Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Cea mai buna nada!!!!

Reteta asta mia spus'o un pescar care rupe tot.Nu lam crezut. Am fost cu el si nada cumparata de mine nu era la fel de buna k a lui . Deci nada se face asa , e foarte simpla dar eficienta.Se prajeste floarea soarelui pana se coace bine (atentie sa nu se arda ca sa dus totul de rapa) si apoi semintele de canepa (la fel atentie sa nu se arda) si se macina acasa totul apoi da sa fie marunt . o sa rezulte o faina ft frumos mirositoare daca ati prajit cum trebuie . apoi la nada respectiva doar adauga ... mai mult

  • 12-05-2009
  • 57665
  • 0
  • 23

Nada rapida caras

Napolitanele si halvaua se macina intru-un mixer, apoi se amesteca cu pesmetul si malaiul. Se omogenizeaza si se umecteaza nada pana cand se pot forma bulgari ce nu se pot desface cu usurinta. ... mai mult

  • 30-06-2012
  • 36940
  • 0
  • 7

Cum sa faci o mamaliga simpla dar buna

Este foarte important pt ca mamaliga sa iasa buna felul de malai care il folosim. Eu folosesc doar cel negrisat . Deci se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare , cand da bine in clocot pune-ti faina de malai in ea(se va forma ceva in genul unei mini piramide), lasati sa fiarba bine (cam vreo 20 de min) . Dupa ce o luati de pe foc scurgeti tot cirul(surplusul de apa cu faina)si amestecati bine (se amesteca greu fiind foarta omogena)si incet incet se adauga o jumate de pahar de cir (50 m ... mai mult

  • 04-06-2011
  • 32369
  • 0
  • 13

Cea mai buna nada pentru apa curgatoare

Se face mamaliga , dupa aceea se adauga budinca(tine bine legata mamaliga), faina de sange si de oase (au un miros tare ciudat si sunt unsuroase le place la pesti)si la final dupa ce e rece se pune atractantul de cascaval. NOTA: dupa ce se pune pe momitor nada , daca aveti un spray atractant de cascaval puteti sa pulverizati bulgarele de nada. NOTA2: pentru mreana pe carlig se pune cascaval(se lasa la soare sa se uste un pic sa fie mai tare si sa se imputeasca un pic) Fir intins ... mai mult

  • 04-06-2011
  • 31485
  • 0
  • 2

Citeste asta daca esti pescar adevarat

oricine poate da o duma, ca o anumita nada, sau un mix de nada da rezultat undeva, intr-o anumita zi, intr-o anumita ora si secunda..... dar va rog sa ma credeti ca nu e asa de usor si nu poate da nimeni o reteta perfecta, sau sa garanteze ca o sa aveti satisfactia unei capturi extraordinare! e pacat ca pe toate lacurile din zona(Cj, Ms, Sj) si daca am omis vre-un judet, imi cer scuze, administratorii fac tot felul de smecherii ca omul sa plateasca taxa de pescuit dar sa nu poata retine nici m ... mai mult

  • 19-06-2008
  • 27014
  • 0
  • 7

Macaroanele la pescuit

Macaroanele indicate pentru aceasta reteta sunt marca Barilla nr 47.Intr-un vas se pun aproximativ 400ml apa in care se adauga trei patru picaturi de aroma de anason sau alte arome dupa plac, dupa care se adauga 3-4 linguri de macaroane in functie de cantitate de peste vizata.Se fierb cam 15 minute mestecind din cind in cind pentru a nu se lipi de vas si se gusta pentru a nu fi prea fierte sau prea tari.Cind consideram ca au fiert suficient le scoatem si le lasam la racit si le putem folosi.Pen ... mai mult

