Retete de nada pentru Caras

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Caras

Mamaliga pentru carlig si momit

Se amesteca faina de malai cu faina de grau uscata. Se adaoga apoi apa cat cuprinde facand cocoloase de marimea pumnului. Se fierb 15-20 minute si se lasa la racit. Se reomogenizeaza masa rezultata adougand semintele macinate pana se obtine un amestec omogen. Se pot adouga semintele si inainte de fiergebe avantajul fiind ca se amesteca mai usor cu fainurile uscate dar se pierde din aroma la fierbere. Aceasta momeala sta bine atat in carlig cat si in momitor. Locul nadit cu astfel de cocoloase va ... mai mult

  • 12-01-2010
  • 7060
  • 0
  • 2

Nada pt undita

Se prepara pe malul baltii. Se fierbe de acasa graul,se piseaza bine bine si se ia la purtator intr-o punguta de plastic. Se umezeste miezul de paine cu apa din lac si se freaca bine,adaugandu-se ulei putin cate putin. Cand este cat de cat omogena,se adauga peste paine graul. Se freaca din nou de data asta pana este aproape gata se adauga putin sofran astfel incat sa iasa la o culoare galben-spalacit. Fir intins!! ... mai mult

  • 03-04-2009
  • 7043
  • 0
  • 6

Nada caras,crap

Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa. Se lasa 1/2 ore pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi. Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm . Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde ... mai mult

  • 05-05-2010
  • 6981
  • 0
  • 10

Nada pentru pescuitul la babusca

Masurile de gramaj sunt pentru o nada care dureaza cca 4 ore.Adaugarea si umectarea colorantului se va face treptat,cu ajutorul pulverizatorului.Amestecand bine nada veti observa ca nada va deveni neagra,de ce neagra ,deoarece babusca stand in ape limpezi si si curate va vede imediat nada.Dupa colorarea mixului adaugam si graul fiert si o mana de canepa prajita si macinata.Se amesteca totul bine si se poate folos dupa cca 2-3 min dupa ce am terminat-o. ... mai mult

  • 15-03-2012
  • 6944
  • 0
  • 0

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Mamaliga din raiul pestilor - cu anason si rame

Malauil se fiebe cu pasatul si se obtine o mamaliga. Ramele si anasonul sunt taiate marunt si se adauga la mamaliga framantand cat mai bine. ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 6932
  • 0
  • 2

Prepararea semintelor de canepa

Semintele de canepa se pun la inmuiat in apa , la 1 kg de seminte se adauga o lingura de sare . Se tin la inmuiat cca 24 ore , apoi se fierb cca 15-20 minute la foc mic. Se fierb pina cind crapa bobul adica. Se goloesc intr-un recipient inchis pina cand sunt racite apoi se vor strecoara , lichidul se pastreaza. Lichidul rezultat se poate folosi la rehidratarea boilesurilor uscate. Sau ca adaus in loc de apa. ... mai mult

  • 01-03-2008
  • 6891
  • 0
  • 0

Srot

pt a fi ideal si a nu-si pierde proprietatile,srotul se pune intr-un vas se toarna peste el apa fierbinte,se acopera se lasa in repaus 10 min ,dupa care se omogenizeaza,se adauga apa daca e prea tare,se pune intr-un recipient sau punga ermetica,este gata pt a fi folosit ca nada pur sau in combinatie cu alte fainuri ... mai mult

  • 08-12-2007
  • 6856
  • 0
  • 1

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0

Nada eficienta cea mai buna

amestecati ingredientele pana se face o nada consistenta si daca e nevoie mai adaugati ulei ... mai mult

  • 01-07-2010
  • 6755
  • 0
  • 2

Mamaliga caras

Faina de malai - 2-3 cani de ceai data prin sita; Faina alba - 1 cana (pentru intarirea continutului); Usturoi - 2-3 catei (pentru aroma); Se incalzeste apa calda intr-un vas separat timp de 5-6 min. Intre timp amestecam faina de malai cu faina alba iar dupa aceea cu apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa. Apoi se framanta bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat degetul aratator (in forma de nutli) dupa care se pun intr-un alt vas de 5-6 ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 6750
  • 0
  • 0

Boilis de casa

Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult

  • 04-07-2008
  • 6638
  • 0
  • 1

Nada caras cu viermi si cafea

Mamaliga se face de acasa si se lasa sa se raceasca.Cand se ajunge la locul de pescuit se baga cafeaua si viermusi.(Un mic sfat ... ce ramane dupa ce faceti cafea naturala turnati peste rame le face mai active )Se amesteca ft bine si se sa nadeste cu bulgari din compozitie....carasul fiind ft lacom le gaseste ft repede. ... mai mult

  • 29-02-2008
  • 6622
  • 0
  • 4

Bilute de mamaliga pentru carlig

Se fierbe mamaliga obisnuita.Se framanta apoi cu un amestec de malai si faina (parti ~ egale) pana la inglobare totala si omogenizare.Din pasta obtinuta,se fac bilute de dimensiunea dorita care se introduc in apa clocotita.Initial bilutele se duc la fund.Cand au fiert suficient se ridica singure la suprafata,de unde se culeg cu o spumiera.se dau prin malai cu diferite arome(dupa preferinte) si se pastreaza intr-o cutie inchisa. ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 6591
  • 0
  • 0

Nada cu atractie rapida

se ia toate ingredientele si se omogenizeaza bine intr-o galeata pana la obtinerea unei consistente mai tari. este bine daca folosim apa de la locul de pescuit sau apa fiarta pentru adaosul necesar. este o nada cu atractie rapida ideala pentru crap si caras. ... mai mult

  • 28-05-2010
  • 6577
  • 0
  • 0

Nada pentru bomba

se fierb toate in afara de faina.dupa fiert cand amestecul se raceste se framanta cu faina pana la omogenizare ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 6154
  • 0
  • 5

Nada de primavara

canepa si alunele se prajesc si se macina prin masina de nuca macinisul sa fie mai grosier., ... mai mult

  • 28-03-2008
  • 6135
  • 0
  • 1

Nada caras

se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga boabele de porumb si grau,se fierb pana se inmoaie si se adauga semintele de canepa care au fost prajite in prealabil. ... mai mult

  • 04-04-2010
  • 6076
  • 0
  • 2