Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Mamaliga pt crap

Se pune la incalzit apa intr-un vas separat timp de 6 min. Intre acest timp se amesteca faina de malai cu faina alba iar dupa aceea cu apa calda. Continutul se amesteca pana se ingroasa. Apoi se framanta bine pana incepe sa se intareasca putin. Se formeaza bucati cat degetul aratator (in forma de nutli) dupa care se pun intr-un alt vas de 5-6 l, in care se afla usturoiul presat, lasandu-se la fiert pana da un clocot. Intre timp se amesteca cu lingura gaurita pentru a se evita prinderea de vas. ... mai mult

  • 10-10-2009
  • 21453
  • 0
  • 6

Nada numai buna de scobar

nu credeti tot ce spun pescarii de duminica:)) e ca si condusul, cand vezi o babeta la volan... e o nada testata de mai multe pesoane si nu da gres nada se prepara la fata locului, si se mai adauga ingredientul secret... viermisori , cat de multi desi nu sunt f ieftini, se adauga 100 g la mixul de sus fir intins fratilor ... mai mult

  • 19-06-2008
  • 6854
  • 0
  • 6

Clean belis

si am facut un nou expeiment pe lacul de acumulare Belis.... 12 kilograme de clean in 4 ore ...... un antrenament pentru coluul meu Vlad.... rezultat bunicel...... ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 6830
  • 0
  • 6

Pentru crapari

Fierbeti treptat in timp ce amestecati 500g malai porumb,apoi adaugati 200g faina alba si spre sfarsit 2 sticlute mici aroma de vanilie. Se lasa la racit pe un taietor de lemn [de preferat], iar pe malul baltii se framanta cu grau macinat cu apa din balta. -fir intins! ... mai mult

  • 26-03-2009
  • 6504
  • 0
  • 6

Nada pt undita

Se prepara pe malul baltii. Se fierbe de acasa graul,se piseaza bine bine si se ia la purtator intr-o punguta de plastic. Se umezeste miezul de paine cu apa din lac si se freaca bine,adaugandu-se ulei putin cate putin. Cand este cat de cat omogena,se adauga peste paine graul. Se freaca din nou de data asta pana este aproape gata se adauga putin sofran astfel incat sa iasa la o culoare galben-spalacit. Fir intins!! ... mai mult

  • 03-04-2009
  • 7043
  • 0
  • 6

Porumb cu alcool

deja am pus 20 kg.de boabe porumb la fermentat si cand incepe ??????? o sa fie numai bun.porumbul prin fermentare evapora alcool.la sfarsitul lui ianuarie scot aprox.jumatate din boabe si le pun in alta galeata fara apa sa prinda miros de imputit.cand deschizi nu poti sa mirosi.restul il scot in aprilie mai cat am nevoie pentru un pescuit, boabe care miros alcool de la distanta.am patit intr-un an cand mergeam la pescuit si in masina mirosea alcool din cauza ca nu am pus capacul pe galeata si a ... mai mult

  • 22-12-2010
  • 7602
  • 0
  • 6

Nada simpla caras,crap

se pune faina alba,de malai si pogacea intr-o galetuta,se amesteca putin fara apa,dupa care se aduga treptat apa si se amesteca pana cand se leaga bine nada.de preferat cu apa din locul unde pescuiti.se pune pe momitor si se lanseaza.merge bine cu rama rosie de balegar.fir intins la toata lumea! ... mai mult

  • 02-02-2011
  • 13583
  • 0
  • 6

Reteta pe timp de criza

se pune apa la fiert se adauga faina de malai si faina de grau o lingura mare un plic de zahar vaniliat acesta o face mai lipicioasa un pic de scortisoara sau rom alimentar mirosul o sa fie foarte tare si gustos ... mai mult

  • 13-03-2011
  • 11855
  • 0
  • 6

Macaroanele la pescuit

Macaroanele indicate pentru aceasta reteta sunt marca Barilla nr 47.Intr-un vas se pun aproximativ 400ml apa in care se adauga trei patru picaturi de aroma de anason sau alte arome dupa plac, dupa care se adauga 3-4 linguri de macaroane in functie de cantitate de peste vizata.Se fierb cam 15 minute mestecind din cind in cind pentru a nu se lipi de vas si se gusta pentru a nu fi prea fierte sau prea tari.Cind consideram ca au fiert suficient le scoatem si le lasam la racit si le putem folosi.Pen ... mai mult

