Retete de nada pentru Caras
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Caras. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Intr-un vas topitzi 150 grame zahar, apoi cand acesta incepe sa-si skimbe culoarea, turnati apa treptat pana obtinetzi o culoare bruna. Turnati 700 ml de apa rece si lasatazi sa dea in clocot...turnatzi inca 100 grame de zahar si amestecatzi bine. Adaugati malauiul treptat si urmati procesul ca la mamailga obisnuita ... dupa racire o putetzi pune intr-un dres de dama si apoi ceva plat deasupra si o greutate ca sa aplatizatzi mamaliga pt a o putea folosi la patratzica... FIR INTINS ... mai mult
pot spune ca poate fi folosita atat ca nada daca ramane mai moale dupa fierbere sau ca momeala daca o facem mai tare . Se pune apa intr-n vas si da la foc pana da in clocot apoi se aduga mestecul de malai si faina alba se mesteca , se lasa la foc mic si se mesteca pana se obtine o mamaliga tare . Se da jos de pe foc se rastoarna pe un prosop se lasa la racit . Cand este aproape racita iau o cutiuta de vermusi colorati ( am folosit si pe cei care trecusera de stadiul de larva ) si ii amestec cu m ... mai mult
Miezul de paine este una dintre momelile folosite cu succes la prinderea carasului, albuminelor, rosioarelor etc. Se ia miez de piine alba proaspata si se comprima pana obtinem un cocolos cit un mar. Punem miezul in mijlocul unei bucati de pinza, infasuram bine, apoi il inmuiem brusc intr-un vas cu apa clocotita astfel incat sa se imbibe pinza si putin si piinea. Se stoarce usor si apoi se framinta energic prin pinza pina acesta devine ca o pasta. In pasta se adauga putin zahar ... mai mult
400 g malai grisat fin, 500 ml apa, 2 esente de vanilie Se pune 1/2 l apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora/. Fir intins mamaliga pt crap 3 ... mai mult
Cus-cusul se fierbeintr-un vas. La fel si zmeura rezultand o pasta ce se amesteca cu painea. la sfarsit se adauga si cuscusul. ... mai mult
Se face o portie obisnuita de mamaliga pentru momitor dar secretul e ca la fiecare portie sa se adauge aproximativ 8-10 vermusi. In momentul cand momitorul va ajunge la fundul belti vermusii vor incerca sa iasa. ... mai mult
uruiala de porumb se pune intr-o galeata mare si se amesteca cu srotul apoi punem cate putina apa treptat. ... mai mult
Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula ... mai mult
Se pune 500 ml apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora. Fir intins. ... mai mult
intr-o galeata mai mare se pune mixul cu putina apa,apoi se adauga oul cu laptele de poprumb si aroma de anason,se amesteca usor,fara graba pana compozitia va prinde forma aleasa de voi. ... mai mult
ingredientele se amesteca,si se pun intr-un vas cu apa clocotita,si se lasa la fiert pana se obtine un aluat mai tare,si folosit in maxim trei zile ,ferit de razele de soare ,pentru a nu se acri. se poate folosi imediat ce a fost preparata nada. ... mai mult
Se amesteca toate componentele cu apa din balta pana iasa o compozitie ca o plastelina,incat sa poti face bulgari. Atentie bulgari sa fie mai moi pt o desfacere mai rapida ... mai mult
toate ingredientele se amesteca pe malu baltii cu apa din lac. ... mai mult
dupa omogenizare se umecteaza nada pana cand se pot forma cocoloase,se pot adauga diferite arome pe care doreste sa le foloseasca fiecare dintre noi.la acest tip de nada pot sa traga si alte tipuri de peste.fir intins ... mai mult
Intr-un vas de 2 litri punem un pumn de faina si punem peste ea treptat, treptat apa, pana obtinem un fel de terci subtire care ajunge pana la jumatatea vasului. Adaugam un praf de sare, unul de zahar, putin vin si niste stafide pisate sau altceva dulce-acrisor (fructe confiate). Peste toate acestea adaugam malai putin cate putin (un pumn sau doi de malai) si lasam sa fiarba bine la foc domol cca. o jumatate de ora. Mamaliga obtinuta dupa fierbere o modelam sub forma de sfere (2-3-4) si o intr ... mai mult
Malaiul cel mai bun e cel din piata, si negrisat. Cel unguresc are si colorant alimentar, asa ca nu e rau. De preferat este ca malaiul sa nu fie cernut pentru ca fragmentele de coaja au aroma de porumb - cu toate ca, nepregatita cum trebuie, mamaliga din malai necernut nu are consistenta celei din malai cernut. Se pune apa, sa zicem 1,5 l., intr-un ceaun in care se arunca doi - trei pumni de malai, asa incit sa se formeze o supa ceva mai consistenta. Se lasa la fiert destul de mult, pentru a ... mai mult
nu va trebuie altceva daca pescuiti pe un lac sarat. e testat de mine si am avut satisfactia de a prinde 7 kg de caras intr-o partida de 3 ore cu varga de 4 metri pe linie sensibila(pluta de 0,5 g). nada raspunde f bine la arici sau montura cu 3 ace de caras. mergeti la Cojocna pe Darvastau daca vreti sa va antrenati!!!! pentru detalii, str. Craiova,nr. 2-4, zona garii in Cj ... mai mult