Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Momeala rapida fara fierbere

aceasta reteta a dat rezultate foarte bune.se pune un litru de apa dupa care se adauga cerealele se mesteca bine se adauga o cutie de mazare una de porumb 200de grame de vaniliesi 500 de grame de malai 12 -14 feli de paine molde si se framanta bine dupa care poti sa pui momeala pe arc ,si pe carlig porumb. ... mai mult

  • 04-10-2008
  • 9409
  • 0
  • 1

Boilies

Aceasta reteta este una putin mai evoluata intrucat are cateva ingrediente cum ar fi extractul de ficat actioneaza ca atractant, insa in acelasi timp contine o cantitate semnificativa de aminoacizi. Betaina –ul, care se dizolva in apa, va spori si mai mult eficacitatea acestor ingrediente. Se obtine pasta de boiles din aingredientele mentionate si se adauga oua sau lapte de porumb. Se fierb la aburi daca se poate pt 10-15 min Se nadeste cu bile , pelete sau chiar seminte. ... mai mult

  • 10-11-2008
  • 3157
  • 0
  • 1

Boilies pentru nãdit

Mai sarace in proteine, aceste boilies-uri au rolul de a atrage si mentine pestii intr-un tnumit loc asigurand digestie rapida astfel incat acestia sa stea cat mai mult pe patul de nada. se adauga oua cam 7 – 10 oua, in functie de marime lor. Procesul de obtinere este asemanator producerii oricaror boiles-uri. Este indicat ca fierberea sa se faca la aburi. ... mai mult

  • 10-11-2008
  • 3901
  • 0
  • 1

Nada pentru crap

se fierbe graul aproximativ 30 minute. Porumbul se amesteca cu cele 5 pliculete de zahar vanilat si cu semintele prajite date prin rasnita. Graiul impreuna cu apa in care a fiert se adauga peste compozitie si se acopera 15 minute.Este o nada ideala atat pt. balti cat si pentru rauri. Fir intins!! ... mai mult

  • 10-11-2008
  • 3384
  • 0
  • 1

Nada pt crap

Ingrediente: 500g faina de malai, 250g faina alba, 2 sticlute de arome vanilie. Mod de preparare: Se framanta malaiul cu faina intrun bol cu 300 ml lapte, apoi se pune si aroma, dupa aceea se pune toata compozitia la fiert 10 minute. ... mai mult

  • 11-11-2008
  • 9958
  • 0
  • 1

Nada

se prajeste samanta se macina marunt cu o rasnita de cafea impteuna cu samanta de canepa dupa care se amesteca impreuna cu mierea si ouale pana se obtine o pasta de consistenta plastelinei ... mai mult

  • 27-02-2009
  • 2780
  • 0
  • 1

Nada caras

semintele de floare, canepa si grau se prajesc ,si se macina .painea cu pesmetul se inmoaie cu apa si se paseaza bine cu porumbul de conserva dupa care se adauga si semintele macinate,se formeaza bulgari se nadeste si pentru arc ... mai mult

  • 18-03-2009
  • 4144
  • 0
  • 1

Cea mai tare la dunare

Se lasa 1-2 roabe de balegar vita/ porc la soare/ semi-umbra pana face viermi. Se arunca mai mult pana se nadeste locul, dupa care se arunca constant in cantitati mici. Daca nu v-o place...sa-mi scriati ! E garantata ! ... mai mult

  • 20-03-2009
  • 5399
  • 0
  • 1

Canepa cu lapte de porumb

se firbe canepa 30-40 min se lasa la racit ,dupa se scurge de apa si se adauga 500 ml de lapte de porumb diluat cu 250 ml apa calduta.amestecul cu apa si lapte se face de obicei pe balta.se nadeste f bine cu racheta mare.e o reteta simpla care a dat rezultate in 2008 pe multe lacuri renumite ... mai mult

  • 23-03-2009
  • 4980
  • 0
  • 1

Momeala de scobar

intr-o galeata(sau ce vretii voi)se pune pamantul(5kg),dupa aia se amesteca impreuna cu nada,pesmetul si faian de malai,si dupa aia se mai adauga o paine inmuiata,si la final daca doritii sa mai adaugatii si viermusii ... mai mult

