Retete de nada pentru Platica

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Platica. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Platica

Boilis de casa

Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult

  • 04-07-2008
  • 6638
  • 0
  • 1

Mamaliga cu turta dulce

se pune apa la fiert.se amesteca malaiul,faina alba si turta dulce data prin razatoare fina;cand fierbe apa,se pune3/4 din amestecul rezultat,se lasa la fiert la foc mic cca20 min,se amesteca bine si se inglobeaza si 1/3 din cantitatea ramasa,dupa care se preseaza bine si se rastoarna pe un blat de lemn.se foloseste ca gogolos sau patrat la arici sau bombe pt ape curgatoare ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 4391
  • 0
  • 1

Boilis mix. super rosu

Ingredientele se adauga in ordinea mai sus aratata, si se amesteca ,pana se obtine o coca putin mai tare, si se poare folosi ca momit imediat ce s-a facut,sau se pot executa bile dupa placerea fiecaruia ,spre exemplu bile de 10, 12, 16, si 18 mm.Se usca la un loc ferit de soare sau alte surse de caldura, cateva ore ,sau chiar zile ,dupa preferinta celui ce o foloseste,fie solubile ,in timp mai scurt ,sau cu o intarziere mai mare de descompunere. Este preferata de pesti,si are o raza mare de ac ... mai mult

  • 29-08-2008
  • 3583
  • 0
  • 1

Nada pentru amur

Ingredientele macinate se amesteca pana se obtine un praf omogen si apoi se adauga in apa fierbinte sarea de bucatarie si usturoiul presat,si indulcitorul,apoise amesteca ambele portii pana se obtine o coca nu prea moale,avind in vedere ca mai urmeaza amestecul cu cantitatea de oua,care mai inmoaie materialul obtinut din anestecurile de ingrediente,si se poate momi pe momitor si bulgari ,pentru aruncare la distanta,in zona de activitate,in care pescuim.Reteta este testata,si da foarte bune rezul ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 7719
  • 0
  • 1

Paine cu arome

se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5680
  • 0
  • 1

Porumb si grau cu aroma de vanilie

Se fierbe porumbul cu graul in apa cu zahar la foc mic pana da in fiert si se lasa in clocot cam 20 min.Se lasa la racit vreo 3 ore.Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se da iar in clocot la foc min ptr 20 de min.Se lasa sa se raceasca.intre timp apa a scazut lasand o zeama cu o concentratie mare de zahar si esenta.se separa intr-un borcan porumb si se completeaza cu lichidul pana la umplere si se pune la frigider(o vom folosi pe carlig).a doua zi se face mamaliga in restul de apa cu boabe ... mai mult

  • 01-10-2008
  • 7983
  • 0
  • 1

Cea mai tare la dunare

Se lasa 1-2 roabe de balegar vita/ porc la soare/ semi-umbra pana face viermi. Se arunca mai mult pana se nadeste locul, dupa care se arunca constant in cantitati mici. Daca nu v-o place...sa-mi scriati ! E garantata ! ... mai mult

  • 20-03-2009
  • 5399
  • 0
  • 1

Nada crap cu ttx fara nor

Se amesteca toate ingredientele solide , se adauga apa si se amesteca pana ajunge ca un aluat. Se lasa 5 min descoperit vasul de preparare si e gata de pus pe momitor sau folosit direct ca nada. Nada este rezultatul unor experimente facute de mine sa nu atrag carasul prin producerea unui "Nor" de nada in apa. Se stie ca daca se formeaza un "Nor" se aduna preponderent carasul. Nada merge foarte bine la crap si de retinut se imprastie la contactul cu apa , nu ramane inchegata, acoperind astfel ... mai mult

