Retete de nada pentru Cteno

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Cteno. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Cteno

Nada buna suat

o nada simpla si reusita pe Suat, prietenii stiu d c : ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 2692
  • 0
  • 0

Boiliessuri

se bat bine ouale si se amestecaintr-o galeata cu restul de ingrediente paa se obtine o consistenta bine legata. se pot realiza boilesuri de diferite marimi care pot fi folosite si ca momeala pt carlig si ca nada pt nadit cu cobra sau cu barcuta. ... mai mult

  • 31-05-2010
  • 2690
  • 0
  • 1

Nada concentrata .

IANGREDIENTELE SE VOR IMPARTI IN DOUA PARTI:pima la cantitatea ce arata cantitatea ce arata 150 (5 buc.)oua se amesteca impreuna odata,intr-o cantitate de apa ,ca coca sa fie tare,apoi partea a doua lichidele aa ,aromele si uleiurile se amesteca la fata locului, pentru ca ,altfel s-ar produce oxidarea (alterarea mai rapida ) a nadei.Semintele se pot procura din comert,de altfel toate cele necesare . Personal am testat si da foarte bune rezultate,mai ales pe perioada de vara si troamna. Va dor ... mai mult

  • 30-06-2008
  • 2671
  • 0
  • 0

Porumb cu viermusi

Pe un carling de crap inainte de a adauga boaba de porumb (preferabil cu gust de miere) se adauga 4-5 viermusi. Secretul l-am aflat de la un domn mai invarsta (cu experienta in domeniu) si credeti-ma ca merge foarte bine. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2663
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

toate ingredientele se macina ,apoi se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen. Ramele se rup, sau se taie marunt ,cu vermusi impreuna se amesteca cu amestecul rezultat din prima compozitie ,si la fata locului ,la rau se adauga zaharul vanilat cu o cantitate de apa, atat cat sa obtinem o compozitie mai tare care sa nu cada de pe momitor in timpul aruncarii,se poate folosi timp mai indelungat si la nadirea locului pentru pescuit. ... mai mult

  • 07-09-2008
  • 2653
  • 0
  • 0

Cea mai simpla reteta de canepa fiarta

In primul rand pentru aceasta reteta avem nevoie de un termos mediu,adica in care sa intre cel putin 500 mililitri lichid.Punem semintele de canepa in acest termos,adaugam si zaharul si amestecam bine.Acum vine partea cea mai frumoasa:luam un ibric in care avem aproximativ 400 mililitri apa si il punem la fiert.Cand apa a fiert,o turnam peste amestecul de seminte si zahar,pana umplem termosul,dupa care il inchidem cu capacul.Aceasta operatie o vom face cu o seara inaintea zilei in care ne-am pro ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2641
  • 0
  • 0

Mamaliga cubulete

doua masuri de malai cernute prin sita de griu si o masura de faina de griu,se fierb la foc mic cu cel mult o lingurita de miere de albine.cind incepe sa fiarba se mesteca aprox juma de ora, dupa care se rastoarna.dupa ce s-a racit cit sa pana ce poate fi manevrata cu mina,se omogenizeaza bine se fac bulgari care se pun ulterior la presat intre doua funduri de lemn.dupa ce s-au racit complet,discurile astfel formate se pun intr-un tifon sau ciorap de dama si se mai fierb o data pina ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 2631
  • 0
  • 0

Nada crap cu lapte porumb

intr-o galeata mare se pune o punga de pro crap amestecata cu faina de peste ,laptele de porumb si aroma se pune in apa apoi treptat in mix amestecandu-se bine bine. ... mai mult

  • 26-04-2010
  • 2598
  • 0
  • 0

Nada pentru crap

ingredientele se omogenizeaza pana la obtinerea unui aluat tare bine legat. se poate folosi ca nada pentru mo momitor, bulgari pentru nadit cu catapulta, sau se pot face boilesuri care se pun bine la uscat inainte de folosire. ... mai mult

  • 28-05-2010
  • 2449
  • 0
  • 0

Nada

Se fierb separate urmatoarele: 2 kg porumb uscat, 1 kg grau, 1 kg seminte canepa ( acestea pana plesnesc), 0,5 kg soia boabe, 0,5 seminte pentru pasari, 1 kg mazare ( de preferinta mazare congelata). Pana fierb boabele, amenstecam intr-un lighean urmatoarele: 0,5 kg srot, 0,5 kg faina de malai, 0,5 kg faina alba de grau, 400 grame lapte praf, 0,5 kg pesmet, 0,5 kg gris, 300 grame piper pisat, 400 grame boia, 1 kg zahar pana se omogenizeaza bine. Dupa fierbere boabele se lasa la scurs si se ra ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 2433
  • 0
  • 0

Nada cteno

300 - gr arpacas 400 - gr porumb uscat 200 - gr mazare din conserva 100 - gr seminte pasari ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 2415
  • 0
  • 0

Mamaliga

Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula ... mai mult

  • 25-04-2008
  • 2373
  • 0
  • 0

Amestec de mazare

In apele domoale MAZAREA fiarta este o nada buna pt. o serie de pesti nerapitori. Ea se prepara in felul urmator:dupa ce a stat in apa cateva ceasuri punem boabele de mazare intr-o punga de panza rara pe care o introducem apoi intr-o cratita de lut ars si turnam apa calduta astfel ca mazarea sa fie acoperita de doua trei degete cu lichid.O fierbem incet pe foc pana se inmoaie fara insa ca boabele sa-si piarda forma sau sa fie prea farimicioase.Le lasam apoi sa se raceasca in aceeasi apa.Nu prepa ... mai mult

  • 10-09-2008
  • 2179
  • 0
  • 1

Nada

Toate acestea le amestecu cu apa din lac sa iasa o pasta care sa se lege sa o poti face bulgari ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2128
  • 0
  • 0

Patratica

se cerne malaiul cat mai fin posibil dupa care se amesteca bine cu faina.apa se pune la fiert cu cele doua linguri de zahar puse in ea plus un varf de cutit de sofran daca se doreste ingalbenirea mamaligii.se lasa sa se fiarba bine iar apoi se amnesteca cu facaletul si in timpul asta se pot adauga cateva picaturi de ulei.se scoate compozitia si se introduce intr-un ciorap de dama curat urmand sa se puna din nou la fiert inca 5-7 min.se scoate si se pastreaza in ciorapul respectiv pana pe balta ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2054
  • 0
  • 0

Boabe pentru cteno

pe pune apa clocotita peste boabele de porumb pana le acopera,dupa care adaugati drojdia.se lasa boabele la fermentat intr-un loc cald pana incep sa se unfle.fir intins ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2036
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de capsune

INGREDIENTELE MACINATE SE AMESTECA SI SE TOARNA IN VASUL CU APA DATA IN CLOCOT,PINA SE FACE UN ALUAT MAI TARE. CONTINUTUL OBTINUT SE AMESTECA APOI CU ESENTA DE CAPSUNE SI DUPA OMOGENIZARE SE POT FACE CUBURI SAU BILE ,APOI SE PUN LA USCAT,SI SE MAI POT FOLOSI SI CA BULGARI PENTRU A MOMI LOCUL . ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 1903
  • 0
  • 0

Mix de nada

toate se amesteca pana la omogenizare si apoi se umecteaza cu apa din lac pana devine ca o pasta ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1892
  • 0
  • 0