Retete nada si momeli
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.
Mod de preparare: Se pune apa la fiert intr-un ceaun ca pentru mamaliga. cand incepe sa fiarba se toarna in apa semintele de anason si mierea sau zaharul. se lasa sa fiarba cca 5 minute pana apa capata o culoare galben maronie. se amesteca faina cu malaiul si se toarna peste apa putin cate putin si se mesteca in acelasi timp. se lasa sa fiarba mestecand in continuare cam 10-15 minute. cand este gata se toarna mamliga pe o bucata de panza si se impatureste in ea dupa care invartim in sens inv ... mai mult
se amesteca toate la un loc si se omogenizeaza bine cu apa fiarta sau din balta de unde pescuim. se pune pe momitor sau se nadeste sub forma de bulgari cu cu catapulta. ... mai mult
5-CANI FAINA DE MALAI 2CANI FAINA DE GRAU 7CANI APA;SE PUNE APA LA FIERT , TIMP IN CARE FAINA DE MALAI SI CU CEA DE GRAU SUNT AMESTECATE INTR-UN VAS PANA CE ACEASTA COMPOZITIE SE OMOGENIZEAZA,SE ASTEAPTA PANA CE APA INCEPE SA FIARBA SE PUNE O LINGURA DE SARE SI O LINGURA DE MIERE SAU ZAHAR IN APA APOI SE TOARNA TOATA COMPOZITIA DIN VAS IN APA FIARTA ,FARA A SE MESTECA.DUPA CIRCA 10 MIN.SE IA OALA DE PE FOC SI SE AMESTECA BINE PANA MAMALIGA SE LEAGA. IN TIMPUL MESTECARI SE POT PUNE SI AROME... ... mai mult
intr-o galeata mare se pune special crap impreuna cu alunele macinate si glutenul de porumb,se se amesteca cu apa sau se stropeste dar apa sa ajunga pana la fundul galetii,apoi se pune si pestemtul impreuna si se mai amesteca inca o tura cu totul,daca vreti sa suplimentati pentru o durata mai lunga pe fundul apei,mai adaugati turta din germeni. de porumb ... mai mult
malaiul,faina de grau si faina de orez se amesteca uscate. peste amestec se toarna o lingura de melasa si SPD(sirop de porumb)pana se omogenizeaza compozitia.functie de temperatura apei putem adauga si CSL(alcool porumb). se fac galuste cam de marimea unei linguri;se ambaleaza galustile in hartie de ziar si se pun la fiert intr-o oala in care apa a dat in clocot.se fierb cca 30 min.se scot dezambaleaza si se pun intr-un vas etans. pe malul apei se scoate o galusca si se framanta(eventual mai ... mai mult
ingredientele se omogenizeaza pana la obtinerea unui aluat tare bine legat. se poate folosi ca nada pentru mo momitor, bulgari pentru nadit cu catapulta, sau se pot face boilesuri care se pun bine la uscat inainte de folosire. ... mai mult
se amesteca bine toate ingredientele intr-o galeata si se umecteaza putin cate putin lasand sa isi ia apa cat are nevoie. pentru a face o cantitate mai mare se respecta proportiile. ... mai mult
se ia toate ingredientele si se omogenizeaza bine intr-o galeata pana la obtinerea unei consistente mai tari. este bine daca folosim apa de la locul de pescuit sau apa fiarta pentru adaosul necesar. este o nada cu atractie rapida ideala pentru crap si caras. ... mai mult
nada se pregatese simplu,intr-o galeata punem mixul apoi csl-ul si cate putin aditiv,treptat adaugam si fructoza si micropeletele ,il amestecam dar nu mult cat sa se lege. Putin cat sa stea pe momitor, nu este nevoie sa facem tare,noi avem nevoie ca nada sa se desfaca la contactul cu apa. ... mai mult
se ia o galeata si se amesteca ingredientele bine dupa care se adauga apa putin cate putin fiarta sau din balta pana se obtine un amestec de consistenta unui aluat mai tare. se pot face si boiliesuri din aceatsa compozitie. se poate pune pe momnitor , sau facut pat de nada. ... mai mult
se ia semintele de floarea soarelui se prajesc putin, nu foarte mult si dupa ce s-au prajit se amesteca cu celelalte. se pune adaos de apa pana obtinem o consistenta mai tare si care se leaga bine. se poate folosi pe momitor sau se poate face bulgari si nadi cu catapulta. ... mai mult
se fierb bine cartofii se curata de coaja si se amesteca intr-o galeata impreuna cu celelalte. se pune adaos de apa fiarta sau de la locul de pescuit. este o nada ideala pentru momitor si pentru paturi de nada. se pot face bulgari si nadi si cu catapulta. ... mai mult
se ia bird food-ul ,semintele de canepa si de anason si se dau prin masina de rasnit cafea. se adauga restul de ingrediente intr-o galeata si se amesteca bine adaugand apa fiarta si racita. pentru a face mai multa nada se respescta proportiile. este o nada ideala pentru pescuit la feeder dar si pentru stationar. este o nada de efect in pescuitul la pestii pasnici ( mreana, crap, caras, cteno, salonta etc...) ... mai mult
Se inmoaie painea intr-un vas cu cat mai putina apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine omogena si nu se crapa. Este o nada foarte buna pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi asemanatoare rezultatele. ... mai mult