Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Nada mreana pe mures

nimic mai simplu pe raul Mures ... mai mult

  • 09-10-2009
  • 9465
  • 0
  • 2

Mamaliga de nadit

AMESTECURILE SE MACINA APOI SE AMESTECA LA FATA LOCULUI CU APA DE RAU,DUPA TARIA PE CARE O DORIM ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 3656
  • 0
  • 2

Borhot de tarate

se amesteca aprox. 500 gr de tarate in 1 l de apa calda se lasa la acrit cam 2-3 zile la caldura daca e posibil.dupa aceasta perioada se poate folosii in amestec cu mamaliga preparata acasa,pentru momitor.nu poate fi folosita in punga solubila.fir intins ... mai mult

  • 09-09-2008
  • 3080
  • 0
  • 2

Nada pentru amur

ingredientele se amesteca intr-un bidon ,sau vas sa incapa toata cantitatea de seminte si faina de cereale.apoi separat se amesteca drojdia in bors,pana incepe sa dospeasca. Se toarna apa peste amestecurile din vas oana acopera cu circa doua sau trei degete. anacritorul rezultat din drojdie si bors se toarna peste amestecul de porumb si faina din cereale,acoperim vasul cu or ce fel de material textil,lasand,sa fermentezedoua sau chiar trei saptamini,pina ce porumbul se moaie si prinde o aroma ... mai mult

  • 12-09-2008
  • 10457
  • 0
  • 2

Nada mreana - acritura

cascavalul sau branza bine fermentate constituie o nada foarte buna pt mrene.mai bune sunt branzeturile nu prea tari mirositoare cu gauri putine.daca sunt prea tari inpiedica inteparea iar daca sunt faramicioase se risipesc in apa. cascavalul se taie in patratele cu laturile cam de un centimetru in care se infige carligul ramanand descoperit numai acul din varf. ... mai mult

  • 14-09-2008
  • 5666
  • 0
  • 2

Mamaliga animala

se amesteca mamaliga cu zahar cu ramele maruntite si vu viermii si se omogenizeaza cu faina.Se foloseste ca nada sau ca umplutura pe bomba sau arc.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 5122
  • 0
  • 2

Nada pt caras si crap

Ingrediente: 200-250 grame paine (difera in functie de cantitatea de momeala dorita), apa, esenta de rom, cacao. Mod de preparare: Se inmoaie painea intr-o cantitate mica de apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine asemanatoare plastelinei. Este o nada excelenta pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi aceleasi rezultate. ... mai mult

  • 11-11-2008
  • 4413
  • 0
  • 2

Nada-mamaliga si vanilie

Ingrediente: 400 g malai grisat fin, 500 ml apa, 2 esente de vanilie Mod de preparare: Se pune 1/2 l apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora/. Fir intins. ... mai mult

  • 11-11-2008
  • 5871
  • 0
  • 2

Nada pentru crap

800 grame de malai,600 de grame faina de grau,200 de grame de esenta de vanilie,200 de grame de viermusti,200 de grame de cereale.se adauga toate intr-un lighean si se amesteca bine. ... mai mult

  • 12-11-2008
  • 10249
  • 0
  • 2

Momeala crap

din noiembrie am pus la inmuiat 5 kg.de boabe de porumb,acum am cautat la ele si sunt aproape gata.acum adaug miere de albina cam 200 grame si esnta de capsuni se amesteca bine si se mai lasa la fermentat.deja are miros cum sunt boabele de porumb la borcan cu palinca.cand sunt gata separat se fierbe cam 2 kg. de boabe de grau si prajesc cam 200 grame de boabe de canepa pana incepe sa crape coaja.graul dupa fierbere se lasa sa se scurga de apa cat mai bine.se amesteca cat mai bine ca mana toate i ... mai mult

  • 11-01-2010
  • 4124
  • 0
  • 2

Coscan -momeala vie

Trebuie spus ca aceasta momeala fff cautata de pastrav se gaseste doar in raurile de munte . denumirea am aflat-o de la localnici in jurul Putnei , se gaseste sub pietrele din rau . Sunt oua de libelula ce se dezvolta intr-o carapace cheratinoasa de la stadiul de ou la stadiul de larva si apoi de nimfa , iese din apa si zboara . Este folosit doar larva din interiorul carcasei . Este una din delicatesele cu care se serveste patravul .Cantitatea in functie de cati gasesti , iar pe carlig se pune d ... mai mult

