Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Crap,caras a la bogdi

Se amesteca toate componentele cu apa din balta pana iasa o compozitie ca o plastelina incat sa puteti face bulgari.Bulgarii sa fie mai moi pt o desfacere mai buna in apa.Se nadeste constant din ora in ora cu bulgari nu foarte mari. ... mai mult

  • 02-07-2009
  • 7024
  • 0
  • 0

Nada pentru clean

Pentru cazul in care pescuim cu miez de paine, o nadire cu paine este suficienta. In schimb pentru pescuitul cu viermusi este indicat sa folosim o nada pe care o preparam pe malul apei (in componenta ei intrand pesmet, faina de carne, putin lapte praf) si careia ii adaugam ceva viemusi. Chiar daca nu avem muscatura, este indicat sa nadim destul de des si in cantitati mici. Daca insa avem muscatura, aruncam o “nuca” de nada si apoi lansam si montura cu pluta, care sa fie purtata de curentul ... mai mult

  • 13-05-2008
  • 7009
  • 0
  • 1

Nada caras,crap

Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa. Se lasa 1/2 ore pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi. Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm . Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde ... mai mult

  • 05-05-2010
  • 6981
  • 0
  • 10

Nada pentru pescuitul la babusca

Masurile de gramaj sunt pentru o nada care dureaza cca 4 ore.Adaugarea si umectarea colorantului se va face treptat,cu ajutorul pulverizatorului.Amestecand bine nada veti observa ca nada va deveni neagra,de ce neagra ,deoarece babusca stand in ape limpezi si si curate va vede imediat nada.Dupa colorarea mixului adaugam si graul fiert si o mana de canepa prajita si macinata.Se amesteca totul bine si se poate folos dupa cca 2-3 min dupa ce am terminat-o. ... mai mult

  • 15-03-2012
  • 6944
  • 0
  • 0

Nada rapitor

Taieti albitura marunt(2-3 bucati) si o puneti intr'un vas de preferat galeata , apoi taiati ficatul cubulete si il bagati cu pestele si apoi adaugati ramele. Le lasati o zi sa stea asa impreuna , puteti adauga si o cana de apa peste ele . Dupa ce incep sa miroase se nadeste ft bine dimineata si seara . Daca urmariti somnul puteti aduga si usturoi in compozitie. ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 6944
  • 0
  • 2

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Mamaliga din raiul pestilor - cu anason si rame

Malauil se fiebe cu pasatul si se obtine o mamaliga. Ramele si anasonul sunt taiate marunt si se adauga la mamaliga framantand cat mai bine. ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 6932
  • 0
  • 2

Nada scobar

se amesteca toate si se fac 5 bulgari mari ptr inceput si restul bulgarasi mici ptr intretinere ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 6921
  • 0
  • 3

Prepararea semintelor de canepa

Semintele de canepa se pun la inmuiat in apa , la 1 kg de seminte se adauga o lingura de sare . Se tin la inmuiat cca 24 ore , apoi se fierb cca 15-20 minute la foc mic. Se fierb pina cind crapa bobul adica. Se goloesc intr-un recipient inchis pina cand sunt racite apoi se vor strecoara , lichidul se pastreaza. Lichidul rezultat se poate folosi la rehidratarea boilesurilor uscate. Sau ca adaus in loc de apa. ... mai mult

  • 01-03-2008
  • 6891
  • 0
  • 0

Srot

pt a fi ideal si a nu-si pierde proprietatile,srotul se pune intr-un vas se toarna peste el apa fierbinte,se acopera se lasa in repaus 10 min ,dupa care se omogenizeaza,se adauga apa daca e prea tare,se pune intr-un recipient sau punga ermetica,este gata pt a fi folosit ca nada pur sau in combinatie cu alte fainuri ... mai mult

  • 08-12-2007
  • 6856
  • 0
  • 1

Nada numai buna de scobar

nu credeti tot ce spun pescarii de duminica:)) e ca si condusul, cand vezi o babeta la volan... e o nada testata de mai multe pesoane si nu da gres nada se prepara la fata locului, si se mai adauga ingredientul secret... viermisori , cat de multi desi nu sunt f ieftini, se adauga 100 g la mixul de sus fir intins fratilor ... mai mult

  • 19-06-2008
  • 6854
  • 0
  • 6

Clean belis

si am facut un nou expeiment pe lacul de acumulare Belis.... 12 kilograme de clean in 4 ore ...... un antrenament pentru coluul meu Vlad.... rezultat bunicel...... ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 6830
  • 0
  • 6

Reteta crap simpla

Se pun semintele la inmuiat acoperite cu apa. Apa sa fie suficeinta pt ca grauntele vor lua multa apa. Deci urmariti cantitatea de apa si o complectati la nevoie. Se lasa cca. 24 - 48 ore la inmuiat. Se fierb apoi pana proumbul aproape se sparge Se iau de pe foc si se pun celelalte elemente in orice ordine. Se lasa la asa inca 12-24 ore. Se pot folosi boabele mai tari ca si momeala pt carlig. Recomadat pt momela : porumb, mamaliga Cantitatea ajunge pentru un pescuit de doua zile si se arunc ... mai mult

  • 29-11-2007
  • 6798
  • 0
  • 0

Mamaliga simpla

Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe  fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 6794
  • 0
  • 0

Nada eficienta cea mai buna

amestecati ingredientele pana se face o nada consistenta si daca e nevoie mai adaugati ulei ... mai mult

  • 01-07-2010
  • 6755
  • 0
  • 2

Mamaliga caras

Faina de malai - 2-3 cani de ceai data prin sita; Faina alba - 1 cana (pentru intarirea continutului); Usturoi - 2-3 catei (pentru aroma); Se incalzeste apa calda intr-un vas separat timp de 5-6 min. Intre timp amestecam faina de malai cu faina alba iar dupa aceea cu apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa. Apoi se framanta bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat degetul aratator (in forma de nutli) dupa care se pun intr-un alt vas de 5-6 ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 6750
  • 0
  • 0

Boilis de casa

Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult

  • 04-07-2008
  • 6638
  • 0
  • 1

Nada caras cu viermi si cafea

Mamaliga se face de acasa si se lasa sa se raceasca.Cand se ajunge la locul de pescuit se baga cafeaua si viermusi.(Un mic sfat ... ce ramane dupa ce faceti cafea naturala turnati peste rame le face mai active )Se amesteca ft bine si se sa nadeste cu bulgari din compozitie....carasul fiind ft lacom le gaseste ft repede. ... mai mult

  • 29-02-2008
  • 6622
  • 0
  • 4