  • 27-03-2009
  • 3157
  • 0
  • 1

Nada de scobar

se foloseste mai mult primavara si toamna acesta nada,pt acesta nada avetii nevoie de faina de malai,pesmet,o paine(neagra),si de praful x21(la sirene rosu),pamant. prima data se amesteca pesmetul cu faina de malai si x21(sa nu adaugatii mult x21),se pune painea la moi,intre timp se amesteca cu pamant si dupa aia de adauga paine inmuiata se se amesteca bn,si mai putetii adauga viermusii si rame tocate ... mai mult

  • 31-03-2009
  • 7861
  • 0
  • 1

Nada crap cu ttx fara nor

Se amesteca toate ingredientele solide , se adauga apa si se amesteca pana ajunge ca un aluat. Se lasa 5 min descoperit vasul de preparare si e gata de pus pe momitor sau folosit direct ca nada. Nada este rezultatul unor experimente facute de mine sa nu atrag carasul prin producerea unui "Nor" de nada in apa. Se stie ca daca se formeaza un "Nor" se aduna preponderent carasul. Nada merge foarte bine la crap si de retinut se imprastie la contactul cu apa , nu ramane inchegata, acoperind astfel ... mai mult

  • 01-07-2009
  • 15010
  • 0
  • 1

Porumb de floricele conservat

Pentru aceasta reteta avem nevoie de o oala de fiert sub presiune.In aceasta oala punem porumbul impreuna cu zaharul ,peste care vom adauga apa atat cat sa-l acopere.Daca oala este mai mica, putem imparti aceste ingrediente in doua.Obligatoriu se va da oala la foc mic, si se va lasa sa fiarba aproximativ 45 minute.Aromele le puteti pune si inainte si dupa ce s-a fiert porumbul.Eu prefer sa-l adaug dupa.Pe montura dumneavoastra puteti combina:adica sa puneti doua boabe de porumb,una rosie si una ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 4186
  • 0
  • 1

Canepa fiarta

Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 6936
  • 0
  • 1

Cocoloase de mamaliga cu ou

Se fierb ouale tari, dupa ce sau racit, se vor taia cubulete mici. Se face o mamaliga tare, când este calduta se amesteca cu zahar, arome, ulei de floarea soarelui pentru plasticitate, se adauga cubuletele de ou si brânza dulce de vaci. Se omogenizeaza si se fac cocoloase mici. Fir întins! ... mai mult

  • 02-01-2010
  • 6032
  • 0
  • 1

Momeala vie somn

Pare hilar dar nu o sa va vina sa credeti ce capturi puteti avea . Trebuie spus ca personal o singura data am folosit ca momeala soarecele . Pe o montura de somn se agata soarecele de partea dorsala spate si fara o lestare peste puterile soarecelui se lanseaza in zona gropilor sau acolo unde stiti ca este posibil sa fie somn . Zgomotul facut de caderea in apa precum si chitaitul soarecelui atrage somnul si veti vedea ca nu unul mic .Asa am vazut un mos pescuind si prinzand somn . Fir intins ! ... mai mult

  • 11-01-2010
  • 2326
  • 0
  • 1

Mamaliga si vermusi

pot spune ca poate fi folosita atat ca nada daca ramane mai moale dupa fierbere sau ca momeala daca o facem mai tare . Se pune apa intr-n vas si da la foc pana da in clocot apoi se aduga mestecul de malai si faina alba se mesteca , se lasa la foc mic si se mesteca pana se obtine o mamaliga tare . Se da jos de pe foc se rastoarna pe un prosop se lasa la racit . Cand este aproape racita iau o cutiuta de vermusi colorati ( am folosit si pe cei care trecusera de stadiul de larva ) si ii amestec cu m ... mai mult

  • 11-01-2010
  • 2541
  • 0
  • 1

Momeala cu srot

Se amesteca 500g malai 300g faina alba 500g strot floarea soarelui la un loc fara apa apoi se pune apa la fiert cu putin delicat dupa care se adauga amestecul si se fierbe pana se leaga. ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 1647
  • 0
  • 1