Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Nada speciala -scobar

Se amesteca Aromixul Brasem cu 1,5l de apa.Mixurile uscate se amesteca, bine intre ele, apoi se adauga componenta lichida.Se lasa 20 minute, se adauga pamantul si eventual putina apa in asa fel incat bulgarii formati sa nu se desfaca usor.Se trece totul printr-o sita cu ochiuri medii pentru omogenizare si inainte de pescuit se adauga viermusii.Se formeaza bulgari de marimea unei portocale(7-8buc)si se arunca pe locul de pescuit. ... mai mult

  • 31-05-2012
  • 15731
  • 0
  • 2

Srot

pt a fi ideal si a nu-si pierde proprietatile,srotul se pune intr-un vas se toarna peste el apa fierbinte,se acopera se lasa in repaus 10 min ,dupa care se omogenizeaza,se adauga apa daca e prea tare,se pune intr-un recipient sau punga ermetica,este gata pt a fi folosit ca nada pur sau in combinatie cu alte fainuri ... mai mult

  • 08-12-2007
  • 6856
  • 0
  • 1

Reteta cu greutate

Spalam bine de tot cerealele,dupa care punem porumbul la fiert cu 4 degete de apa peste nivelul lui si il lasam sa fiarba pana crapa primele boabe de porumb iar graul si cu soia le adaugam dupa ce apa a inceput sa fiarba aproape de final.dupa care il dam la oparte de pe foc si adaugam aroma si nada amestecam bine de tot si il lasam doua trei ore sa traga amestecand din cand in cand dupa care cand se raceste de tot e numai bun de folosit.aceasta reteta este vinovata de multe capturi anul acesta p ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 4390
  • 0
  • 1

Mamaliga cu capsuni

clasica mamaliga se poate combina in mii de feluri cu mii de arome,atractanti,dar cel mai bine si mai indicat ar fi cu atome naturale.Una dintre cele mai bune combinatii pe care am facut-o si am avut rezultate este cea cu ceaiuri de capsuni sau fragute.Se framanta bine mamaliga,se ia masura dorita,se lateste apoi se pune peste ceaiul din pliculetele de ceai,la 3-400 grame eu pun 6-7 pliculete,se amesteca bine,se lasa in repaus 10-15 minute,se framanta iar pana devine rosie,e gata de pescuit ... mai mult

  • 16-12-2007
  • 4443
  • 0
  • 1

Reteta nada scobar - splina

Se toaca splina, dupa care se amestaca cu faina de malai pana devine numai buna de facut bulgari. Se toaca ramale si se adauga impreuna cu sangele la compozitie. Se fac bulgari mici si se arunca in amonte fiecare dupa propria strategie. ... mai mult

  • 29-12-2007
  • 5070
  • 0
  • 1

Nada crap cu cartof

Se inmoaie porumbul 24 ore, apoi se fierbe. Preferabil intr-o cucta. Dupa fierbere se adauga aroma, melasa si soia care in prealabil a fost fiarta pt. 30min. Dupa 15 min de la fierbere se adauga si Betaina. Se adauga boiles-urile jumatate sparte, jumatate intregi. Cartofi se curata cubulete si se adauga inainte de inceperea nadiri. Ca si momeala se poate folosi, porumb, cartof cubulet(pe fir de par merge cel maibine) si boiles. Avantajul oferit de reteta este ca se pot combina mai multe tipur ... mai mult

  • 11-08-2009
  • 9489
  • 0
  • 1

Boilies de casa

Semintele birdfood mix se pun jumatate macinate si jumatate intregi. Daca trebuie sa folositi cobra de momit, atunci cresteti procentul de faina de orez si diminuati pe cel de soia. Pentru rolabilitate, daca mixul este prea uscat, putem sa adaugam grisul si albusul de oua. Aroma se adauga dupa placerea fiecaruia, iar atractantul cel mai tare si cel mai ieftin: zaharul. Pentru fiecare kilogram de mix trebuie sa folositi cam 10 oua de dimensiune medie, dar sa fie proaspete. Dupa fierbere le lasam ... mai mult

  • 18-01-2008
  • 5116
  • 0
  • 1

Nada pentru caras

Dupa omogenizarea si umectarea nadei, se pot adauga cateva picaturi de esenta de vanilie. Nada se pastreaza in recipientul in care s-a facut ½ de ora, inainte de folosire. ... mai mult

