Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Plihalva

Se inmoaie prima dat taratele in apa din balta de preferat , apoi de adauga porumbul , se amesteca bine bina pana se inchaiaga compozitia si la sfarsit se adauga halva. Se amesteca totul bine bine , astfel incat sa nu ramana guguoaie. Important , pentru a putea pastra in conditii bune nada feriti-o de caldura puternica. FIR INTINS ... mai mult

  • 18-02-2010
  • 1656
  • 0
  • 0

Pentru pluta

Se ia TTX-ul si se da prin masina de cafea pana se face ceva asemanator cu faina de grau:).Prepararea propriu-zisa se face pe mal cu apa din lac,pana se pbtine o pasta asemanatoare plastilinei.Este ideal pentru pescuitul la pluta.Daca vreti sa incercati la crap puneti in ac 2 boabe de porumb dupa care "imbracti" acul cu tot cu boabe cu TTX-ul preparat.Fir intins!!!!! ... mai mult

  • 25-01-2010
  • 3910
  • 0
  • 0

Nada complexa

Se amesteca toate boabele si apoi se dau la rasnita sau se macina . Se otine un fel de faina colorata si frumos mirositoare . Cand se ajunge la malul ape se inmoaie si se nadeste prin aruncare bulgari . Este foarte cautata si apreciata de pesti . eu o folosesc cu rezultate foarte bune in nadirea carasului si platicii dar si a crapului . Fir intins ! ... mai mult

  • 25-01-2010
  • 4323
  • 0
  • 2

Mamaliga simpla

Nu este greu de facut toata treaba sta in a fierbe cat mai bine si mai mult . Deci cum se procedeaza . Se pune intr-un vas apa la fiert cam 1-1,5 litri , sarea si zaharul . Cand a dat in clocot apa se adauga presarat pulbere faina fe porumb . Se mesteca incontinuu . Cand incepe sa se lege se trece la foc mic vasu si se mesteca . Se tine pe foc pana cand aluatul incepe sa se deslipeasca usor de pe facalet .Se stinge focul si se mai mesteca cam 1-2 minute dupa care se rastoarna pe un prosop curat ... mai mult

  • 25-01-2010
  • 4108
  • 0
  • 0

Nada momitor

Se pune la fiert apa si cand ajunge la fierbere se adauga faina de malai dar cate putin si se amesteca tot timpul.cand este gata se fac cocoloase si se trec prin masina de tocat carne. Se adauga faina de grau,mierea,zaharul vanilat si scortisoara se amesteca foarte bine pana se formeaza o pasta care se lipeste de maini,se poate adauga esenta de anason sau de capsuni .aceasta nada se poate folosi si pe carlig dar rezista foarte bine pe monitor. ... mai mult

  • 24-01-2010
  • 3547
  • 0
  • 0

Momeala caras

Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 500 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa. Se lasa 1/2 ore pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi. Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm . Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde ... mai mult

  • 24-01-2010
  • 2567
  • 0
  • 0

Rama de gunoi . viermusi , rama alba

Se ia una bucat de rama si se planteaza pe carlig a[oi se inteapa u virmus colorat de obicei eu folosesc viermusi colorati in tosu , apoi apoi rama alba si daca mai avem inca un vermus colorat . Veti vedea ca nimic nu este mai important si se adeveresta , pentru peste decat acesti vermusi colorati . Dar asa de bine si rama de orice culoare este bine venita . Incercati domnilor nimic nu va opreste , peste si-a schimbat obiceiurile . Fir intins ! ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 4786
  • 0
  • 2

Rapitor la oblete

interesant este ca micutul peste face mai mult decat orice alta momeala la pescuitul pestelui rapitor . Se prinde la carlig si apoi se pune ca momeala pentru rapitor . Nu se tine mult la aer ca moare repede . Se prinde de spate spre coada . Este foarte iubit de rapitori . Numao bine si fir intins ! ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 5715
  • 0
  • 0

Nada pentru rosioara

Semintele uleioase se vor praji bine, dupa ptajire se vor macina si se vor adauga la restul ingredientelor Amestecul rezultat se ia si se amesteca cu o cutiuta de viermusi ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1610
  • 0
  • 0

Nada pentru caras

Canepa si semintele se vor praji la foc mic timp de 10 minute Biscuitii se vor da prin masina de tocat ( sita mica) impreuna cu canepa Se va macina apoi alunele su pesmetul si semintele Se vor amesteca toate ingredientele dupa care se adauga zaharul La locul nadirii se omogenizeaza compozitia se lasa 30 de minute se stropeste pana devine ca o plastilina ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1388
  • 0
  • 0

