Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Reteta caras,crap

2kg porumb uscat, 1 kg grau, 1/2 kg boabe soia, 1 kg seminte canepa, 1/2 kg seminte canari sau pasari mici, 1 kg mazare la conserva, cate 1/2 kg din urmatoarele: srot, malai,faina, apoi un plic lapte praf (cred ca are 400-500 grame) din cel ieftin, un pachet pesmet si unul de gris, 300-400 grame piper pisat, 300-400 grame boia iute, 1 kg zahar, 5-6 oua. Se fierb boabele separat, cele de canepa se fierb pana pleznesc. Se lasa la racit apoi se scurg de apa si se amesteca. Prafurile s ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 1689
  • 0
  • 0

Canepa rasnitata

Se pune canepa intr/o tava si se baga la cuptor la prajit si se lasa pana in momentul in care boabele prind o tenta foarte lucioasa.se scot de la cuptor si se dau prin masina de rasnit.rezultatul il adaugam in nada pe care o vom folosi.crapii sigur nu o sa ramana indiferenti. ... mai mult

  • 11-12-2007
  • 1671
  • 0
  • 0

Plihalva

Se inmoaie prima dat taratele in apa din balta de preferat , apoi de adauga porumbul , se amesteca bine bina pana se inchaiaga compozitia si la sfarsit se adauga halva. Se amesteca totul bine bine , astfel incat sa nu ramana guguoaie. Important , pentru a putea pastra in conditii bune nada feriti-o de caldura puternica. FIR INTINS ... mai mult

  • 18-02-2010
  • 1656
  • 0
  • 0

Momeala cu srot

Se amesteca 500g malai 300g faina alba 500g strot floarea soarelui la un loc fara apa apoi se pune apa la fiert cu putin delicat dupa care se adauga amestecul si se fierbe pana se leaga. ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 1647
  • 0
  • 1

Boiles

Se amesteca bine: 2/4 pesmet, 1/4 malai cernut, 1/4 fulgi de ovaz. Se bat 12 oua la 500g compozitie, se toarna intr-un vas dupa care framantam bine pana omogenizam. Modelam cu mana bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem intr-o plasa de sarma si le introducem in apa clocotita. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata, le scoatem, le punem la scurs pe o carpa uscata, dupa care le punem la rece. Se amesteca: 15% faina de soia, 10% alune prajite macinate fin, 25% gris, 25% malai, 20% lapte p ... mai mult

  • 11-03-2010
  • 1641
  • 0
  • 2

Nada pentru rosioara

Semintele uleioase se vor praji bine, dupa ptajire se vor macina si se vor adauga la restul ingredientelor Amestecul rezultat se ia si se amesteca cu o cutiuta de viermusi ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1610
  • 0
  • 0

Nada f.

este o nada rapida care se prepara pe balta se pune intr-o galeata mare mixul apoi se amesteca cu apa si cu aromaiar ultima data viermusii ... mai mult

  • 27-04-2010
  • 1610
  • 0
  • 0

Bob vanilat

se aleg boabe mai mari,se pun in borcan,se adauga zaharul vanilat si se lasa cateva ore la muiat.Nu necesita fierbere.Se pot pune pe carlig sau pe montura tip fir de par. Fir intins! ... mai mult

  • 09-11-2008
  • 1604
  • 0
  • 0

Darvastau cojocna

maine imi incerc norocul din nou la Cojocna, nu am mai umblat pe acolo de 2 luni bune, si am auzit ca este rosioara mare. asa ca, ma gandesc sa incerc o miscare, daca tot sunt liber, mi-am procurat nada si incerc marea cu degetul, cum se zice, impreuna cu un prieten..... fir intins domnilor ... mai mult

  • 02-08-2008
  • 1601
  • 0
  • 0

Nada caras si crap

500g faina de malai, 250g faina alba, 2 sticlute de arome (vanilie sau anason). Se framanta malaiul cu faina intrun bol cu 300 ml lapte, apoi se pune si aroma, dupa aceea se pune toata compozitia la fiert 10 minute. ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 1591
  • 0
  • 0

Nada caras

graul si ovazul l-am fiert separat si dupa aceea am scurs apa, canepa a fost fiarta in apa mai multa,dupa fierberea ei am adaugat in aceeasi apa graul si ovazul fiert plus o punga de 500 g de porumb congelat. momeala de pe carlig a constat din aceleasi boabe de porumb din nada, ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1586
  • 0
  • 0

Nada de mai

SE pune intr-o galeata mai mare mai inati mixul ceva mai simplu si se amesteca trepatat cu aroma de capsuni dar si cu canepa, nada se face direct pe balta este o nada simpla ,noua,folosita des de pescarii magheari,se face bulgari si se pot da cu parastia dar si cu mana libera. ... mai mult

  • 18-04-2010
  • 1568
  • 0
  • 0

Nada ala\' marck

un kg de malai se fierbe incet adaugandu-se peste apa fiarta pana se ingroasa. daca este mai mare se macina cu rasnita. Se strecoara de apa si se adauga celalalt kilogram si se framanta pana se umezeste si cel nefiert. Intre timp la la racirea mamaligii se face un fel din sos din miere, ramele taiate marunt si cele 2 oua. Aceast sos se amesteca cu "mamaliga" mamaliga rezultanta trebuie sa fie lipicioasa si sa stea bine in carlig. ... mai mult

  • 28-01-2008
  • 1544
  • 0
  • 0

Mamaliga=sintetica

Dintr-o bucata de burete sintetic se taie cuburi mici care se introduc in galbenus de ou amestecat cu miere si diferite arome,apoi se prind in carlig,fiind o momeala atractiva pentru crap ... mai mult

  • 08-04-2010
  • 1543
  • 0
  • 0

Porumb ten

Fratilor,pentru a pescui ten trebuie sa puneti la inmuiat 24 ore porumb vechi,aprox.2 kg.Ati ajuns la balta,care trebuie sa fie populata neaparat si cu ten,intrati la momit la aprox.100 m,puneti o geamandura,si aruncati intreaga cantitate pe o poirtiune cat mai mica{1m-1,5m}.Sa fie cat mai concentrata in jurul geamandurii. Asta e diferenta intre pescuitul crapului romanesc si ten.La crap rom.se nadeste pe o suprafata mai mare,si de mai multe ori.In legatura cu montura se foloseste ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 1542
  • 0
  • 0

Lipitoare pe dos

Se gaseste doar vara . Se pune o bucata de carne in apa si dupa 4 ore o cautam . Ce gasim luam si punem intr-o sticla de plastic . nu peste rama ca nu le mai gasiti . Ajunsi la malul apei se una bucata si se taie in doua cu un bat ca o sula se untoarce lipitoarea pe dos , se agata in carlig si se da la peste . Sangele si mirosul ....face totul / Fir intins ! ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 1537
  • 0
  • 0

Nada din boabe

se fierb boabele de porumb in apa in care se adauga zaharul. apoi in acea apa se fierbe pe rand canepa si arpacasul. Apoi intrun vas se pun toate boabele si aroma de cascaval si se amesteca apoi se adauga putin pamant de musunoi pt a lega bulgari pe care o sai facem .succes. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1517
  • 0
  • 0

nada pentru rosioara

intr-0 galeata mare se puna mai inati pesmetul rosu apoi laptele de porumb ,treptat se mai adauga si cate putin clorant si aroma.Ultima data se pus si aditivii alesi de voi se ameteca toate pana se intareste la nivelul la care poate fi modelat cum vreti ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 1484
  • 0
  • 0