Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Nada cu rame

Daca a venit vorba despre rame, atunci poate o sa va para interesant sa aflati ca exista o specie de rame, pe care le gasiti sub rumegusul putred. Aceste rame sunt inchise la culoare, rosu inchis, aproape negru, scurte subtiri si foarte rezistente atat la frig cat si la caldura.Este o rama pe care am folosit-o multi ani, iarna la pescuitul scobarului. Cu acelasi succes am folosit-o si in restul anului.Mai este o rama de culoare rosie rubinie, subtzire si se gaseste sau se dezvolta foarte bine in ... mai mult

  • 14-03-2010
  • 2142
  • 0
  • 0

Nada pentru cosac

se fac bulgari mari de pamant cu viermi si rame si se arunca in locul dorit ...in doar cateva secunde nu va mai ramane decat nada vie ... mai mult

  • 16-03-2010
  • 1435
  • 0
  • 0

Nada pentru babusca

se pune intr-un lighean pesmetul rosu care se amesteca cu aditivi acum depinde ce aditivi folositi dumneavoastra apoi puneti canepa,amestecati pana se omogenizeaza bine dupa care o faceti guguloie si o puteti arunca in apa ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 1048
  • 0
  • 0

nada de scobar

se taie splina apoi se da prin masina de tocat si se amesteca cu laptele de porumb si faina de porumb pana se obtine o pasta de culoarea boilesului ca un fel de plastilina. ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 4867
  • 0
  • 0

Nada de primavra

se taie ramele marunt appoi se pun peste pesmetul care este inmuiat cu aditivi si amestecat cu componente animale pana se obtine o pasta groasa foarte buna pentru caras,babusca ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 1369
  • 0
  • 0

Nada pasnici

se pun boabele de porumb la fiert si se lasa sa fiarba in jur de 15 min.si se adauga boabele de grau si se fierb impreuna pana ajung ca pielita sa inceapa sa se desfaca de pe ele.se lasa la racit si se amesteca foarte bine cu samanta de canepa care in prealabil a fost trecuta prin masina de macinat.aici se pot adauga diferite arome care sunt folosite de catre pescar pentru o nadire cat mai buna. ... mai mult

  • 28-03-2010
  • 2195
  • 0
  • 0

nada pentru scobar,clean,babusca

se amesteca aceste ingrediente foarte bine se pune mai intai pamantul dupa care adaugam pe rand celelalte componente ... mai mult

  • 28-03-2010
  • 9792
  • 0
  • 0

nada pentru caras ll

se pune intr- o galeata mixul apoi se amesteca cu aditivul ales de voi pana se omogenizeaza intre timp se toarna si putin lapte de porumb si cate putina aroma de vanilie,capsuni,anason etc si se amesteca pana se face o pasta .se poate face guguloaie de marimea pumnului si se arunca in locul ales de voi. ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 2140
  • 0
  • 0

Pescuit cu viermus

Viermii, este momeala cel mai frecvent folosit de pescarii din ţara noastră în pescuitul staţionar. Se poate folosii în fiecare anotimp al anului şi este o momeala preferată de multe specii de peşti: crap, caras, plătică, oblete, amur, scobar, clean, babuşca, roşioară, biban, mreană, etc. Această momeală se poate folosii în mai multe moduri: un singur viermişor tras pe cârlig, un singur viermişor agăţ ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 1108
  • 0
  • 0

nada pentru rosioara

intr-0 galeata mare se puna mai inati pesmetul rosu apoi laptele de porumb ,treptat se mai adauga si cate putin clorant si aroma.Ultima data se pus si aditivii alesi de voi se ameteca toate pana se intareste la nivelul la care poate fi modelat cum vreti ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 1484
  • 0
  • 0

nada pentru primavara ll

pamantul se amesteca cintr-o galeata cu mixul apoi treptat se pune si un aditiv sa fie umed, ultima data se pun si ramele si vierusii dupa care se mai amesteca inca 10 minute pana se ingroasa bine. ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 3308
  • 0
  • 0

Nada scobar

intrun recipient se pune mai intai pamantul apoi pe rand se adauga celelalte componente si se amesteca bine se completeaza cu apa daca mai e nevoie, se fac bulgari si se nadeste ... mai mult

  • 30-03-2010
  • 6566
  • 0
  • 0

Nada pentru morunas,bataca

se face la fel ca la nada scobarului aceiasi compozitie numai ca acolo foloseam pesmet rosu si aici pesmet alb,se amesteca cu un mix aditiv ceva ales de voi pana se ingroasa. ... mai mult

  • 30-03-2010
  • 3052
  • 0
  • 0

Nada pentru babusca,caras de primavara

mamaliga se amesteca impreuna cu viermii ,apoi trreptat se adauga si pesmetul alb dar si aditivul daca vedeti ca nu se ingroase mai adaugati putin mix. ... mai mult

  • 31-03-2010
  • 3706
  • 0
  • 0

Mamaliga praf

Se amesteca intr-un vas faina de malai si faina alba. Se adauga putina apa calda , drojdia de bere dizolvata in apa,se amesteca bine si se lasa la dospit 2 ore la cald.Se fac chifle care se coc la cuptor pana se rumenesc.Dupa racire se cojesc si se taie miezul in felii care se usuca bine la o sursa moderata de caldura.Uscate,se rup in bucati si se macina in rasnita.Se trec prin sita fina si se macina ce a mai ramas pe sita.Praful de mamaliga obtinut se poate pastra timp nelimitat in pungi de pla ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 4874
  • 0
  • 0

Mamaliga=sintetica

Dintr-o bucata de burete sintetic se taie cuburi mici care se introduc in galbenus de ou amestecat cu miere si diferite arome,apoi se prind in carlig,fiind o momeala atractiva pentru crap ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 1543
  • 0
  • 0

Bilute de mamaliga pentru carlig

Se fierbe mamaliga obisnuita.Se framanta apoi cu un amestec de malai si faina (parti ~ egale) pana la inglobare totala si omogenizare.Din pasta obtinuta,se fac bilute de dimensiunea dorita care se introduc in apa clocotita.Initial bilutele se duc la fund.Cand au fiert suficient se ridica singure la suprafata,de unde se culeg cu o spumiera.se dau prin malai cu diferite arome(dupa preferinte) si se pastreaza intr-o cutie inchisa. ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 6591
  • 0
  • 0

Cuburi din mamaliga

Malaiul cel mai bun e cel din piata, si negrisat. Cel unguresc are si colorant alimentar, asa ca nu e rau. De preferat este ca malaiul sa nu fie cernut pentru ca fragmentele de coaja au aroma de porumb - cu toate ca, nepregatita cum trebuie, mamaliga din malai necernut nu are consistenta celei din malai cernut. Se pune apa, sa zicem 1,5 l., intr-un ceaun in care se arunca doi - trei pumni de malai, asa incit sa se formeze o supa ceva mai consistenta. Se lasa la fiert destul de mult, pentru a ... mai mult

  • 15-04-2010
  • 2232
  • 0
  • 0