Nada pentru platica

Meiul si rapita sunt prajite foarte atent 5-7 minute Floarea soarelui si canepa se prajesc 10-15 minute Alunele vor fi data la cuptor 20 de minute iar canepa si floarea soarelui se vor tine la cald deasupra aragazului Imediat dupa ce preparatele sa-u racit se amesteca dupa care se adauga praful de budinca si zaharul ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1919
  • 0
  • 0

Nada pentru oblete

Meiul se prajeste intr-un tuci amestecand continuu pentru a nu se lipi procesul se incheie cand va fi rosu inchis si bobitele vor inflori Se prajeste floarea soarelui pana cand semintele capata aroma specifica dupa racirea meiului si a florii soarelui se amesteca intr-un recipient cu celelalte ingrediente, mai putin praful de budinca si zaharul Tot amestecul consta in macinare care trebuie sa fie foarte fin si dupa se adauga praful de budinca si zaharul La locul de pescuit se umezeste si ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1475
  • 0
  • 0

Nada pentru caras

Toate ingredientele se vor amesteca bine bine Dupa amestecare ingredientele se vor umezi dupa care se va adauga aroma de vanilie Se va lasa circa 1/2 ore pentru hidratarea fainilor din compozitie ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1093
  • 0
  • 0

Rapitor la rosioara

Nu multi sau foarte multi stiu ca la rapitor este nevoie de ceva viu . Asa ca daca vreti sa prindeti rapitor ( stiuca , salau ) va spun ca pentru mine cel mai util a fost acest peste numit rosioara . Prin faptul ca are o coloratie destul de atragatoare si rezizta destul de mult intr-o montura este idicat a fi folosit la pescuitul rapitorului . Fata de caras care esta un peste obisnuit si des folosit vreau sa spun ca rosioara este de departe cea mai atragatoare momeala pentru rapitori avand in ve ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 4414
  • 0
  • 2

Somn la broscuta

De foarte multe ori toamna tarziu cand celelalte momeli se gasesc mai greu am folosit ca momeala broscuta care se gaseste pe malul apei din abundenta . Nu trebuie sa fie mare ci se va alege una potrivita , eu de obicei folosesc broscutele din anul in curs . Se prinde cu mana este ceva alergatura dar merita . Deci se prinde si se agata in carlig de partea dorsa de la spate si se arunca acolo unde credem ca avem somn . Se scoate la o jumatete de ora maximum o ora altfel se ineaca . Fire intise ! ... mai mult

  • 21-01-2010
  • 1905
  • 0
  • 0

Tiparul miracol

Pare incredibil dar ce poate face acest tipar cred ca nu poate face nici-o momeal pentru somn . Cautat si mancat cu multa placere ,tiparul este o mare delicatese si atractie pentru somn .Ca mod de flosire , se prinde tiparul ( se prinde foarte greu sau daca nu se cumpara de pala cei ce au in administratie iazuri , lacuri , bazine ) , se agata de carlig pentru somn si se pescuieste in zonele cunoscute cu ......somn . Zgomotul facut este foarte repede recunoscut si somnul se prezinta sa-si ia port ... mai mult

  • 13-01-2010
  • 1258
  • 0
  • 0

Coscan -momeala vie

Trebuie spus ca aceasta momeala fff cautata de pastrav se gaseste doar in raurile de munte . denumirea am aflat-o de la localnici in jurul Putnei , se gaseste sub pietrele din rau . Sunt oua de libelula ce se dezvolta intr-o carapace cheratinoasa de la stadiul de ou la stadiul de larva si apoi de nimfa , iese din apa si zboara . Este folosit doar larva din interiorul carcasei . Este una din delicatesele cu care se serveste patravul .Cantitatea in functie de cati gasesti , iar pe carlig se pune d ... mai mult

  • 12-01-2010
  • 7198
  • 0
  • 2

Mamaliga pentru carlig si momit

Se amesteca faina de malai cu faina de grau uscata. Se adaoga apoi apa cat cuprinde facand cocoloase de marimea pumnului. Se fierb 15-20 minute si se lasa la racit. Se reomogenizeaza masa rezultata adougand semintele macinate pana se obtine un amestec omogen. Se pot adouga semintele si inainte de fiergebe avantajul fiind ca se amesteca mai usor cu fainurile uscate dar se pierde din aroma la fierbere. Aceasta momeala sta bine atat in carlig cat si in momitor. Locul nadit cu astfel de cocoloase va ... mai mult

  • 12-01-2010
  • 7060
  • 0
  • 2