Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Nada mreana

toate acestea se amesteca intrun recipient apoi se formeaza bulgari de nada si se nadeste. Succes. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 5565
  • 0
  • 2

Nada oblete

canepa si floarea soarelui se prajeste si se macina, arpacasul se fierbe dupa care se lasa la racit, in apa in care a fiert arpacasul se pun toate fainurile si se amesteca pana se obtine o pasta care o amestecam cu boabele si facem bulgarii de nada, ca momeala folosim boabe de grau din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2884
  • 0
  • 0

Nada 2

Intrun vas se fierbe arpacasul si porumbul in aceeasi apa dar pe rand. Apoi intrun vas se rupe painea marunt si se inmoaie cu apa de la fierberea boabelor . semintele de dovleac se prajesc se macina si se adauga peste painea inmoiata impreuna cu malaiul si faina si se amesteca bine. apoi se adauga boabele si se amesteca bine pana cand putem sa facem bulgari de nada din compozitia respectiva. ca momeala folosim boabe din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2369
  • 0
  • 2

Cum ne pregatim nadele

CUM AMESTECAM NADELE? Pentru a pregati o nada in mod corect, veti avea nevoie de doua lucruri: un recipient rotund pentru amestecare si un burete pentru umectare. De ce un recipient rotund si nu alta forma ? Pentru simplul motiv ca nu are colturi, si astfel reduceti posibilitatile de a va ramane nada neumectata. Un burete este de asemenea important pentru ca absoarbe de fiecare data aceeasi cantitate de apa necesara umectarii nadei. Cel mai bine se amesteca si se umezesc nadele in trei tim ... mai mult

  • 08-03-2010
  • 2216
  • 0
  • 0

Mamaliga eficace

se pune apa la fiert cu un praf de malai,cand clocoteste se introduce sofranul zaharul vanilat se lasa putin si se da la foc mic,se pune malaiul cate putin cand se ingroasa se pune praful de soia si faiana se amesteca pana se leaga bine,dupa 5 min se da jos si se baga intr-un ciorap,se bate ciorapul pana iese toata apa si se scoate,se lasa la aer invelita intr-o carpa fina,eu am avut rezultate bune,fir intins ... mai mult

  • 08-03-2010
  • 4172
  • 0
  • 0

Nada pregatita pe malul apei

Mod de preparare: In funcţie de cantitatea necesară se foloseşte doar gălbenuşul de la 1, 2, 3.... ouă. Peste el se pune faină de malai "cît cuprinde" şi se frămantă pînă se ajunge la o pastă gumată care stă foarte bine în cîrlig. Un pic de zahăr vaniliat si un picur de ulei de floarea soarelui o face şi mai atractivă şi maleabilă. avantajul este că se poate face pe locul de pescuit fară ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2504
  • 0
  • 1

Nada pescuit

Intr-un vas de 2 litri punem un pumn de faina si punem peste ea treptat, treptat apa, pana obtinem un fel de terci subtire care ajunge pana la jumatatea vasului. Adaugam un praf de sare, unul de zahar, putin vin si niste stafide pisate sau altceva dulce-acrisor (fructe confiate). Peste toate acestea adaugam malai putin cate putin (un pumn sau doi de malai) si lasam sa fiarba bine la foc domol cca. o jumatate de ora. Mamaliga obtinuta dupa fierbere o modelam sub forma de sfere (2-3-4) si o intr ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2279
  • 0
  • 0

Mamaliga rosioara

Se pune mamaliga la facut si in timp ce se mesteca se adauga pe rand prima data mierea, apoi esentzele, miezul de paine si la sfrasit strotul. Dupa ce este gata se lasa cca.15 min. sa se mai intareasca. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2444
  • 0
  • 1

Nada crap 3

Se pune 1/2 l apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora/. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2009
  • 0
  • 0

Nada crap

Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde facandu-se o cruce pe ea. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lem si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se framanta foarte binesi se amesteca cu atractantii, aromele etc. Se poate folosi pe momitor in amestec cu strot de f ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2153
  • 0
  • 1

Nada carasi si crap

O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1718
  • 0
  • 0

Nada cteno

la acest amestec adaugi miere de albine,si dupa ce il framanti adaugi 20 ml ulei de masline.Timp fierbere 90 sec ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 3192
  • 0
  • 0

Mix de nada

toate se amesteca pana la omogenizare si apoi se umecteaza cu apa din lac pana devine ca o pasta ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1892
  • 0
  • 0

Nada

Toate acestea le amestecu cu apa din lac sa iasa o pasta care sa se lege sa o poti face bulgari ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2128
  • 0
  • 0

Nada din boabe

se fierb boabele de porumb in apa in care se adauga zaharul. apoi in acea apa se fierbe pe rand canepa si arpacasul. Apoi intrun vas se pun toate boabele si aroma de cascaval si se amesteca apoi se adauga putin pamant de musunoi pt a lega bulgari pe care o sai facem .succes. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1517
  • 0
  • 0

Nada rapitor

Taieti albitura marunt(2-3 bucati) si o puneti intr'un vas de preferat galeata , apoi taiati ficatul cubulete si il bagati cu pestele si apoi adaugati ramele. Le lasati o zi sa stea asa impreuna , puteti adauga si o cana de apa peste ele . Dupa ce incep sa miroase se nadeste ft bine dimineata si seara . Daca urmariti somnul puteti aduga si usturoi in compozitie. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 16117
  • 0
  • 3

Nada oblete

Se inmoaie painea intr-o cantitate mica de apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine asemanatoare plastelinei. Este o nada excelenta pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi aceleasi rezultate. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1184
  • 0
  • 0

Boabe pentru cteno

pe pune apa clocotita peste boabele de porumb pana le acopera,dupa care adaugati drojdia.se lasa boabele la fermentat intr-un loc cald pana incep sa se unfle.fir intins ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2036
  • 0
  • 0