Retete nada si momeli

Învață cum sa iți faci acasă propriile rețete de nada si momeala pentru o partida de succes. Cauta reteta de nada potrivita pentru fiecare tip de peste.

Cauta in Retete nada si momeli

Bulete

Toate semintele si germenii se macina inainte de preparare. La 1 kg de mixt se adauga pana la max 10 oua. Se amesteca ingredientele timp de 20 minute, dupa care se lasa aluatul la dospit 15 minute. La final acesta trebuie sa aiba o consistenta nu prea moale dar nici dura si sa nu fie lipicios. Aluatul se poate modela fie manual fie cu o masa de rulat si poate de marimi cuprinse intre 8 mm si 35 mm. Acestea se fierb si se aseaza pe o panza la uscat. ... mai mult

  • 02-01-2008
  • 1915
  • 0
  • 0

Nada caras

este o nada fffoarte simpla in special pentru pescarul de rand ,nu pentru pescarul de crap sau altceva,ia o bucata de mamaliga si o farama apoi o amesteca cu viermusi si o arunca in apa. ... mai mult

  • 28-04-2010
  • 1913
  • 0
  • 1

Somn la broscuta

De foarte multe ori toamna tarziu cand celelalte momeli se gasesc mai greu am folosit ca momeala broscuta care se gaseste pe malul apei din abundenta . Nu trebuie sa fie mare ci se va alege una potrivita , eu de obicei folosesc broscutele din anul in curs . Se prinde cu mana este ceva alergatura dar merita . Deci se prinde si se agata in carlig de partea dorsa de la spate si se arunca acolo unde credem ca avem somn . Se scoate la o jumatete de ora maximum o ora altfel se ineaca . Fire intise ! ... mai mult

  • 21-01-2010
  • 1905
  • 0
  • 0

Mamaliga cu aroma de capsune

INGREDIENTELE MACINATE SE AMESTECA SI SE TOARNA IN VASUL CU APA DATA IN CLOCOT,PINA SE FACE UN ALUAT MAI TARE. CONTINUTUL OBTINUT SE AMESTECA APOI CU ESENTA DE CAPSUNE SI DUPA OMOGENIZARE SE POT FACE CUBURI SAU BILE ,APOI SE PUN LA USCAT,SI SE MAI POT FOLOSI SI CA BULGARI PENTRU A MOMI LOCUL . ... mai mult

  • 31-08-2008
  • 1903
  • 0
  • 0

Nada crap

se pune apa la fiert cu putin delicat,apoi se adauga amestecul si se amesteca pana se leaga ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1899
  • 0
  • 0

Mix de nada

toate se amesteca pana la omogenizare si apoi se umecteaza cu apa din lac pana devine ca o pasta ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1892
  • 0
  • 0

Bojoc de oaie si mate pentru somn

Foarte simplu . Bojocul de oaie se taie patratele cam de marimea 20/20 , iar matele se lasa la soare de azi pana a doua zi ( nu la frigider ) . adoua zi , dupa ce am taiat bojocul se baga la rece ( cel mai bun se lasa la temperatura verii) se pregatesc lansetele si se pune pe carlig simplu , dublu sau triplu ( marimea in functie de ce visam noi sa prindem )o bucata de bojoc si restul de acoperit carligul cu mate , sau reversul mate si apoi bojoc . Cautati groapa . Fir intins ! ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 1835
  • 0
  • 0

Aminoacizii

AMINOACIZII organismelor vii a selectat doar 20, considerati vitali ( glicina ,alanina, leucina ,cisteina ,arginina, lizina, serina, tirozina, acidul glutamic etc. ) Odata cu introducerea lor in hrana crapului sa observat ca induc o stare de hranire Aminoacizii sunt elemente esentiale cu rol in formarea proteinelor si asigura rezervele de energie necesare organismelor.Din multitudinea de aminoacizi, ADN – ul involuntara …De fapt, doar unii aminoacizi au acest rol. Altii ajuta la mentinerea ... mai mult

  • 26-04-2008
  • 1812
  • 0
  • 0

Mamaliga cu dovleac

Dintr-un litru de apa se face o mamaliga amestecata cu dovleac. Se amesteca cu faina alba,arome, coloranti, zahar si se framânta. Se fac turte si se fierb, apoi se dau prin faina de malai si se pun în pungi sau cutii.Fir întins! ... mai mult