  • 19-01-2008
  • 2913
  • 0
  • 1

Boilies cu capsuni

Se amesteca ingredientele uscate intr-o punga, separat se amesteca ouale cu aroma, colorantul si dulceata, apoi se adauga mixul uscat treptat amestecand in acelasi timp. Pasta trebuie sa fie destul de tare si nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se ruleaza bilutele si se firb timp de 3 minute. Dupa fierbere se lasa la uscat minim 24 ore. Daca se doreste pastrarea mai mult de 3 zile se congeleaza sau se tavalesc prin faina de malai si se atarna intr-un loc racoros si uscat. ... mai mult

  • 19-01-2008
  • 3292
  • 0
  • 1

Nada pentru novac

In apa in care se pune faina la fiert se pun 20 pliculete de ceai de anason, iar dupa ce a fiert apa cu plicurile, acestea se scot si se adauga toata faina si nu se mai fierbe amestecandu-se bine. Se adauga 700 grame de lapte praf si se amesteca iar. Nada nu trebuie sa fie tare, trebuie sa desfaca usor in apa. Mamaliga pentru momitor se amesteca cu ulei de anason (la 2kg de mamaliga se adauga 200 ml de ulei anason). ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 5434
  • 0
  • 1

Mamaliga lipicioasa

Malaiul se fierbe impreuna cu pasatul.Intr-o alta oala se fierbe fasolea paba crapa bobul. Cand boabele sunt fierte zdrobesc obtinand o pasta ce se adauga la mamaliga.Se mai adaua la compozitie 2 oua crude obtinand o mamaliga lipicioasa cu mare atractie la diverse specii. ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 9433
  • 0
  • 1

Mamaliga cu paste fainoase

Se parpara o mamaliga. Se fierb pastele pana se fac terci. Cand sunt gata fierte se amesteca impreuna cu mamaliga si se adauga ouale. Rezulta un aluat lipicis. Se poate indulci cu arome sau miere. ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 4457
  • 0
  • 1

Reteta boiles de mare atractie

modul de preparare este :se amesteca mixul dupa care urmeaza partea lichida 10 oua an care se adauga toata partea lichida se amesteca bine dupa care se adauga treptat mixul ,se framanta bine pana la omogenizare si se lasa cateva ore la frigider dupa care se vor rula bilele,cand apa da an clocot se adauga bilele si se lasa la fiert pentru 4 minute an cazul bilei de 20mm sau 6 minute an cazul fierberii la vapor ,dupa care se vor scoate pe un prosop uscat si se va lasa la zvantare bilele pentru 1 ... mai mult

  • 31-01-2008
  • 9984
  • 0
  • 1

Boilies solubile

Reteta de preparare boiliesuri solubile este identica cu reteta pentru prepararea boiliesurilor tari doar ca se se adauga lapte de porumb in loc de oaua. la partea solida precizta mai sus se adauga partea lichida cum ar fi: Lichide: - atract s&o 600ml - aroma s&o 10ml - amino PPC 15ml - atractamino 20ml Dppa mixarea boiliesurilor adaugarea lichidelor pasta obtinuta este rulata sub forma de bile care insa nu se mai fierb. Boiliesurile se lasa la uscat, trebuind sa fie puse ... mai mult

  • 31-01-2008
  • 8203
  • 0
  • 1

Nada la mreana si clean pe mures

se amesteca incredientele si se obtine o parte de momeala pebtru carlig mai densa si lipicioasa iar restul respectiv jumatate se adauga mai multa apa pentru momit in aval ... mai mult

  • 21-03-2008
  • 8557
  • 0
  • 1

Nada de primavara

canepa si alunele se prajesc si se macina prin masina de nuca macinisul sa fie mai grosier., ... mai mult

  • 28-03-2008
  • 6135
  • 0
  • 1

Mamaliga

Mamaliga Una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori este mamaliga. Aceasta de multe ori ne influenteza rezultatele partidei de pescuit prin doua aspecte: daca este atractiva pentru pesti si daca este suficient de tare sa nu cada din ac. Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 7963
  • 0
  • 1

Nada pentru clean

Pentru cazul in care pescuim cu miez de paine, o nadire cu paine este suficienta. In schimb pentru pescuitul cu viermusi este indicat sa folosim o nada pe care o preparam pe malul apei (in componenta ei intrand pesmet, faina de carne, putin lapte praf) si careia ii adaugam ceva viemusi. Chiar daca nu avem muscatura, este indicat sa nadim destul de des si in cantitati mici. Daca insa avem muscatura, aruncam o “nuca” de nada si apoi lansam si montura cu pluta, care sa fie purtata de curentul ... mai mult

  • 13-05-2008
  • 7009
  • 0
  • 1