  • 18-03-2012
  • 25112
  • 0
  • 6

Info

o balta unde sunt crapi mari,,,si cteno ..dar care se lasa greu prinsi..cei mari..de la 10 kg in sus.... nada principala este porumbul uscat...ce fel de boilies pot sa imi fac ,pe baza de porumb? ... mai mult

  • 18-02-2008
  • 3177
  • 0
  • 5

Nada pentru bomba

se fierb toate in afara de faina.dupa fiert cand amestecul se raceste se framanta cu faina pana la omogenizare ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 6154
  • 0
  • 5

Nada rapida pt crap,caras

se iau ingredientele(masurate dupa ochi) si se amesteca intr-o galetusa pe malul lacului.nadele mara si anasonum sunt cumparate din comert. ... mai mult

  • 22-03-2009
  • 8051
  • 0
  • 5

Porumb cu tuica si miere

Se ia o cantitate de porumb uscat(din cotarca),in functie de cantitatea cu, care se doreste sa se momeasca.Se pune la muiat circa 24h, dupa care se pune la fiert intr-un ceaun,dar atentie sa nu miroase a mancare.Se fierbe la foc moale ,iar cand boaba este fiarta de jumatate se introduce zahar(un kg.la 10 kg. de porumb),dupa care se mai lasa la fiert, la foc domol,circa o jumate de ora,dar ATENTIE : cand boabele incep sa pomneasca se intrerupe din fiert.Se lasa sa se raceasca dupa care se pune in ... mai mult

  • 15-11-2009
  • 8773
  • 0
  • 5

Nada scobar

Se amesteca toate aceste ingrediente pana se obtine o pasta. Aceasta se arunca in aval cam din 20 in 20 min cate o mana , a se tine cont cont si de viteza apei. Suna destul de aiurea folosirea gainatului de gaina insa este un atractant natural care cocureaza cu succes celelante atractante si da rezultate nemaipomenite. ... mai mult

  • 17-12-2007
  • 8773
  • 0
  • 4

Mamaliga cu budinca

Se pune un vas cu apa la fiert.Intre timp intr'un vas separat se pune faina de malai si se amesteca cu faina alba si cu un pic de apa pana se tine.Apoi pasta (faina alba si de malai amestecate)se face sub forma de cocolosi si se baga in apa fierbinte pana si se lasa pana se ridica la suprafata . Dupa ce ai facut asta cu toti bulgari se iau se sfarama si se pune budinca si aromantii si se amesteca ft bine . (Pt scobar recomand caramelul pt mine a dat cel mai bine rezultate) FIR INTINS !!! ... mai mult

  • 25-02-2008
  • 4638
  • 0
  • 4

Nada caras cu viermi si cafea

Mamaliga se face de acasa si se lasa sa se raceasca.Cand se ajunge la locul de pescuit se baga cafeaua si viermusi.(Un mic sfat ... ce ramane dupa ce faceti cafea naturala turnati peste rame le face mai active )Se amesteca ft bine si se sa nadeste cu bulgari din compozitie....carasul fiind ft lacom le gaseste ft repede. ... mai mult

  • 29-02-2008
  • 6622
  • 0
  • 4

Nada crap testata

In primul rind se fierbe porumbul cu aprox. 4 degete(in prealabil s a spalat, si griul la fel) cind aproape se sparg boabele de porumb se pune griul.Dupa ce s au fiert se pun intr un lighean si se pune aroma (eu pun un sfert si cind pun griul la fiert si restul la sfirsit) .se lasa la racit si se mai mesteca din cind in cind.Acum sint 2 variante : ori se pun de acasa ground baitsul si peletele si mixul ori pe balta.Eu prefer acasa cind apa e calduta k toate sa se combine bine.Fir intins si stim ... mai mult

  • 06-04-2008
  • 4127
  • 0
  • 4

Nada de vara ape curgatoare(mures)

mamaliga se afuma un pic dupa care se lasa la racit sa se intareasca,granulatia prin sita de 5mm la moara de macinat pt porumb.,pesmetul trebuie sa fie din coaja de paine nu din miez.,canepa prin masina de nuca.,se amesteca si este rezistenta la caldura.,nu se acreste vara.,am avut rezultate bune de ani de zile.nu am introdus dovleac si floarea soarelui aduna maruntaiul vara.,cam astea sunt retetele de baza pe care le folosesc iarna, primavara,toamna,vara,. ... mai mult

  • 16-04-2008
  • 5867
  • 0
  • 4