Retete de nada pentru Platica

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Platica. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Platica

Boilis de casa

Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult

  • 04-07-2008
  • 6638
  • 0
  • 1

Bilute de mamaliga pentru carlig

Se fierbe mamaliga obisnuita.Se framanta apoi cu un amestec de malai si faina (parti ~ egale) pana la inglobare totala si omogenizare.Din pasta obtinuta,se fac bilute de dimensiunea dorita care se introduc in apa clocotita.Initial bilutele se duc la fund.Cand au fiert suficient se ridica singure la suprafata,de unde se culeg cu o spumiera.se dau prin malai cu diferite arome(dupa preferinte) si se pastreaza intr-o cutie inchisa. ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 6591
  • 0
  • 0

Nada scobar

intrun recipient se pune mai intai pamantul apoi pe rand se adauga celelalte componente si se amesteca bine se completeaza cu apa daca mai e nevoie, se fac bulgari si se nadeste ... mai mult

  • 30-03-2010
  • 6566
  • 0
  • 0

Nada platica cu usturoi

O reteta foarte simpla pentru pescuitul la platica. Se prepara o mamaliga clasica cu malai, faina si ou. Dupa ce fierbe, se amesteca cu usturoiul. Acesta se sdrobeste marunt (ca pentru un mujdei )sau se pot cumpara esenta de usturoi. Se framanta apoi mamaliga cu mujdeiul. Fie intins! ... mai mult

  • 29-01-2008
  • 6366
  • 0
  • 0

Nada pentru bomba

se fierb toate in afara de faina.dupa fiert cand amestecul se raceste se framanta cu faina pana la omogenizare ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 6154
  • 0
  • 5

Nada de primavara

canepa si alunele se prajesc si se macina prin masina de nuca macinisul sa fie mai grosier., ... mai mult

  • 28-03-2008
  • 6135
  • 0
  • 1

Nada caras

se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga boabele de porumb si grau,se fierb pana se inmoaie si se adauga semintele de canepa care au fost prajite in prealabil. ... mai mult

  • 04-04-2010
  • 6076
  • 0
  • 2

Nada mreana

Intrun recipient mai mare se pun toate ingredientele de mai sus si se amesteca bine, apoi se fac cocoloase mari ca pumnul si se nadeste. Se pot adauga si atractanti , eu am folosit aptactant mai mult pentru mreana , adica cu gust de cascaval. ... mai mult

  • 18-03-2010
  • 6024
  • 0
  • 2

Amestec periculos

Se pun toate ingredientel la macinat , initial se amesteca . Dupa ce se macina se obtine un amestec destul de fin care se pune intr-un ciorap de dama ( dres ) se strange bine , se leaga si se lungeste cu o sfoara . Cand ajungem la locul de pescuit se baga la inmuiat , dupa ce se umezeste nada coboara , adica se ineaca , se scoate si se fac cateva gauri in dres cu un cutit sau cu ceva ascutit . Nu prea mari ca nada va fi luata de curent . Este folosita mai mult in curent , curentul fura din nada ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 5982
  • 0
  • 0

Nada de vara ape curgatoare(mures)

mamaliga se afuma un pic dupa care se lasa la racit sa se intareasca,granulatia prin sita de 5mm la moara de macinat pt porumb.,pesmetul trebuie sa fie din coaja de paine nu din miez.,canepa prin masina de nuca.,se amesteca si este rezistenta la caldura.,nu se acreste vara.,am avut rezultate bune de ani de zile.nu am introdus dovleac si floarea soarelui aduna maruntaiul vara.,cam astea sunt retetele de baza pe care le folosesc iarna, primavara,toamna,vara,. ... mai mult

  • 16-04-2008
  • 5867
  • 0
  • 4

Nada pt momitor(naditor)

La TTX se adauga aproximativ 2 L de apa. Se amesteca bine pana devine o pasta moale si se lasa 10 min. Pelletele si praful atractant se umezesc si se lasa 10 min la umflat. Separat se amesteca nada uscata cu semintele si canepa macinata. La acestea se adauga TTX-ul moale pana se obtine consistenta dorita. La sfarsit se adauga pelletele “insiropate”, mierea (zaharul), porumbul dulce si viermusii. Se poate nadi si cu catapulta (prastia). Fir intins! ... mai mult

  • 02-03-2010
  • 5832
  • 0
  • 2

Mamaliga pentru cocolos

Intr-un vas se amesteca faina alba cu malaiul cu apa calda pana se obtine o pasta subtire care se tine de mana . apoi se adauga mierea de albine pentru indulcire si macuca , srotul de floarea soarelui , se amesteca pana se obtine o pasta precum plastilina cu tenta de a se tine de mana . Aroma se poate pune cand se fierbe sau la malul apei . Se imparte in doua se formeaza doua cocoloase care se pun la fiert . Se trec prin doua clocote puternice apoi se da jos de pe foc se scot se lasa la scurs pe ... mai mult

  • 08-01-2010
  • 5787
  • 0
  • 0

Paine cu arome

se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5680
  • 0
  • 1

Nada cu aroma de capsuna

se amesteca toate in afara de zaina se fierb si se omoganizeaza(ca pe mamaliga).dupa ce se racesc se amesteca cu faina ptr a se lega si a deveni mai tare.Se foloseste in bulgari (nada), umplutura prt bombe si pe arc.Fir intins! ... mai mult

  • 28-09-2008
  • 5659
  • 0
  • 3

Nada mreana

toate acestea se amesteca intrun recipient apoi se formeaza bulgari de nada si se nadeste. Succes. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 5565
  • 0
  • 2

Nade

O nada de succes in Romania este Benzar Mix. Se gaseste pe piata in 13 variante, pentru diferite specii de pesti si este produsa dupa retetele multiplului campion national de pescuit stationar, Zsolt Benzar. Pentru pescarii care nu cunosc acesta nada, iata cateva tipuri : Benzar Mix Crap - Caras : nada pentru crap si caras, cu o puternica aroma de lamaie si portocala. Are o eficacitate marita primavara, cand temperatura apei este sub 15 grade C Benzar Mix Special Platica : la baza nadei sta ... mai mult

  • 05-05-2010
  • 5539
  • 0
  • 3

Mamaliga pentru momeala, naditor si nada (3 în 1)

Mod de preparare: Se pune la firt într-un ceaun 1,5l de apa îndulcita cu cele 10 tablete de zaharina , apoi se adauga faina de porumb. Când aceasta începe sa se întareasca se adauga faina de grâu, amestecând în permanenta pentru a nu se forma cocoloase. Separat se prajesc bine semintele de floarea soarelui, se dau prin râjnita de cafea dupa care se amesteca în mamaliga din ceaun. La final se introduc si galbenusurile de ou, se amesteca bine pentru omogenizare. Se scoate mamal ... mai mult

  • 28-07-2008
  • 5439
  • 0
  • 0

Cea mai tare la dunare

Se lasa 1-2 roabe de balegar vita/ porc la soare/ semi-umbra pana face viermi. Se arunca mai mult pana se nadeste locul, dupa care se arunca constant in cantitati mici. Daca nu v-o place...sa-mi scriati ! E garantata ! ... mai mult

  • 20-03-2009
  • 5399
  • 0
  • 1