Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

La salau

este salau pe Bezid fratilor, numai nu stim noi sa il prindem... la jiguri sau ls woblere Zoli si Costel intra unul si unul, nu am avut captura mai mare de 2 kg, dar noaptea am avut ruptura la fir de 20 Trabucco ce rezista la 14 kg, poate a fost monstrul din Locness, sau nu stiu ce a fost, dar asa atac nu am avut de cand ma stiu eu..... cacat e bat ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 3769
  • 0
  • 4

Mamaliga pentru pescuit

Se pune la firt într-un ceaun cam 2 litri de apa impreuna zu sarea si zaharul , apoi se adauga faina de porumb. Când aceasta începe sa se ingroase se adauga faina de grâu, amestecând în permanenta pentru a nu se forma cocoloase. Semintele de floarea soarelui si de canepa sa prajesc si se dau prin masina de cafea. Se adauga acest praf de seminte peste mamaliga in timp ce fierbe. Se scoate mamaliga pe o panza si se lasa la racit. Se pot adauga in mamaliga ulterior diverse arome. Mama ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 13533
  • 0
  • 4

Nada la sigur

Se piseaza cca 300g de seminte negre.In timp ce se piseaza se adauga o jumatate de lingura de ulei de gatit, o sticluta de esenta de vanilie si o lingura de zahar.Se piseaza marunt. Se "pune de o mamaliga" cam din 500g malai. Cand este aproape gata se adauga compozitia(semintele si celelalte) si se amesteca foarte bine. Se rastoarna pe un capac de lemn si se da o forma unganduse cu continutul unei sticlute de esenta de capsuni. Fir intins!!! ... mai mult

  • 16-03-2009
  • 7261
  • 0
  • 4

La ce e buna momeala cu halva

se pune apa la fiert iar cand da in clocot se toarna in ploaie malaiul amestecat cu grisul.se fierbe amestecandu-se pana se obtine o mamaliga.se scoate din recipient(ceaun,sau olita)si se lasa putin la racit.cand mamaliga s-a mai racorit se imparte in trei cocolosi care se intind pe o planseta,obtinand trei foi.pe doua din ele se da halva pe razatoare si apoi se suprapun a treia servind drept capac.in concluzie trbuiesc obtinute 2straturi halva intre trei staturi mamaliga.se da la frigider cam o ... mai mult

  • 15-06-2009
  • 9587
  • 0
  • 4

Mamaliga pt carlig si naditor

Se amesteca faina de malai cu faina de grau. Se adauga apa pana cand se pot face cocoloase de marimea unui ou. Intr-o oala se pune apa la fiert iar cand da in clocot se pun bilele de mamaliga. Dupa aproximativ 30 min se scot, se lasa la racit, apoi se dau prin masina de tocat. La final se adauga halvaua si se framanta bine. Nada se poate folosi in carlig sau naditor. Fir intins! ... mai mult

  • 05-03-2010
  • 2779
  • 0
  • 4

Pt.somn

carnea se pune intr-un sac mai mic care are gauri multe si se amesteca cu scoicile,apoii legam la gura si il aruncam in apa,este o metoda locala care dupa lasarea sarii da rezultate,daca aruncam exact langa nada. ... mai mult

  • 05-05-2010
  • 8759
  • 0
  • 4

Mamaliga cu halva

Din 800 de grame de faina de porumb cu aprox 1 litru de apa rezulta o mamaliga tare sau foarte tare in functie de calitatea fainei de porumb. 300 de grame de faina de halva se dau prin razatoare si se amesteca cu concetratul de pui ca sa nu se compacteze. Halvaua si concentratul de pui se amesteca cu mamaliga pe malul apei pentru ca zaharul din halva inmoaie mamaliga si se da drept nada sau amestecul pus in arcul de bomba poate fi o momeala extraordinara pentru pesti. Fir intins! ... mai mult

  • 06-06-2010
  • 12667
  • 0
  • 4

Nada de boabe

se pun boabele la fermentat in jur de 2 saptamani dar fiecare separat.apa se lasa pana acopera boabele nu mai mult.cand incepe sa se sparga coaja sunt gata.pe balta se amesteca impreuna si se adauga aditivi depinde de fiecare pescar si de fiecare balta in parte.am nadit cu aceasta si da rewzultate destul de bune. ... mai mult

  • 07-06-2010
  • 12151
  • 0
  • 4

Votati-o

amestecati tot.votati-o ca de nu va sparg ... mai mult

  • 01-07-2010
  • 4686
  • 0
  • 4

Nada cu porumb

se lasa porumbul la umflat 24h dupa care se fierbe la foc mic 60 min,cu 15 min inainte de al opri din fiert se pun ingredientele mentionate ... mai mult

  • 29-04-2011
  • 9258
  • 0
  • 4

Slabiciunea crapilor

ste o reteta pe care am aflat-o de la un pescar cu experienta la crap.Am folosit-o cu succes pe cateva balti private, nu stiu daca da rezultate pe ape salbatice.De ce spun acest lucru deoarece reteta mea este pe baza de grau.Tot mai multe ferme piscicole hranesc crapii din balta cu grau. Ingredientul principal al retetei este graul inmuiat in betaina.Se gaseste mai rar in magazinele de specialitate deoarece este un pic mai scump,dar va spun ca da rezultate si se merita. Reteta este pt un pesca ... mai mult

  • 15-09-2011
  • 20873
  • 0
  • 4

Mamaliga nada si carlig

Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bine cu ... mai mult

  • 19-02-2008
  • 7646
  • 0
  • 3

Nada pentru toti

inainta de uscare si prajire ingredientele se tin in apa 24h mai putin canepa cu diverse arome la porumb un colant natural pt ape curgatoare, musuroi de cartita.pt balti soia prajita in compozitie. ... mai mult

  • 08-03-2008
  • 4021
  • 0
  • 3

Nada maros mix

orice tip de peste., se poate pune la momitor ,la feeder,la pluta etc.pt stationar ploaie de pelete 3mm,canepa si viermi., ... mai mult

  • 24-06-2008
  • 10034
  • 0
  • 3

Delicatetsa pt mreana

bucatile de carne fiarta si apoi putin prajita si sangele inchegat atrag mrenele mari.momeala este buna mai ales in portiunile de rauri din josul oraselor mari unde pestii se hranesc mult din resturile de alimente aruncate in apa. ... mai mult

  • 17-09-2008
  • 6301
  • 0
  • 3

Nada scobar

se amesteca toate si se fac 5 bulgari mari ptr inceput si restul bulgarasi mici ptr intretinere ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 6921
  • 0
  • 3

Mamaliga cu arpagic si porumb

se fierb porumbul si arpacasul in apa cu esenta de capsuni pana se inmoaie.se separa porumbul si arpagicul si in apa ramasa se face mamaliga. la sfarsit se omogenizeaza totul.se foloseste ca nada sau pe bomba sau arc.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 4621
  • 0
  • 3

Nada cu aroma de capsuna

se amesteca toate in afara de zaina se fierb si se omoganizeaza(ca pe mamaliga).dupa ce se racesc se amesteca cu faina ptr a se lega si a deveni mai tare.Se foloseste in bulgari (nada), umplutura prt bombe si pe arc.Fir intins! ... mai mult

  • 28-09-2008
  • 5659
  • 0
  • 3