  • 18-03-2012
  • 25112
  • 0
  • 6

Nada crap primavara

se pun la fiert cartofi in apa cu zaharul si esenta de vanilie.intr-o galeata se amesteca porumbul dulce,uscat,mazarea si peletele.dupa ce au fiert foarte bine cartofi se scot din apa si se paseaza impreuna cu ouale cu tot cu coaja,iar apoi se pun inapoi in apa cu zahar si esenta impeuna cu amestecul din pelete mazare si porumb.se lasa 5 minute la fiert iar apoi se adauga treptat malaiu si arpacas pana cand nada ajunge la consistenta dorita.aceasta reteta este proprie la randul meu amestecand ca ... mai mult

  • 26-03-2011
  • 21529
  • 0
  • 11

Mamaliga pt crap

Se pune la incalzit apa intr-un vas separat timp de 6 min. Intre acest timp se amesteca faina de malai cu faina alba iar dupa aceea cu apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa. Apoi se framanta bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat degetul aratator (in forma de nutli) dupa care se pun intr-un alt vas de 5-6 l, in care se afla usturoiul presat, lasandu-se la fiert pana da un clocot. Intre timp se amesteca cu lingura gaurita pentru a se evita prinderea de vas. ... mai mult

  • 10-10-2009
  • 21453
  • 0
  • 6

Nada speciala crap pentru pescuitul la match

Aditivul lichid, cu CSL-ul se combina cu apa si se toarna peste TTX, lasanu-se 30 de minute.Se amesteca mixurile bine intre ele, apoi se toarna TTX-ul muiat, treptat, amestecandu-se bine, pentru a se umecta cat mai uniform amestecul si se lasa 20-30minute.Pentru o mai buna omogenizare, se trece tot amestecul printr-o sita cu ochiuri mari, apoi se adauga conserva de porumb, peletele si viermusii, amestecandu-se bine.Se formeaza bulgari de marimea unei mandarine si se arunca,cu prastia de nadir ... mai mult

  • 17-06-2012
  • 20896
  • 0
  • 1

Slabiciunea crapilor

ste o reteta pe care am aflat-o de la un pescar cu experienta la crap.Am folosit-o cu succes pe cateva balti private, nu stiu daca da rezultate pe ape salbatice.De ce spun acest lucru deoarece reteta mea este pe baza de grau.Tot mai multe ferme piscicole hranesc crapii din balta cu grau. Ingredientul principal al retetei este graul inmuiat in betaina.Se gaseste mai rar in magazinele de specialitate deoarece este un pic mai scump,dar va spun ca da rezultate si se merita. Reteta este pt un pesca ... mai mult

  • 15-09-2011
  • 20873
  • 0
  • 4

Nada pentru pescuitul la feeder

Se amesteca intr-un recipient mare taper big crap care este o nada foarte bogata nutritiv ,apoi amestecati cu spartura de porumb si semintele mixul apoi puneti si aditivul parf amestecat cu apa.Este o nada pentru pescuitul la fedder,incercati mai intai in cantitate mai mica apoi suplimentati nada daca vedeti ca aveti rezultate. Este o nada noua in pescuitul la feeder din Romania,asa ca rezultatele pot fi diferite de la o balta la alta. ... mai mult

  • 28-03-2012
  • 20386
  • 0
  • 1

Mamaliga aromata rezistenta in carlig

Se pune intr-un vas apa la fiert. Se amesteca in alt vas faina de malai , cea de grau si zaharul. Se adauga apa cate un pic in vasul cu faina si se amesteca pana cand se obtine un aluat consistent. Cand apa fierbe, se iau cu lingura galuste si se baga in vasul cu apa care fierbe. Dupa ce toate galustele au fost puse la fiert, se lasa la fiert aproximativ 10 minute. Se scot galustele, se pun la racit si apoi se dau prin masina de tocat(nu se lasa sa se raceasca de tot ca devin tari ca piatra). Se ... mai mult

