Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Nada scobar

intrun vas se adauga fainurile si se umecteaza apoi se lasa 10 min sa se absoarba apa apoi se adauga viermii opariti sau larve si se mai umecteaza putin dupa preferinta ... mai mult

  • 04-12-2010
  • 9298
  • 0
  • 1

Mamaliga pt albitura

Se prepara o mamaliga obisnuita ca si pentru consum, putin mai moale. Apoi se adauga esenta de vanilie, miezul de paine si la sfarsit srotul de floarea-soarelui.Se pot adauga si coloranti dupa preferinte, eu am lasat-o la culoarea ei naturala.Fir intins! ... mai mult

  • 30-03-2011
  • 7519
  • 0
  • 1

O nada ieftina pentru plumbul momitor

Se ia o cantitate de malai pentru a face o mamaliga(asta in functie de cat de mare se doreste sa fie mamaliga si cat de lunga este partida de pescuit).Se adauga in apa in care se va turna malaiul seminte de anason,(se gasesc si in farmaciile de plante),o lingura de miere de albine si o sticluta de esenta de vanilie.Se toarna malaiul respectiv pentru a obtine mamaliga dorita.Dupa preparare,e de preferat ca mamaliga rezultata sa se rastoarne in recipiente inalte pentru ca in cazul in care doriti ... mai mult

  • 19-04-2011
  • 14820
  • 0
  • 1
Reteta boiles

Reteta boiles

Discutia oricum poate fi interminabila dar trebuie sa fim pratici: care sunt momelile aproape perfecte si ce au ele in comun? Eu zic ca viermi, cartofii, porumb ... mai mult

  • 06-05-2020
  • 7230
  • 0
  • 1

Nada

se amesteca bine si se umecteaza cu apa din balta.scortisoara se adauga in momentul amestecari nadei.cateva picaturi de vanilie face ca nada sa fie atragatoare . ... mai mult

  • 29-06-2011
  • 12079
  • 0
  • 1

Nada pentru scobar si mreana

Se amesteca maros mix-ul cu turta de dovleac si f.soarelui, si totidata cu cate putina apa se introduc, viermii amestecati apoi porumbul un pic cate un pic .se amesteca si se fac bulgari de marimea pumnului care se arunca cu 10 minte inainte de inceperea partidei dar si de intretinere. ... mai mult

  • 28-03-2012
  • 13713
  • 0
  • 1

Nada pentru pescuitul la feeder

Se amesteca intr-un recipient mare taper big crap care este o nada foarte bogata nutritiv ,apoi amestecati cu spartura de porumb si semintele mixul apoi puneti si aditivul parf amestecat cu apa.Este o nada pentru pescuitul la fedder,incercati mai intai in cantitate mai mica apoi suplimentati nada daca vedeti ca aveti rezultate. Este o nada noua in pescuitul la feeder din Romania,asa ca rezultatele pot fi diferite de la o balta la alta. ... mai mult

  • 28-03-2012
  • 20386
  • 0
  • 1

Nada pentru platica

Aceasta este o nada veche de prin anii 1985 care dadea rezultate foarte bune,dar poate fi folosita si astazi de catre pescarii care nu-si permit sa cheltuiasca banii pe fel de fel de nade gata facute. Taratele de grau au un rol important in aceasta nada acela de a tine nada legata la formarea bulgarilor si atragand pestii cat mai la suprafata apei,faina de orez are calitati colante.Daca vom folsii biscuiti cu aroma de vanilie atunci vom reduce pliculetele de vanilie la 1.Pesmetul de franzela n ... mai mult

  • 28-03-2012
  • 10423
  • 0
  • 1

Nada speciala crap pentru pescuitul la match

Aditivul lichid, cu CSL-ul se combina cu apa si se toarna peste TTX, lasanu-se 30 de minute.Se amesteca mixurile bine intre ele, apoi se toarna TTX-ul muiat, treptat, amestecandu-se bine, pentru a se umecta cat mai uniform amestecul si se lasa 20-30minute.Pentru o mai buna omogenizare, se trece tot amestecul printr-o sita cu ochiuri mari, apoi se adauga conserva de porumb, peletele si viermusii, amestecandu-se bine.Se formeaza bulgari de marimea unei mandarine si se arunca,cu prastia de nadir ... mai mult

  • 17-06-2012
  • 20896
  • 0
  • 1

Avat

pestisor ... mai mult

  • 08-10-2011
  • 8033
  • 0
  • 1

Reteta crap simpla

Se pun semintele la inmuiat acoperite cu apa. Apa sa fie suficeinta pt ca grauntele vor lua multa apa. Deci urmariti cantitatea de apa si o complectati la nevoie. Se lasa cca. 24 - 48 ore la inmuiat. Se fierb apoi pana proumbul aproape se sparge Se iau de pe foc si se pun celelalte elemente in orice ordine. Se lasa la asa inca 12-24 ore. Se pot folosi boabele mai tari ca si momeala pt carlig. Recomadat pt momela : porumb, mamaliga Cantitatea ajunge pentru un pescuit de doua zile si se arunc ... mai mult

