Retete nada si momeli
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
se amesteca aceste ingrediente foarte bine se pune mai intai pamantul dupa care adaugam pe rand celelalte componente ... mai mult
cand apa este limpede intestinele de gaina sunt o momeala foarte buna pt clenii mari.se va avea insa grija ca ele sa nu atarne pe carlig in ciucuri prea mari ... mai mult
Se amesteca pesmetul alb,cel galben cu germenii de porumb si cu alunele macinate timp de 2 minute uscate apoi se toarna mixul de crap impreuna cu canepa si glutenul de porumb impreuna cu un aditiv de capsuna de preferat.Se amesteca timp de 5-10 minute(adaugand si apa treptat ) apoi sunt gata de aruncat formandu-se bulgari. Este o nada pentru pescuitul de ciortan atragand o multime de pesti mai mici,pentru pescuitul de stationar fiind excelenta. ... mai mult
se pune apa la fiert iar cand da in clocot se toarna in ploaie malaiul amestecat cu grisul.se fierbe amestecandu-se pana se obtine o mamaliga.se scoate din recipient(ceaun,sau olita)si se lasa putin la racit.cand mamaliga s-a mai racorit se imparte in trei cocolosi care se intind pe o planseta,obtinand trei foi.pe doua din ele se da halva pe razatoare si apoi se suprapun a treia servind drept capac.in concluzie trbuiesc obtinute 2straturi halva intre trei staturi mamaliga.se da la frigider cam o ... mai mult
Se inmoaie porumbul 24 ore, apoi se fierbe. Preferabil intr-o cucta. Dupa fierbere se adauga aroma, melasa si soia care in prealabil a fost fiarta pt. 30min. Dupa 15 min de la fierbere se adauga si Betaina. Se adauga boiles-urile jumatate sparte, jumatate intregi. Cartofi se curata cubulete si se adauga inainte de inceperea nadiri. Ca si momeala se poate folosi, porumb, cartof cubulet(pe fir de par merge cel maibine) si boiles. Avantajul oferit de reteta este ca se pot combina mai multe tipur ... mai mult
Se amesteca faina de malai cu cea de grau si apoi se pune 1/3 din amestec la fiert. Cand amestecul este aproape fiert se adauga 1 lingura miere de albine si 15 picuri de esenta de anason. Se adauga apoi treptat si cantitatea de amestec ramasa. Pentru a putea pune acest tip de momeala si in carlig, se introduce o bucata din mamaliga rezultata intr-o bucata de panza si se strange bine in forma unei bile. Se lateste apoi prin apasare si se fierbe pana cand incepe sa pluteasca. Dupa racire se scoate ... mai mult
Malaiul se fierbe impreuna cu pasatul.Intr-o alta oala se fierbe fasolea paba crapa bobul. Cand boabele sunt fierte zdrobesc obtinand o pasta ce se adauga la mamaliga.Se mai adaua la compozitie 2 oua crude obtinand o mamaliga lipicioasa cu mare atractie la diverse specii. ... mai mult
aceasta reteta a dat rezultate foarte bune.se pune un litru de apa dupa care se adauga cerealele se mesteca bine se adauga o cutie de mazare una de porumb 200de grame de vaniliesi 500 de grame de malai 12 -14 feli de paine molde si se framanta bine dupa care poti sa pui momeala pe arc ,si pe carlig porumb. ... mai mult
framantam mamaliga cu miez de paine pana devine cleioasa.o incercam aruncand un cocolos intr-un vas cu apa ca sa vedem daca nu se farama.SAU punem intr-un vas o mana de faina de grau apoi adaugam incet apa amestecand mereu pana obtinem un fel de terci alburiu care umple vasul pana la jumatate.dupa aceea adaugam un pumn de faina de porumb macinata marunt si cernuta.cand este bine fiarta inainte de a o framanta adaugam unul sau doua galbenusuri de ou iar dupa ce am framantat-o formam din ea niste ... mai mult
intrun vas se adauga fainurile si se umecteaza apoi se lasa 10 min sa se absoarba apa apoi se adauga viermii opariti sau larve si se mai umecteaza putin dupa preferinta ... mai mult
se lasa porumbul la umflat 24h dupa care se fierbe la foc mic 60 min,cu 15 min inainte de al opri din fiert se pun ingredientele mentionate ... mai mult
Se amesteca 500g malai 300g faina alba 500g strot floarea soarelui la un loc fara apa apoi se pune apa la fiert cu putin delicat dupa care se adauga amestecul si se fierbe pana se leaga. ... mai mult
Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvant ... mai mult
Se amesteca toate aceste ingrediente pana se obtine o pasta. Aceasta se arunca in aval cam din 20 in 20 min cate o mana , a se tine cont cont si de viteza apei. Suna destul de aiurea folosirea gainatului de gaina insa este un atractant natural care cocureaza cu succes celelante atractante si da rezultate nemaipomenite. ... mai mult
Se ia o cantitate de porumb uscat(din cotarca),in functie de cantitatea cu, care se doreste sa se momeasca.Se pune la muiat circa 24h, dupa care se pune la fiert intr-un ceaun,dar atentie sa nu miroase a mancare.Se fierbe la foc moale ,iar cand boaba este fiarta de jumatate se introduce zahar(un kg.la 10 kg. de porumb),dupa care se mai lasa la fiert, la foc domol,circa o jumate de ora,dar ATENTIE : cand boabele incep sa pomneasca se intrerupe din fiert.Se lasa sa se raceasca dupa care se pune in ... mai mult
am fost duminica pe belis... o minune a naturii, ce poate oferi tara asta mai bun... si, am facut un compromis, sa folosesc ttx... numai ca un pic mai puternic aditivat..., si am avut rezultate neasteptate!!! am amestecat 5 kg de ttx cu o punga de x21 rosu p baza de sange si un pic mai multi viermisori, si nu pot sa va descriu cati cleni mi-au intrat la culisanta, la 4 m adancime intr-o partida de 3 ore!!!! undeva la 6 kg de cleni, nici unul sub 400 de grame!!!! si eu si colegul Vlad de la rom ... mai mult