Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Porumb preparat

se pune porumbul in oala de presiune. se adauga apa dupa specificatiile oalei, se adauga mierea, sarea si zaharul vanilat, se fierbe cca 20 minute. se scurge apa si boabele fierbinti se pun intr-o galeata mare cu capc. atentie volumul se dubleaza!! apoi se adauga aroma de whisky. fir intins! ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 1264
  • 0
  • 0

Tiparul miracol

Pare incredibil dar ce poate face acest tipar cred ca nu poate face nici-o momeal pentru somn . Cautat si mancat cu multa placere ,tiparul este o mare delicatese si atractie pentru somn .Ca mod de flosire , se prinde tiparul ( se prinde foarte greu sau daca nu se cumpara de pala cei ce au in administratie iazuri , lacuri , bazine ) , se agata de carlig pentru somn si se pescuieste in zonele cunoscute cu ......somn . Zgomotul facut este foarte repede recunoscut si somnul se prezinta sa-si ia port ... mai mult

  • 13-01-2010
  • 1258
  • 0
  • 0

Nada crap

Se framanta malaiul cu faina intrun bol cu 300 ml lapte, apoi se pune si aroma, dupa aceea se pune toata compozitia la fiert 10 minute. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1251
  • 0
  • 0

Nada

este o nada pentru omul de rand se da cu cateva ore in locyul dorit,are o artictivittae mare datorita fructozei dar si datorita aditivului . ... mai mult

  • 31-05-2010
  • 1232
  • 0
  • 0

Nada babusaca

alunele,semintele si canepa se prajesc,dupa care se macina foarte fin. tot mixul se amesteca uscat dupa care pe balta se umecteaza in functie de necesitati. ... mai mult

  • 28-02-2008
  • 1230
  • 0
  • 0

Porumb

Se pun boabele uscate (dupa o inmuiere de 24-48 ore) la fiert in apa cu 1 kg zahar,si cand incep sa fiarba se stinge focul. Se scurge apa pana deasupra lor cu cam 2-3 centimetri .Dupa ce se racesc putin,se toarna deasupra lor un tub de aroma, eventual capsuna,de fructe dulci vara,arome de carne si peste in timpul rece.(Sau,suplimentar,un plic de 250 grame de praf bio de diferite arome de la Van Den Eynde ).Se pun in borcane de 400-800 gr cu ghivent si se tin la rece.Se pot folosi in ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 1213
  • 0
  • 0

Nada oblete

Semintele de canepa se prajesc si se macina. Intrun vas se rup marunt 2-3 feli de paine peste care se toarna laptele si se lasa 2 min. dupa care se adauga in vas malaiul, faina obt. din canepa si esenta si se amesteca bine pana se obtine o pasta cu care nadim ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1196
  • 0
  • 0

Nada oblete

Se inmoaie painea intr-o cantitate mica de apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine asemanatoare plastelinei. Este o nada excelenta pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi aceleasi rezultate. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1184
  • 0
  • 0

Porumb si ovaz- ape curgatoare

Egreu de crezut cat de simplu se poate amagi pestele . Se ia porumbul putin inmuiat sa nu fie acrit si se amesteca cu faina de ovaz ( ovazul se macina ) si apoi se amesteca cu pamant de pe malul apei , se fac cocolase cam cat un o minge se ping-pong sau mai mare , se arunca in zona in cre vrem sa pescuim .Reactia pestelui este dupa cel putin 1/2 ora , avantajul este ca pamantul nu permite dispersarea rapida a nadei ,mai ales in ape curgatoare .Fir intins! ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 1155
  • 0
  • 0

Reteta boilies 2

Se amesteca ingredientele intre ele partea solida 25%-faina de porumb, 25%-faina de gris, 10%-faina de soia(canepa), 10%-lapte praf, 30%-faina de peste. partea lichida 8-10 oua 6 esente (vanilie) ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 1135
  • 0
  • 1

Pescuit cu viermus

Viermii, este momeala cel mai frecvent folosit de pescarii din ţara noastră în pescuitul staţionar. Se poate folosii în fiecare anotimp al anului şi este o momeala preferată de multe specii de peşti: crap, caras, plătică, oblete, amur, scobar, clean, babuşca, roşioară, biban, mreană, etc. Această momeală se poate folosii în mai multe moduri: un singur viermişor tras pe cârlig, un singur viermişor agăţ ... mai mult

  • 29-03-2010
  • 1108
  • 0
  • 0

Nada pentru caras

Toate ingredientele se vor amesteca bine bine Dupa amestecare ingredientele se vor umezi dupa care se va adauga aroma de vanilie Se va lasa circa 1/2 ore pentru hidratarea fainilor din compozitie ... mai mult

  • 23-01-2010
  • 1093
  • 0
  • 0

Nada pentru babusca

se pune intr-un lighean pesmetul rosu care se amesteca cu aditivi acum depinde ce aditivi folositi dumneavoastra apoi puneti canepa,amestecati pana se omogenizeaza bine dupa care o faceti guguloie si o puteti arunca in apa ... mai mult

  • 27-03-2010
  • 1048
  • 0
  • 0

Nada rosioara

O nada excelenta pentru rosioara (se poate pune si in feeder) se prepara din:500 g seminte canepa se lasa la inmuiat 15-24 ore, se fierb apoi 30 min ,2/3 din apa se scurge, apoi se adauga 100 g zahar (cel mai bine zahar pudra in amestec cu zarar vanilat), se da din nou in clocot, apoi 1kg malai si 1 kg faina pesmet (eventual se mai completeaza cu apa scursa de la canepa) .Cand pun momeala in cosulet adug viermusi sau rame maruntite.Se poate adauga si o lingurita de cacao,aici eu me ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 957
  • 0
  • 0

Mamaliga sintetica

Dintr-o bucata de burete sintetic, se taie cuburi mici care se introduc în galbenus de ou amestecat cu miere si diferite arome. apoi se pring în cârlig, fiind o momeala atractiva pentru crap. Fir întins ! ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 943
  • 0
  • 0

Mamaliga ptr.carlig/ape curgatoare

malaiul,faina de grau si faina de orez se amesteca uscate. peste amestec se toarna o lingura de melasa si SPD(sirop de porumb)pana se omogenizeaza compozitia.functie de temperatura apei putem adauga si CSL(alcool porumb). se fac galuste cam de marimea unei linguri;se ambaleaza galustile in hartie de ziar si se pun la fiert intr-o oala in care apa a dat in clocot.se fierb cca 30 min.se scot dezambaleaza si se pun intr-un vas etans. pe malul apei se scoate o galusca si se framanta(eventual mai ... mai mult

  • 28-05-2010
  • 55
  • 0
  • 0

Reteta nada simpla & low cost

Mod de preparare: Se pune apa la fiert intr-un ceaun ca pentru mamaliga. cand incepe sa fiarba se toarna in apa semintele de anason si mierea sau zaharul. se lasa sa fiarba cca 5 minute pana apa capata o culoare galben maronie. se amesteca faina cu malaiul si se toarna peste apa putin cate putin si se mesteca in acelasi timp. se lasa sa fiarba mestecand in continuare cam 10-15 minute. cand este gata se toarna mamliga pe o bucata de panza si se impatureste in ea dupa care invartim in sens inv ... mai mult

  • 20-05-2010
  • 0
  • 0
  • 0

Reteta nada crap si caras

se amesteca toate la un loc si se omogenizeaza bine cu apa fiarta sau din balta de unde pescuim. se pune pe momitor sau se nadeste sub forma de bulgari cu cu catapulta. ... mai mult

  • 25-05-2010
  • 0
  • 0
  • 0