Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Nada pentru morunas,bataca

se face la fel ca la nada scobarului aceiasi compozitie numai ca acolo foloseam pesmet rosu si aici pesmet alb,se amesteca cu un mix aditiv ceva ales de voi pana se ingroasa. ... mai mult

  • 30-03-2010
  • 3052
  • 0
  • 0

Nada scobar

intrun recipient se pune mai intai pamantul apoi pe rand se adauga celelalte componente si se amesteca bine se completeaza cu apa daca mai e nevoie, se fac bulgari si se nadeste ... mai mult

  • 30-03-2010
  • 6566
  • 0
  • 0

nada pentru primavara ll

pamantul se amesteca cintr-o galeata cu mixul apoi treptat se pune si un aditiv sa fie umed, ultima data se pun si ramele si vierusii dupa care se mai amesteca inca 10 minute pana se ingroasa bine. ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 3308
  • 0
  • 0

nada pentru rosioara

intr-0 galeata mare se puna mai inati pesmetul rosu apoi laptele de porumb ,treptat se mai adauga si cate putin clorant si aroma.Ultima data se pus si aditivii alesi de voi se ameteca toate pana se intareste la nivelul la care poate fi modelat cum vreti ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 1484
  • 0
  • 0

Pescuit cu viermus

Viermii, este momeala cel mai frecvent folosit de pescarii din ţara noastră în pescuitul staţionar. Se poate folosii în fiecare anotimp al anului şi este o momeala preferată de multe specii de peşti: crap, caras, plătică, oblete, amur, scobar, clean, babuşca, roşioară, biban, mreană, etc. Această momeală se poate folosii în mai multe moduri: un singur viermişor tras pe cârlig, un singur viermişor agăţ ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 1108
  • 0
  • 0

nada pentru caras ll

se pune intr- o galeata mixul apoi se amesteca cu aditivul ales de voi pana se omogenizeaza intre timp se toarna si putin lapte de porumb si cate putina aroma de vanilie,capsuni,anason etc si se amesteca pana se face o pasta .se poate face guguloaie de marimea pumnului si se arunca in locul ales de voi. ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 2140
  • 0
  • 0

nada pentru scobar,clean,babusca

se amesteca aceste ingrediente foarte bine se pune mai intai pamantul dupa care adaugam pe rand celelalte componente ... mai mult

  • 28-03-2010
  • 9792
  • 0
  • 0

Nada pasnici

se pun boabele de porumb la fiert si se lasa sa fiarba in jur de 15 min.si se adauga boabele de grau si se fierb impreuna pana ajung ca pielita sa inceapa sa se desfaca de pe ele.se lasa la racit si se amesteca foarte bine cu samanta de canepa care in prealabil a fost trecuta prin masina de macinat.aici se pot adauga diferite arome care sunt folosite de catre pescar pentru o nadire cat mai buna. ... mai mult

  • 28-03-2010
  • 2195
  • 0
  • 0

Nada pesti pasnici

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de porumb si se amesteca tot timpul sa nu se lipeasca de fund.cand este aproape gata se adauga faina de grau dar tot cate putin si se amesteca.la final se adauga scortisoara.pe malul apei la aceasta nada se poate adauga rame taiate bucati sau viermusi. ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 3142
  • 0
  • 1

Nada de primavra

se taie ramele marunt appoi se pun peste pesmetul care este inmuiat cu aditivi si amestecat cu componente animale pana se obtine o pasta groasa foarte buna pentru caras,babusca ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 1369
  • 0
  • 0

nada de scobar

se taie splina apoi se da prin masina de tocat si se amesteca cu laptele de porumb si faina de porumb pana se obtine o pasta de culoarea boilesului ca un fel de plastilina. ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 4867
  • 0
  • 0

Nada pentru babusca

se pune intr-un lighean pesmetul rosu care se amesteca cu aditivi acum depinde ce aditivi folositi dumneavoastra apoi puneti canepa,amestecati pana se omogenizeaza bine dupa care o faceti guguloie si o puteti arunca in apa ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 1048
  • 0
  • 0

Nada mreana

Intrun recipient mai mare se pun toate ingredientele de mai sus si se amesteca bine, apoi se fac cocoloase mari ca pumnul si se nadeste. Se pot adauga si atractanti , eu am folosit aptactant mai mult pentru mreana , adica cu gust de cascaval. ... mai mult

  • 18-03-2010
  • 6024
  • 0
  • 2

Momeala

se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga cate putin faina de malai amestecata cu faina de grau pana cand pasta formata este destul de intarita,se adauga scortisoara si se amesteca permanent,zaharul pentru umiditate si mierea de albine pentru gust.eu am incercat aceasta reteta si da rezultate destul de bune. ... mai mult

  • 18-03-2010
  • 3077
  • 0
  • 2

Nada pentru cosac

se fac bulgari mari de pamant cu viermi si rame si se arunca in locul dorit ...in doar cateva secunde nu va mai ramane decat nada vie ... mai mult

  • 16-03-2010
  • 1435
  • 0
  • 0

Nada cu rame

Daca a venit vorba despre rame, atunci poate o sa va para interesant sa aflati ca exista o specie de rame, pe care le gasiti sub rumegusul putred. Aceste rame sunt inchise la culoare, rosu inchis, aproape negru, scurte subtiri si foarte rezistente atat la frig cat si la caldura.Este o rama pe care am folosit-o multi ani, iarna la pescuitul scobarului. Cu acelasi succes am folosit-o si in restul anului.Mai este o rama de culoare rosie rubinie, subtzire si se gaseste sau se dezvolta foarte bine in ... mai mult

  • 14-03-2010
  • 2142
  • 0
  • 0

Scobar

Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bine cu ... mai mult

  • 13-03-2010
  • 2081
  • 0
  • 0

Boiles

Se amesteca bine: 2/4 pesmet, 1/4 malai cernut, 1/4 fulgi de ovaz. Se bat 12 oua la 500g compozitie, se toarna intr-un vas dupa care framantam bine pana omogenizam. Modelam cu mana bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem intr-o plasa de sarma si le introducem in apa clocotita. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata, le scoatem, le punem la scurs pe o carpa uscata, dupa care le punem la rece. Se amesteca: 15% faina de soia, 10% alune prajite macinate fin, 25% gris, 25% malai, 20% lapte p ... mai mult

  • 11-03-2010
  • 1641
  • 0
  • 2