Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Platica bezid

asa partida de pescuit nu am avut de mult... am avut captura de platica de 500 de grame pe lacul de acumulare Bezid pe Tarnava mica, o splendoare, si o satisfacie...... nu va zic, abia stept sa ajung inapoi acolo ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 2076
  • 0
  • 0

Patratica

se cerne malaiul cat mai fin posibil dupa care se amesteca bine cu faina.apa se pune la fiert cu cele doua linguri de zahar puse in ea plus un varf de cutit de sofran daca se doreste ingalbenirea mamaligii.se lasa sa se fiarba bine iar apoi se amnesteca cu facaletul si in timpul asta se pot adauga cateva picaturi de ulei.se scoate compozitia si se introduce intr-un ciorap de dama curat urmand sa se puna din nou la fiert inca 5-7 min.se scoate si se pastreaza in ciorapul respectiv pana pe balta ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2054
  • 0
  • 0

Nada simpla

Este pe atat de simpla pe atat de eficace ca si nada . Se amesteca aceste doua ingtrdiente pana se confunda apoi se pune intr-un dres de dama , se leaga strans si se pune intr-un vas in care se afla apa cu arome . Se aleg in functie de ce visam . La malul apei asa cum am mai spus se fac ceva gauri si se arunca in zona in care pescuim . Dureaza pana aduna , dar si cand aduna .... Fir intins ! ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 2049
  • 0
  • 0

Nada de babusca

se face o mamalinga si se amesteca cu timar(vanilie),se mai poate pune grau(fiert) ... mai mult

  • 07-04-2009
  • 2037
  • 0
  • 0

Boabe pentru cteno

pe pune apa clocotita peste boabele de porumb pana le acopera,dupa care adaugati drojdia.se lasa boabele la fermentat intr-un loc cald pana incep sa se unfle.fir intins ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2036
  • 0
  • 0

Nada rosioara

o reteta simpla de nada la rosioara. Se inmoaie painea in apa si se amestaca apoi treptat cu malaiul si taratele pana iasa un gogolos din care se fac bulgari mici. Pasatul de malai se poate fierbe daca se doreste dar se adauga putin faina alba. ... mai mult

  • 11-02-2008
  • 2022
  • 0
  • 0

Canepa incoltita

Cunosc doua metode de incoltire a canepi.una ar fi fierberea unei cantitati de canepa impreuna cu un praf de sare pana cand boabele se inegresc si apare un coltisor alb in partea inferioara a bobului sau punerea boabelor intr/o lada frigorifica unde adaugam apa clocotita impreuna cu un praf de sare dupa care punem capacul.dupa o perioada de timp ea va incolti si va fi buna de folosit .apa in care a fiert sau cea din lada frigorifica este foarte buna pt a fi folosita la umectarea nazii pt naditor ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 2019
  • 0
  • 0

Boilies

Am bagat grisul, faina de soia, faina de porumb, mancarea de canari si laptele praf intr-o punga, dupa care am scuturat bine de tot, pentru ca toate ingredientele sa se amestece bine. Am spart ouale si am adaugat ca si aroma praful de scortisoara (scortisoara am pisat-o bine de tot inainte de folosire). Dupa ce am pus intr-un castron ouale si scortisoara, le-am batut pana au devenit spuma. Am adaugati mixul de fainuri si prin framantare a rezultat un aluat consistent. Urmeaza 5 minute de pau ... mai mult

  • 25-04-2010
  • 2019
  • 0
  • 0

Partida de crap

o partida de crap reusita pe Martinesti ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 2012
  • 0
  • 0

Nada crap 3

Se pune 1/2 l apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora/. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2009
  • 0
  • 0

Nada

NADA este foarte usoara ca manacre pesntru pesti,este formata dintr-um mix pe baza de cereale de la senzor,pe un aditiv pe baza de caranel,ceva alune macinate si niste csl. ... mai mult

  • 31-05-2010
  • 1984
  • 0
  • 0

Patratele de cartof

Se fierb cartofii in coaja cu o zi inainte,se curata de coaja si se dau prin razatoare.Se amesteca apoi cu faina,grisul,adugand zaharul vanilat si colorantul,dupa care se framanta,pana la omogenizarea aluatului.Cu ajutorul sucitorului se intinde pe o planseta pudrata in prealabil cu faina,o foaie groasa de circa 10 mm.Din aceasta se tai fasii uniforme cu latimea de cca 10-15 mm,apoi taind perpendicular,cubulete.Se rotunjesc frecandu-le in palma.La sfarsit punem bilele la fiert in apa clocotita s ... mai mult

  • 14-12-2009
  • 1981
  • 0
  • 0

Nada pentru albitura

Acest amestec se cerne pentru a avea aceeasi granulatie.La folosire se adauga cateva picaturi de ulei de ananas,menta ori plic de zahar vanilat.Se umezeste mai mult sau mai putin,functie de adancimea la care pescuim. Dupa nadirea de apel mai consistenta de la inceputul partidei,pestii sunt tinuti pe loc,aruncand din timp in timp cam 10 min,un cocolos de nada de marimea unei nuci. FIR INTINS ... mai mult

  • 14-12-2009
  • 1980
  • 0
  • 0

Nada buna pt. martinesti

se face solutie de 15-20% din aditiul lichid(X Factor Carp- Trabucco), pt momit se adauga un pic mai multa apa.... pt momitor se adauga un pic de Collix- Sensas sau se pune un pic mai putina apa:)), dar Collix-ul e mai bun. Pt. momitor nu e obligatoriu sa adaugi si consera de porumb ... mai mult

  • 19-06-2008
  • 1980
  • 0
  • 1

Boillies

Ingrediente ( fara cantitati ; experimentati si fiti inspirati) : faina de peste lapte praf unt de arahide canepa seminte de floarea soarelui sau soia mei purici de balta la magazinele de pasari. oua lapte praf esenta de anason Fainurile se fac cu rasnita de cafea. Semintele fiind uleioase in urma macinarii rezulta atat o pasta cat si parti nemacinate. Pentru eliminarea acestui neajuns se amesteca cu alte tipuri de seminte, de exemplu cele pentru pasarele. Ouale si laptele p ... mai mult

  • 26-04-2008
  • 1964
  • 0
  • 0

Nada de durata

nada se face foarte simplu se amesteca toate ingredientele ,cu apa ,apoi se fa cbulgari mari mari si se arunca in apa,peste 1-2 zile va fi numai bine de pescuit. ... mai mult

  • 29-04-2010
  • 1948
  • 0
  • 0

Nada oblete - rosioara

Malaiul, pesmetul si faina se amesteca bine cu lapte pana se obtine o pasta mai vartoasa care o dam la fiert 10 min. Apoi dupa fierbere se amesteca cu srotul de floarea soarelui si cu esenta de rom. Apoi se nadeste. Succes ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1928
  • 0
  • 0

Nada pentru platica

Meiul si rapita sunt prajite foarte atent 5-7 minute Floarea soarelui si canepa se prajesc 10-15 minute Alunele vor fi data la cuptor 20 de minute iar canepa si floarea soarelui se vor tine la cald deasupra aragazului Imediat dupa ce preparatele sa-u racit se amesteca dupa care se adauga praful de budinca si zaharul ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1919
  • 0
  • 0