  • 01-07-2009
  • 15010
  • 0
  • 1

Porumb de floricele conservat

Pentru aceasta reteta avem nevoie de o oala de fiert sub presiune.In aceasta oala punem porumbul impreuna cu zaharul ,peste care vom adauga apa atat cat sa-l acopere.Daca oala este mai mica, putem imparti aceste ingrediente in doua.Obligatoriu se va da oala la foc mic, si se va lasa sa fiarba aproximativ 45 minute.Aromele le puteti pune si inainte si dupa ce s-a fiert porumbul.Eu prefer sa-l adaug dupa.Pe montura dumneavoastra puteti combina:adica sa puneti doua boabe de porumb,una rosie si una ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 4186
  • 0
  • 1

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Mamaliga si vermusi

pot spune ca poate fi folosita atat ca nada daca ramane mai moale dupa fierbere sau ca momeala daca o facem mai tare . Se pune apa intr-n vas si da la foc pana da in clocot apoi se aduga mestecul de malai si faina alba se mesteca , se lasa la foc mic si se mesteca pana se obtine o mamaliga tare . Se da jos de pe foc se rastoarna pe un prosop se lasa la racit . Cand este aproape racita iau o cutiuta de vermusi colorati ( am folosit si pe cei care trecusera de stadiul de larva ) si ii amestec cu m ... mai mult

  • 11-01-2010
  • 2541
  • 0
  • 1

Nada pesti pasnici

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de porumb si se amesteca tot timpul sa nu se lipeasca de fund.cand este aproape gata se adauga faina de grau dar tot cate putin si se amesteca.la final se adauga scortisoara.pe malul apei la aceasta nada se poate adauga rame taiate bucati sau viermusi. ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 3142
  • 0
  • 1

Nada pentru crap

ingredientele se amesteca,si se pun intr-un vas cu apa clocotita,si se lasa la fiert pana se obtine un aluat mai tare,si folosit in maxim trei zile ,ferit de razele de soare ,pentru a nu se acri. se poate folosi imediat ce a fost preparata nada. ... mai mult

  • 27-04-2010
  • 2329
  • 0
  • 1

Nada pelete

se pune toate ingredientele intro galeata , apoi turnam apa fiarte si le lasam cateva minute,apoi le mixam si obtinem bulgari numai buni de aruncat. ... mai mult

  • 19-05-2010
  • 3615
  • 0
  • 1

Nada

se amesteca pana la omogenizare cu apa din balta.o folosesc numai pe balti salbatice.incercati-o. ... mai mult

  • 05-08-2010
  • 10779
  • 0
  • 1

Mamaliga pt albitura

Se prepara o mamaliga obisnuita ca si pentru consum, putin mai moale. Apoi se adauga esenta de vanilie, miezul de paine si la sfarsit srotul de floarea-soarelui.Se pot adauga si coloranti dupa preferinte, eu am lasat-o la culoarea ei naturala.Fir intins! ... mai mult

  • 30-03-2011
  • 7519
  • 0
  • 1

O nada ieftina pentru plumbul momitor

Se ia o cantitate de malai pentru a face o mamaliga(asta in functie de cat de mare se doreste sa fie mamaliga si cat de lunga este partida de pescuit).Se adauga in apa in care se va turna malaiul seminte de anason,(se gasesc si in farmaciile de plante),o lingura de miere de albine si o sticluta de esenta de vanilie.Se toarna malaiul respectiv pentru a obtine mamaliga dorita.Dupa preparare,e de preferat ca mamaliga rezultata sa se rastoarne in recipiente inalte pentru ca in cazul in care doriti ... mai mult

  • 19-04-2011
  • 14820
  • 0
  • 1

Nada pentru pescuitul la feeder

Se amesteca intr-un recipient mare taper big crap care este o nada foarte bogata nutritiv ,apoi amestecati cu spartura de porumb si semintele mixul apoi puneti si aditivul parf amestecat cu apa.Este o nada pentru pescuitul la fedder,incercati mai intai in cantitate mai mica apoi suplimentati nada daca vedeti ca aveti rezultate. Este o nada noua in pescuitul la feeder din Romania,asa ca rezultatele pot fi diferite de la o balta la alta. ... mai mult

  • 28-03-2012
  • 20386
  • 0
  • 1