Retete nada si momeli
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Vreau sa va prezint o reteta pentru nada care contine cateva ingredinte ce se leaga impreuna sub forma de bulgari. Sa va prezint ingredientele: 1. am ales un grundbaits 2. niste pelleturi pt atractie rapida3. un atarctant 4. UN CSL cu betaina 5. sparturi de boiles cu aroma de Squid + piper - puteti folosi si alte variante de bile cu alte arome6. canepa preparata fiarta - pentru a intretine impreuna cu bilele patul de nada. Modul de pepare: se pun intr-o galeata : groundbaits-ul, seminte de ... mai mult
nu va trebuie altceva daca pescuiti pe un lac sarat. e testat de mine si am avut satisfactia de a prinde 7 kg de caras intr-o partida de 3 ore cu varga de 4 metri pe linie sensibila(pluta de 0,5 g). nada raspunde f bine la arici sau montura cu 3 ace de caras. mergeti la Cojocna pe Darvastau daca vreti sa va antrenati!!!! pentru detalii, str. Craiova,nr. 2-4, zona garii in Cj ... mai mult
se face solutie de 15-20% din aditiul lichid(X Factor Carp- Trabucco), pt momit se adauga un pic mai multa apa.... pt momitor se adauga un pic de Collix- Sensas sau se pune un pic mai putina apa:)), dar Collix-ul e mai bun. Pt. momitor nu e obligatoriu sa adaugi si consera de porumb ... mai mult
Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult
am un amic weekendul asta la concurs si i-am facut o reteta simpla pt concurs, era pe 2 dupa prima zi, sper sa aiba fir intins in continuare, dar cred ca oricum ia premiul pt cea mai mare captura(8,5)... sa vedem.... ... mai mult
ceva ce nu a dat gres weekendul trecut... crap mai putin pentru ca nu mai este, dar cars cu sacul.... peste 800 grame... ... mai mult
Bezidul e un lac de acumulare pe Tarnava Mica In localitatea Sangeorzu de Padure(mai jos de Sovata).. un lac de peste 20 de ani, care ascunde sub apele ei crap, salau, platica, biban si multi raci(ce inseamna ca apa este curata) un loc dragut pentru a incerca mai multe stiluri de pescuit... dar de a avea satisfacia unui pescuit ca lumea, trebuie stat 2-3 zile si momit locul....si Bingo!!!!!! crap romanesc de 6 kg!!!!!!! frumos concediu.... ... mai mult
Multi prieteni de ai mei au incercat nada asta pe brateni, si, au avut rezultate diverse..... cel mai greu o fost un ten de 12-14 kg prins pe ariciul clasic(greu de crezut... dar adevarat) ... mai mult
se pune apa la fiert.se amesteca malaiul,faina alba si turta dulce data prin razatoare fina;cand fierbe apa,se pune3/4 din amestecul rezultat,se lasa la fiert la foc mic cca20 min,se amesteca bine si se inglobeaza si 1/3 din cantitatea ramasa,dupa care se preseaza bine si se rastoarna pe un blat de lemn.se foloseste ca gogolos sau patrat la arici sau bombe pt ape curgatoare ... mai mult
Ingredientele se adauga in ordinea mai sus aratata, si se amesteca ,pana se obtine o coca putin mai tare, si se poare folosi ca momit imediat ce s-a facut,sau se pot executa bile dupa placerea fiecaruia ,spre exemplu bile de 10, 12, 16, si 18 mm.Se usca la un loc ferit de soare sau alte surse de caldura, cateva ore ,sau chiar zile ,dupa preferinta celui ce o foloseste,fie solubile ,in timp mai scurt ,sau cu o intarziere mai mare de descompunere. Este preferata de pesti,si are o raza mare de ac ... mai mult
SE AMESTECA INGREDIENTELE SI SE POATE MOMI CU ELE DIRECT LA BALTA ... mai mult
In apele domoale MAZAREA fiarta este o nada buna pt. o serie de pesti nerapitori. Ea se prepara in felul urmator:dupa ce a stat in apa cateva ceasuri punem boabele de mazare intr-o punga de panza rara pe care o introducem apoi intr-o cratita de lut ars si turnam apa calduta astfel ca mazarea sa fie acoperita de doua trei degete cu lichid.O fierbem incet pe foc pana se inmoaie fara insa ca boabele sa-si piarda forma sau sa fie prea farimicioase.Le lasam apoi sa se raceasca in aceeasi apa.Nu prepa ... mai mult
Ingredientele macinate se amesteca pana se obtine un praf omogen si apoi se adauga in apa fierbinte sarea de bucatarie si usturoiul presat,si indulcitorul,apoise amesteca ambele portii pana se obtine o coca nu prea moale,avind in vedere ca mai urmeaza amestecul cu cantitatea de oua,care mai inmoaie materialul obtinut din anestecurile de ingrediente,si se poate momi pe momitor si bulgari ,pentru aruncare la distanta,in zona de activitate,in care pescuim.Reteta este testata,si da foarte bune rezul ... mai mult
framantam mamaliga cu miez de paine pana devine cleioasa.o incercam aruncand un cocolos intr-un vas cu apa ca sa vedem daca nu se farama.SAU punem intr-un vas o mana de faina de grau apoi adaugam incet apa amestecand mereu pana obtinem un fel de terci alburiu care umple vasul pana la jumatate.dupa aceea adaugam un pumn de faina de porumb macinata marunt si cernuta.cand este bine fiarta inainte de a o framanta adaugam unul sau doua galbenusuri de ou iar dupa ce am framantat-o formam din ea niste ... mai mult
Se curata cartofii si se taie cubuletze.Se da in clocot 400 de ml de apa impreuna cu vanilia si zaharul.Cand a dat in clocot apa se adauga cubuletzele de cartof si se lasa un minut.Se opreste focul,se lasa la racit si se pun cubuletzele intr-un borcan si se completeaza cu lichidul.Fir intins! ... mai mult
se amesteca miezul painii cu amestecul de zahar,sofran si vanilie dupa ce zaharul si sofranul au fost dizolvate in vanilie si putina apa.se framanta pana se omogenizeaza.se foloseste in forma de cocolos.Fir intins! ... mai mult
se fierbe porumbul,si se amesteca cu miere dupa ce in prealabil a fost scursa apa.se fierbe si graul,dupa care se amesteca cu porumbul.alunele se zdrobesc si se prajesc impreuna cu semintele de canepa si se amesteca cu restul de nada iar peste se adauga tuica.se aleg cateva boabe de porumb pt ac care vor sta in tuica.reteta e proprie si a dat rezultate f bune toamna.va doresc fire zbuciumate!!! ... mai mult
Se fierbe porumbul cu graul in apa cu zahar la foc mic pana da in fiert si se lasa in clocot cam 20 min.Se lasa la racit vreo 3 ore.Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se da iar in clocot la foc min ptr 20 de min.Se lasa sa se raceasca.intre timp apa a scazut lasand o zeama cu o concentratie mare de zahar si esenta.se separa intr-un borcan porumb si se completeaza cu lichidul pana la umplere si se pune la frigider(o vom folosi pe carlig).a doua zi se face mamaliga in restul de apa cu boabe ... mai mult