  • 04-06-2009
  • 20022
  • 0
  • 9

Nada crap, caras

Se pune malaiul la fiert vreo 20-30 de min.Dupa ce a fiert malaiul se adauga zahatul vanilat,porumbul(care trebuie pus la inmuiat cu 24 h inainte de a prepara nada), painea care se inmoaie si ea putin inainte. Se amesteca toate acestea la un loc si se lasa la racit. Odata ajunsi p balta se adauga sprotul si prafuri dupa dorinta (vanilie, capsuni..etc) si putina apa din balta.Se mai amesteca toate acestea inca odata, dupace sau amestecat bine se fac cocolosi care pot fi aruncati in apa sau se po ... mai mult

  • 02-05-2009
  • 19130
  • 0
  • 24

Nada pentru crap

Este nada pe care eu o folosesc cel mai des si pot sa va spun ca este foarte eficienta pt toate formele de crap. Merge foarte bine din mai pana in septembrie. Este un amestec in care unele ingrediente pot lipsi sau pot fi introduse si altele cu conditia sa se pastreze aceeasi linie a aromei. 4 kg de porumb uscat 1 kg de grau sau arpacas 2 kg de boillies (capsuni, tutti-frutti, banane, ciocolata, canepa, caramel) este f bine daca aveti 1 kg de boillies solubile. 1 kg de canepa (recomand ... mai mult

  • 08-05-2008
  • 17734
  • 0
  • 0

Reteta lui alan(pentru stationar)

Adaugati apa pana obtneti consistenta necesara,apoi mai stropoti mixul pana aveti un efect supra -umezire,apoi adaugati pamant la nada pentru a revenii la consistenta initiala,veti avea un groundbait mai greub din care faceti bulgari de nada.Timpul dupa ce ati stropt cu apa este de 10 minute timp in care il lasati sa traga apa.La final sitati nada astfel vor ramane gunoaiele si particulele mai mari afara,astfel bulgarii cor fi facut doar dn mixul bun,fin. Alan Scotthorne-unul dntre cei mai b ... mai mult

  • 15-03-2012
  • 17128
  • 0
  • 0

Nada rapitor

Taieti albitura marunt(2-3 bucati) si o puneti intr'un vas de preferat galeata , apoi taiati ficatul cubulete si il bagati cu pestele si apoi adaugati ramele. Le lasati o zi sa stea asa impreuna , puteti adauga si o cana de apa peste ele . Dupa ce incep sa miroase se nadeste ft bine dimineata si seara . Daca urmariti somnul puteti aduga si usturoi in compozitie. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 16117
  • 0
  • 3

Reteta nada crap cu porumb – vara

Se pun semintele (grau, mei, orz) la inmuiat cu suficienta apa. Se lasa 48 ore. Porumbul se pune si el la inmuiat intr-o alta galeata tot 48 ore. Apa trebuie sa fie suficienta mai ales peste seminte. Dupa 48 ore se fierbe porumbul la foc mic pana cand bobul este aprope spart. Nu pun indulcitor pentru ca am observat ca procesul de fierbere este mai indelungat. Cu 30-40 minute inainte sa fie gata porumbul se pune soia. Dupa fierbere se adauga mazarea. Tot dupa fierbere se pune Melasa se amesta ... mai mult

  • 07-12-2007
  • 16034
  • 0
  • 0

Reteta mea testata

am reusit nada asta dupa mai multe esecuri si incercind sa simplific nadele mult prea complexe cu ingrediente greu de gasit .tot ce folosesti e simplu de procurat.hai sa va zic cum fac.prajesc cinepa si o macin dar sa nu fie fin .amestec toate enumerate mai sus cu o seara inainte ,sa se imbibe bine uleiul iar cind ajung pe balta, amestec cu apa de acolo.nu puneti din prima toata cantitatea de apa .puneti cite putin si lasati sa preia apa nada, iar daca mai este nevoie completati.oricum dupa un ... mai mult

  • 10-07-2010
  • 16030
  • 0
  • 16