Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Nada crap

se pune apa la fiert cu putin delicat,apoi se adauga amestecul si se amesteca pana se leaga ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1899
  • 0
  • 0

Nada oblete

Semintele de canepa se prajesc si se macina. Intrun vas se rup marunt 2-3 feli de paine peste care se toarna laptele si se lasa 2 min. dupa care se adauga in vas malaiul, faina obt. din canepa si esenta si se amesteca bine pana se obtine o pasta cu care nadim ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1196
  • 0
  • 0

Nada oblete - rosioara

Malaiul, pesmetul si faina se amesteca bine cu lapte pana se obtine o pasta mai vartoasa care o dam la fiert 10 min. Apoi dupa fierbere se amesteca cu srotul de floarea soarelui si cu esenta de rom. Apoi se nadeste. Succes ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1928
  • 0
  • 0

Nada mreana

Doua feli de paine se rup marunt intrun vas peste care se adauga laptele apoi porumbul fiert, canepa fiarta, cascavalul, vanilia si viermi fierti. toate acestea se amesteca bine iar la sfrsit se adauga putin pamant de musunoi si se nadeste direct ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2978
  • 0
  • 0

Nada crap dunare

o nada la crap cu rezultate buna si la dunare. Se fierb la foc mic cu cel mult o lingurita de miere de albine (nimic altceva).cind incepe sa fiarba se mesteca aprox juma de ora, dupa care se rastoarna.dupa ce s-a racit cit sa poata fi manevrata cu mina se omogenizeaza bine(se face unul sau mai multi bulgari)care se pun ulterior la presat intre doua funduri de lemn.dupa ce s-au racit complet(citeva ore-o noapte), discurile astfel formate se pun intr-un tifon sau ciorap de dama si s ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2765
  • 0
  • 0

Boabe pentru cteno

pe pune apa clocotita peste boabele de porumb pana le acopera,dupa care adaugati drojdia.se lasa boabele la fermentat intr-un loc cald pana incep sa se unfle.fir intins ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2036
  • 0
  • 0

Nada oblete

Se inmoaie painea intr-o cantitate mica de apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine asemanatoare plastelinei. Este o nada excelenta pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi aceleasi rezultate. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1184
  • 0
  • 0

Nada din boabe

se fierb boabele de porumb in apa in care se adauga zaharul. apoi in acea apa se fierbe pe rand canepa si arpacasul. Apoi intrun vas se pun toate boabele si aroma de cascaval si se amesteca apoi se adauga putin pamant de musunoi pt a lega bulgari pe care o sai facem .succes. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1517
  • 0
  • 0

Nada

Toate acestea le amestecu cu apa din lac sa iasa o pasta care sa se lege sa o poti face bulgari ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2128
  • 0
  • 0

Mix de nada

toate se amesteca pana la omogenizare si apoi se umecteaza cu apa din lac pana devine ca o pasta ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1892
  • 0
  • 0

Nada cteno

la acest amestec adaugi miere de albine,si dupa ce il framanti adaugi 20 ml ulei de masline.Timp fierbere 90 sec ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 3192
  • 0
  • 0

Nada carasi si crap

O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1718
  • 0
  • 0

Nada crap 3

Se pune 1/2 l apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora/. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2009
  • 0
  • 0

Nada pescuit

Intr-un vas de 2 litri punem un pumn de faina si punem peste ea treptat, treptat apa, pana obtinem un fel de terci subtire care ajunge pana la jumatatea vasului. Adaugam un praf de sare, unul de zahar, putin vin si niste stafide pisate sau altceva dulce-acrisor (fructe confiate). Peste toate acestea adaugam malai putin cate putin (un pumn sau doi de malai) si lasam sa fiarba bine la foc domol cca. o jumatate de ora. Mamaliga obtinuta dupa fierbere o modelam sub forma de sfere (2-3-4) si o intr ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2279
  • 0
  • 0

Mamaliga eficace

se pune apa la fiert cu un praf de malai,cand clocoteste se introduce sofranul zaharul vanilat se lasa putin si se da la foc mic,se pune malaiul cate putin cand se ingroasa se pune praful de soia si faiana se amesteca pana se leaga bine,dupa 5 min se da jos si se baga intr-un ciorap,se bate ciorapul pana iese toata apa si se scoate,se lasa la aer invelita intr-o carpa fina,eu am avut rezultate bune,fir intins ... mai mult

  • 08-03-2010
  • 4172
  • 0
  • 0

Cum ne pregatim nadele

CUM AMESTECAM NADELE? Pentru a pregati o nada in mod corect, veti avea nevoie de doua lucruri: un recipient rotund pentru amestecare si un burete pentru umectare. De ce un recipient rotund si nu alta forma ? Pentru simplul motiv ca nu are colturi, si astfel reduceti posibilitatile de a va ramane nada neumectata. Un burete este de asemenea important pentru ca absoarbe de fiecare data aceeasi cantitate de apa necesara umectarii nadei. Cel mai bine se amesteca si se umezesc nadele in trei tim ... mai mult

  • 08-03-2010
  • 2216
  • 0
  • 0

Nada oblete

canepa si floarea soarelui se prajeste si se macina, arpacasul se fierbe dupa care se lasa la racit, in apa in care a fiert arpacasul se pun toate fainurile si se amesteca pana se obtine o pasta care o amestecam cu boabele si facem bulgarii de nada, ca momeala folosim boabe de grau din nada. ... mai mult

  • 09-03-2010
  • 2884
  • 0
  • 0

Scobar

Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge strinsa bine cu ... mai mult

  • 13-03-2010
  • 2081
  • 0
  • 0