  • 29-11-2007
  • 6798
  • 0
  • 0

Reteta nada crap cu porumb – vara

Se pun semintele (grau, mei, orz) la inmuiat cu suficienta apa. Se lasa 48 ore. Porumbul se pune si el la inmuiat intr-o alta galeata tot 48 ore. Apa trebuie sa fie suficienta mai ales peste seminte. Dupa 48 ore se fierbe porumbul la foc mic pana cand bobul este aprope spart. Nu pun indulcitor pentru ca am observat ca procesul de fierbere este mai indelungat. Cu 30-40 minute inainte sa fie gata porumbul se pune soia. Dupa fierbere se adauga mazarea. Tot dupa fierbere se pune Melasa se amesta ... mai mult

  • 07-12-2007
  • 16034
  • 0
  • 0

Canepa incoltita

Cunosc doua metode de incoltire a canepi.una ar fi fierberea unei cantitati de canepa impreuna cu un praf de sare pana cand boabele se inegresc si apare un coltisor alb in partea inferioara a bobului sau punerea boabelor intr/o lada frigorifica unde adaugam apa clocotita impreuna cu un praf de sare dupa care punem capacul.dupa o perioada de timp ea va incolti si va fi buna de folosit .apa in care a fiert sau cea din lada frigorifica este foarte buna pt a fi folosita la umectarea nazii pt naditor ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 2019
  • 0
  • 0

Canepa rasnitata

Se pune canepa intr/o tava si se baga la cuptor la prajit si se lasa pana in momentul in care boabele prind o tenta foarte lucioasa.se scot de la cuptor si se dau prin masina de rasnit.rezultatul il adaugam in nada pe care o vom folosi.crapii sigur nu o sa ramana indiferenti. ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 1671
  • 0
  • 0

Nada

Se fierb separate urmatoarele: 2 kg porumb uscat, 1 kg grau, 1 kg seminte canepa ( acestea pana plesnesc), 0,5 kg soia boabe, 0,5 seminte pentru pasari, 1 kg mazare ( de preferinta mazare congelata). Pana fierb boabele, amenstecam intr-un lighean urmatoarele: 0,5 kg srot, 0,5 kg faina de malai, 0,5 kg faina alba de grau, 400 grame lapte praf, 0,5 kg pesmet, 0,5 kg gris, 300 grame piper pisat, 400 grame boia, 1 kg zahar pana se omogenizeaza bine. Dupa fierbere boabele se lasa la scurs si se ra ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 2433
  • 0
  • 0

Bulete

Toate semintele si germenii se macina inainte de preparare. La 1 kg de mixt se adauga pana la max 10 oua. Se amesteca ingredientele timp de 20 minute, dupa care se lasa aluatul la dospit 15 minute. La final acesta trebuie sa aiba o consistenta nu prea moale dar nici dura si sa nu fie lipicios. Aluatul se poate modela fie manual fie cu o masa de rulat si poate de marimi cuprinse intre 8 mm si 35 mm. Acestea se fierb si se aseaza pe o panza la uscat. ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 1915
  • 0
  • 0

Boilles home made

Cele 150 grame de seminte pentru pasarele ( adica din acelea mici), cele 70 grame de samanta de canepa si soia se prajesc si apoi se macina (masina de macinat cafea). Se mai adauga 3 linguri de zahar, 1 lingurita piper macinat, i lingurita scortisoara, 2 lingurite boia dulce, 10 mililitrii amino, aroma (care credeti ca e mai potrivita)si atractant (cat scrie pe sticluta ca se poate adauga la 1 kg de mixt). ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 4041
  • 0
  • 0

Reteta boiles baza de fructe primavara

rezeta de boiles pe baza de fructe ideala pentru sezonul de primavara,la care se va adauga 10 oua,modul de preparare: -se sparg ouale se amesteca cu toata partea lichida si se amesteca bine dupa care se adauga mixul si se framanta pana la omogenizare ,aluatul trebuie sa fie mai vartos sa nu avem probleme la rularea bilelor ,indicat este fierberea la vapor a bilelor pentru 6 minute,daca nu an apa fierbinte circa 3-4 minute,dupa care se vor scoate si aseza pe o carpa uscata pentru cateva ore dupa ... mai mult

  • 10-01-2008
  • 7978
  • 0
  • 0