FACE CUBURI SAU BILE ,APOI SE PUN LA USCAT,SI SE MAI POT FOLOSI SI CA BULGARI PENTRU A MOMI LOCUL . ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 1903
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de vanilie

SE AMESTECA INGREDIENTELE SI SE PUN LA FIERT IN APA DATA IN CLOCOT ,APOI SE LASA SA SE RACEASCA SI SE FRAMANTA PINA LA OMOGENIZARE. ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3200
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

toate ingredientele se macina ,apoi se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen. Ramele se rup, sau se taie marunt ,cu vermusi impreuna se amesteca cu amestecul rezultat din prima compozitie ,si la fata locului ,la rau se adauga zaharul vanilat cu o cantitate de apa, atat cat sa obtinem o compozitie mai tare care sa nu cada de pe momitor in timpul aruncarii,se poate folosi timp mai indelungat si la nadirea locului pentru pescuit. ... mai mult

  • 07-09-2008
  • 2653
  • 0
  • 0

Nada naturala pt nerapitori

dupa ce a stat in apa rece cateva ore punem boabele de porumb sau grau intr-o punga de panza rara pe care o introducem apoi intr-un vas de lut ars si turnam apa calduta astfel ca porumbul sau graul sa fie acoperitcu lichid.fierbem incet pe foc pana se inmoaie fara ca boabele sa se sparga.le lasam apoi sa se raceasca in aceeasi apa.astfel preparate boabele se infig in carlig cate trei patru. ... mai mult

  • 18-09-2008
  • 2915
  • 0
  • 0

Nada ptr rau

se amesteca toate umectate cu pamantul la sfarsit ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5297
  • 0
  • 0

Nada pentru caras si crap

aceasta reteta a dat rezultate foarte bune in special la crap.se obtine din :1 litru de apa,600-800 grame de cereale,100 de grame de vanilie,800 de grame de paine de molde integrala,o cutie de porumb,una de mazare.se framinta totul pana obtineti o pasta omogena. ... mai mult

  • 10-11-2008
  • 5372
  • 0
  • 0

Momeala la pluta

se pune apa intr-un recipient iar apoi se adauga faina,turnandu-se in ploaie si amestecand continu pana se obtine o pasta lipicioasa la care se adauga un ou batut si siropul de zmeura sau trandafir.se amesteca in continuare pana ce se obtine un aluat de consistenta slaba si lipicios.aluatul se pune intr-o cutie si se pune pe ac cu ajutorul unui betigas sau cu o seringa printr-un procedeu de rotire imprejurul carligului.se foloseste numai la undita cu pluta si cere o anumita dexterioritate in a i ... mai mult

  • 28-06-2009
  • 12752
  • 0
  • 0

Nada pentru albitura

Acest amestec se cerne pentru a avea aceeasi granulatie.La folosire se adauga cateva picaturi de ulei de ananas,menta ori plic de zahar vanilat.Se umezeste mai mult sau mai putin,functie de adancimea la care pescuim. Dupa nadirea de apel mai consistenta de la inceputul partidei,pestii sunt tinuti pe loc,aruncand din timp in timp cam 10 min,un cocolos de nada de marimea unei nuci. FIR INTINS ... mai mult

  • 14-12-2009
  • 1980
  • 0
  • 0

Mamaliga moale aromatizata

În apa fierbinte se se adauga treptat doua parti de faina de malai si o parte de faina alba, amestecând continuu circa 10 min în conbinatie cu srot de floarea soareluimacinat,siropuri diferite, halva, arome si coloranti. Dupa racire se amesteca, dupa dorinta si cu alte componente, pentru obtinerea pastei dorite. ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 2605
  • 0
  • 0

Patratica

se cerne malaiul cat mai fin posibil dupa care se amesteca bine cu faina.apa se pune la fiert cu cele doua linguri de zahar puse in ea plus un varf de cutit de sofran daca se doreste ingalbenirea mamaligii.se lasa sa se fiarba bine iar apoi se amnesteca cu facaletul si in timpul asta se pot adauga cateva picaturi de ulei.se scoate compozitia si se introduce intr-un ciorap de dama curat urmand sa se puna din nou la fiert inca 5-7 min.se scoate si se pastreaza in ciorapul respectiv pana pe balta ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2054
  • 0
  • 0

Cea mai simpla reteta de canepa fiarta

In primul rand pentru aceasta reteta avem nevoie de un termos mediu,adica in care sa intre cel putin 500 mililitri lichid.Punem semintele de canepa in acest termos,adaugam si zaharul si amestecam bine.Acum vine partea cea mai frumoasa:luam un ibric in care avem aproximativ 400 mililitri apa si il punem la fiert.Cand apa a fiert,o turnam peste amestecul de seminte si zahar,pana umplem termosul,dupa care il inchidem cu capacul.Aceasta operatie o vom face cu o seara inaintea zilei in care ne-am pro ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2641
  • 0
  • 0

Nada universala

Se pune malaiul de porumb la fiert vreo 20-30 minute si se face o mamaliga vartoasa.Porumbul,care a stat in prealabil vreo 24-36 ore la inmuiat se pune peste aceasta mamaliga,se adauga si painea care trebuie putin inmuiata inainte,srotul de floare si zaharul vanilat,la care putem sa adaugam si ceva arome dupa preferinta.Se amesteca bine pana obtinem o pasta.Ajunsi la locul de pescuit,vom mai adauga apa din balta atat cat este necesar pentru a face niste bulgari de marimea unei mingi de tenis,car ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 4326
  • 0
  • 0

Mamaliga praf aromata

Se amesteca într-un vas faina de porumb fina si faina de grâu. Se adauga putina apa calda , putina drojdie de bere dizolvata in apa, se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald. Se fac apoi chifle care se coc la cuptor pâna se rumenesc. Dupa racire se cojesc si se taie miezul în felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura. Uscate, se rup în bucati si se macina în râsnita. Se trec prin sita de faina si se macina ce a ramas în sita. Praful de mamaliga obtinut se amestec ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 3867
  • 0
  • 0

Bilute de mamaliga tare aromate

Se fierbe o mamaliga obisnuita. Se framânta apoi calda cu un amestec de faina de porumb si grâu si arome, pâna la înglobarea totala si omogenizare. Din pasta obtinuta se fac bilute la dimensiunea dorita, care se introduc în apa clocotita. Initial bilutele se duc la fund,când au fiert suficient, se ridica singure la suprafata, de unde se culeg cu o spumuiera. Se dau prin faina de porumb, dupa ce sau racit se pastreaza într-o cutie închisa. Fir întins. ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2818
  • 0
  • 0

Nada crap

Mierea de albine se va dizolva in 500 ml.apa calda pe aragaz, pana va deveni omogena.Zdrobim sau macinam cu blenderul(mixerul)porumbul in lapte,sau daca folosim porumb din conserva il punem cu tot cu lichid, dupa zdrobire,si il vom amesteca cu mierea omogenizata.Adaugam uruiala de porumb,faina alba,laptele praf si mai adaugam o lingurita de boia dulce,o lingurita de boia iute si una de piper. Toate aceste ingrediente le vom amesteca bine,pana vor deveni ca o pasta de consistenta plastelinei. ... mai mult

  • 17-12-2009
  • 3137
  • 0
  • 0