  • 28-12-2009
  • 1795
  • 0
  • 0

Nada

Se cerne pamantul de cartita pentru o aerisire si maruntire uniforma, apoi se amesteca cu toate componentele inafara de arome, dupa omogenizare se adauga aromele dupa preferinta fiecaruia si umectare cu apa pana la consistenta dorita , apoi se fac bulgari si se nadeste ... mai mult

  • 24-04-2010
  • 1792
  • 0
  • 0

Nada crap,caras

grau - 1 kg ovaz - 1 kg porumb congelat - 0.5 kg canepa - 1 kg - graul si ovazul se fierb separat si dupa aceea se scurge apa, - canepa a fost fiarta in apa mai multa,dupa fierberea ei am adaugat in aceeasi apa graul si ovazul fiert plus o punga de 500 g de porumb congelat. - momeala de pe carlig a constat din aceleasi boabe de porumb din nada, - am pescuit la shefield la cca 15 - 20 m de mal,nadirea fiind facuta cu prastia. ... mai mult

  • 03-03-2010
  • 1780
  • 0
  • 0

Martinesti

ceva ce nu a dat gres weekendul trecut... crap mai putin pentru ca nu mai este, dar cars cu sacul.... peste 800 grame... ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 1778
  • 0
  • 1

Nada

O nada simpla si ieftina,dar cu rezultate foarte bune,pentru caras si platica o preparam din: seminte floarea soarelui prajite 500 g Arpacas fiert 3000 g Srot floarea soarelui 1500 g faina 1000 g Malai 1000 g Se amesteca toate componentele cu apa din balta pana iasa o compozitie ca o plastelina,incat sa poti face bulgari. Atentie bulgari sa fie mai moi pt o desfacere mai rapida in apa. Se nadeste constant cu bulgari potriviti. ... mai mult

  • 11-05-2008
  • 1773
  • 0
  • 0

Nada zel-crap

mixul este o amestecatura de mai multe ingrediente care amestecate dau un alt gust,se amesteca in galeata cu faina de peste,apoi apa si laptele de porumb se pun treptat pana se omogenizeaza bine si se poate runca cu racheta. ... mai mult

  • 28-04-2010
  • 1741
  • 0
  • 0

Coada de rac

E greu de crezut ca poti avea rezultate cu ceva care este mai bun de mancat decat sa-l pui in carlig . Totusi asta se numeste stiinta , sau poate noroc . Oricum daca ati prins un rac nu-l aruncati rupeti-i coada si incercati sa scoateti tot ce este in ea ( merge si asa dar carcasa ! ) si puneti in carlig . NU sperati ca ati aruncat si ati prins , dar cei mai mare al vostru va fi . Rabdare si fire intinse ! ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 1724
  • 0
  • 0

Nada carasi si crap

O treime din aceasta cantitate o punem la fiert in ceaun. In momentul in care amestecul a fiert, adaugam o lingurita de zahar sau miere, presaram putin sofran si daca vrem sa dam la crap punem si putina esenta de anason. Apoi adaugam, in timp ce mestecam, restul amestecului de faina si malai,pana cand terminam. Mamaliga rezultata va fi o nada foarte buna si va atrage pestele in zona unde il asteptati dumneavoastra. ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 1718
  • 0
  • 0

Nada pentru babusca

Biscuitii bine sfarmati,miezul de paine alba si samanta de canepa muiata,se amesteca toate la un loc,adaugandu-se putina apa,dupa preferinta si in functie de cat de groasa vrem sa fie,apa sa fie putin calda(nu fierbinte),la care inainte de intrebuintare,adaugam viermusii sau viermii de namol. ... mai mult

  • 23-12-2009
  • 1698
  • 0
  • 0

Nada crap

Se ia o masura de faina si doua de malai. Se pune 1/3 din cantitate la fiert intr-un ceaun. Cind amestecul a fiert, se adauga 1 lingura de zahar sau miere, un virf de cutit de sofran si 5 picaturi de esenta de anason (de regula pentru crap). Se adauga treptat si cantitatea de malai/faina ramase, pina la finalizare. Aceasta poate fi folosita cu succes ca nada. Pentru obtinerea momelei pentru ac, se introduce mamaliga intr-o bucata de pinza sau chiar dres de dama si se face o minge ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 1697
  • 0
  • 0