  • 12-01-2010
  • 7198
  • 0
  • 2

Mamaliga pentru carlig si momit

Se amesteca faina de malai cu faina de grau uscata. Se adaoga apoi apa cat cuprinde facand cocoloase de marimea pumnului. Se fierb 15-20 minute si se lasa la racit. Se reomogenizeaza masa rezultata adougand semintele macinate pana se obtine un amestec omogen. Se pot adouga semintele si inainte de fiergebe avantajul fiind ca se amesteca mai usor cu fainurile uscate dar se pierde din aroma la fierbere. Aceasta momeala sta bine atat in carlig cat si in momitor. Locul nadit cu astfel de cocoloase va ... mai mult

  • 12-01-2010
  • 7060
  • 0
  • 2

Rapitor la rosioara

Nu multi sau foarte multi stiu ca la rapitor este nevoie de ceva viu . Asa ca daca vreti sa prindeti rapitor ( stiuca , salau ) va spun ca pentru mine cel mai util a fost acest peste numit rosioara . Prin faptul ca are o coloratie destul de atragatoare si rezizta destul de mult intr-o montura este idicat a fi folosit la pescuitul rapitorului . Fata de caras care esta un peste obisnuit si des folosit vreau sa spun ca rosioara este de departe cea mai atragatoare momeala pentru rapitori avand in ve ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 4414
  • 0
  • 2

Rama de gunoi . viermusi , rama alba

Se ia una bucat de rama si se planteaza pe carlig a[oi se inteapa u virmus colorat de obicei eu folosesc viermusi colorati in tosu , apoi apoi rama alba si daca mai avem inca un vermus colorat . Veti vedea ca nimic nu este mai important si se adeveresta , pentru peste decat acesti vermusi colorati . Dar asa de bine si rama de orice culoare este bine venita . Incercati domnilor nimic nu va opreste , peste si-a schimbat obiceiurile . Fir intins ! ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 4786
  • 0
  • 2

Nada complexa

Se amesteca toate boabele si apoi se dau la rasnita sau se macina . Se otine un fel de faina colorata si frumos mirositoare . Cand se ajunge la malul ape se inmoaie si se nadeste prin aruncare bulgari . Este foarte cautata si apreciata de pesti . eu o folosesc cu rezultate foarte bune in nadirea carasului si platicii dar si a crapului . Fir intins ! ... mai mult

  • 25-01-2010
  • 4323
  • 0
  • 2

Nada rapitor

Taieti albitura marunt(2-3 bucati) si o puneti intr'un vas de preferat galeata , apoi taiati ficatul cubulete si il bagati cu pestele si apoi adaugati ramele. Le lasati o zi sa stea asa impreuna , puteti adauga si o cana de apa peste ele . Dupa ce incep sa miroase se nadeste ft bine dimineata si seara . Daca urmariti somnul puteti aduga si usturoi in compozitie. ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 6944
  • 0
  • 2

Nada pt momitor(naditor)

La TTX se adauga aproximativ 2 L de apa. Se amesteca bine pana devine o pasta moale si se lasa 10 min. Pelletele si praful atractant se umezesc si se lasa 10 min la umflat. Separat se amesteca nada uscata cu semintele si canepa macinata. La acestea se adauga TTX-ul moale pana se obtine consistenta dorita. La sfarsit se adauga pelletele “insiropate”, mierea (zaharul), porumbul dulce si viermusii. Se poate nadi si cu catapulta (prastia). Fir intins! ... mai mult

  • 02-03-2010
  • 5832
  • 0
  • 2

Nada 2

Intrun vas se fierbe arpacasul si porumbul in aceeasi apa dar pe rand. Apoi intrun vas se rupe painea marunt si se inmoaie cu apa de la fierberea boabelor . semintele de dovleac se prajesc se macina si se adauga peste painea inmoiata impreuna cu malaiul si faina si se amesteca bine. apoi se adauga boabele si se amesteca bine pana cand putem sa facem bulgari de nada din compozitia respectiva. ca momeala folosim boabe din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2369
  • 0
  • 2