Ultima partida de pescuit la OLT

Locuri de pescuit detalii
Share
As vrea sa aflu si eu dar cred ca toti cei care viziteaza aceasta pagina sa afle cum a fost ultima partida de pescuit a voastra in special pe OLT si BARAJE pe anul 2011.

Ultima partida de pescuit la OLT : 3143 comentarii

  • asa cum planuisem, azi am facut o iesire la draganesti, in baraj, pe taluz. am ajuns pe la 7 si ceva acolo, in fine, pe la 8 eram cu feedere in apa. ca nada am spus inainte ce o sa folosesc si aia am folosit, defapt pregatirea partidei am povestit-o in mesajele anterioare.
    acum, cate ceva despre partida de pescuit. multe nu prea sunt de spus. vreme cetoasa, frigul nu a fost un impediment, a fost suportabil, soarele pe toata durata zilei nu a iesit deloc. dupa prime lansari, cele de nadire, am avut in decurs de 10 minute doua platicute in juvenic. inceputul era promitator, dar talia platicilor cam lasa de dorit. apoi pe toata durata zilei un fenomen ciudat pe care nici acum nu-l inteleg a facut ca pana la ora 15 sa mai prind doar 3 platici. deci asta a fost captura mea de azi - 5 platicute. de mentionat ca nici ceilalti pescari, careerau foarte multi nu au avut mai multe. ba din contra, au fost pescari fara nicio prezentare, fara nicio captura. fenemenul care nu l-am inteles era ca dupa ce aruncam, la o distanta de aproximativ 45-50m, dupa 1-2 minute aveat o trasatura violenta si apoi....pauza....puteam sa le las toata ziua...nu mai tragea. cu toate ca am facut tot felul de modificari la forface, la monturi...n-am reusit sa ,,pacalesc,, pestele azi. dar, important este ca inca o zi m-am bucurat de o iesire in natura.
    d-le puiut, aveti o explicatie la ceea ce am patit azi? deci aveam trasatura doar dupa aruncare, violenta, doar o data si apoi...nimic.

  • am sesizat si mi s-a intimplat si mie de multe ori sa ma ajut de degorjor atunci cind am folosit montura feeder in line cu forfac lung si cu un ac mic.acum cu montura pe care am explicat-o in postarea de dinainte folosesc aceleasi ace mici ,dar toti pesti sunt intepati in buza,fara sa mai inghita si sa mai fiu nevoit sa folosesc degorjorul.gindesc ca al doilea opritor pina in bucla de sus are rolul de autointepare iar pestele nu mai are timp sa inghita prea mult acul.probabil,cursa culisarii este prea scurta,asociata cu lungimea lungimea strunei (10 cm) ,fac ca intepatura sa se produca doar in buza.am observat ca de cind folosesc montura asta nu mi s-a intimplat niciodata sa folosesc degorjorul si in plus rata scaparilor este foarte mica(cred ca sub 5%).la partida de saptamina asta de la frunzaru,un singur peste mi-a scapat din ac si ala din cauza ca nu am fost pe trasatura si eram ocupat cu altceva.probabil ca si acul este putin uzat de nu s-a intepat singur,pt ca nu-mi permit sa le schimb macar dupa doua-trei partide,nu dupa una cum ar trebui.
    astept cu nerabdare detalii despre iesire !!

    fire intinse si multa sanatate !!!

  • d-le puiut, intr-adevar, asa cum ati sesizat dvs si cum am spus si eu, carligele de 10 sunt cam maricele, dar la acest carlig am ajuns sa-l folosesc in urma partidelor anterioare. dar mai exact cum am ajuns la ele: initial am folosit carlige de 14. aveam trasaturi, dar fiecare captura insemna si o disesctie faciala (prima zi uitasem degorjorul). apoi am pus 12, dar se intampla acelasi lucru. teama ca nu voi mai avea trasaturi daca voi pune un carlig si mai mare a facut sa intarzii destul de mult aceasta schimbare. pana la urma am facut-o. trasaturile au ramas in continuare cu aceeasi cadenta, in schimb...cu carligele de 10 intepam numai in buza. si de atunci (adica de acum 2 partide) asa au ramas. daca voi vedea ca nu voi avea trasaturi o sa fac schimbari (carlige mai mici, forface mai scurte-lungi, forfac cu diamteru mai mic, etc)
    celalalt punct, referitor la lungimea forfacului. mentionez ca folosesc cosulete feeder, deci nu sunt in-line. ele vin agatate pe o tija antitangle sau (maine folosesc)vor culisa direct pe linia principala cu ajutorul unei agrafe culisante. lungimea forfacului am ales-o din considerentul ca in jurul cosuletului vor veni pesti mici care se vor ,,bate,, pe nada, iar platicile ,,regulamentare,, isi vor vedea linistite de carligul maricel incarcat cu 4 viermisori. cred ca asa incerc sa selectez putin si talia platicii.
    in schimb, daca intr-una din schimbarile care le voi face, voi pune momitor feeder in-line, da, cu siguranta voi pune forfac de 7- 10 cm max.

  • as avea 2 "obiectii" la modul exemplar in care a-ti gindit si pregatit partida.cred ca lungimea forfacului(35cm) este mare.as opta undeva la 10-15 cm,pe considerentul ca apa deja s-a mai racit,iar pestele fiind nevoit sa acumuleze pt iarna, nu v-a face multa miscare in cautarea ei deci v-a misuna in general foarte aproape de cosuletul cu nada.acele nr 10,de asemenea mi se par maricele.in rest totul este ca la carte.succes si fire intinse !!

    eu in cosulet de data asta am folosit nada benzar special feeder,in combinatie cu mamaliga natur de la tirena.
    asa cum spuneam montura cu 2 ace,facuta pe un textil de 0,08,cu strune de o,14(jaxon eternum).
    cosulet culisant de 22 gr conic.are plumb turnat pe fundul lui ceea ce il face sa stea ridicat in pozitie oblica de virf pe substrat.probabil acest lucru face ca nada sa se disperseze mai bine in apa si sa atraga pestii.montura;fir textil o,o8 ,bucla pt acul de sus,sub ea un opritor,cosuletul culisant,opritor si bucla de jos.intre bucle cam 30 cm.strunele de maxim 10 cm ,de o,14-o,16 sau 0,18 maxim.firul principal o,20.

  • am hotarat...maine dimineata sunt la draganesti. voi merge doar pe platica. cu 2 feedere pe taluz.ca nada voi folosi pe o lanseta benzar special feeder pe care o impart in doua. jumatate simpla iar cealalta jumatate voi baga aditiv lichid de caramel de la carp zoom. in ambele jumatati voi pune viermi vii albi si rosii. cealalta nada va fi una de capsuna de un rosu aprins fara niciun fel de aditiv. si in aceasta voi pune viermusi. voi folosi cosulete de 40-45 de grame, deoarece vreau sa-mi ajunga cosuletul cu nada mai repede pe substrat si a se pierde cat cai putina nada in coloana apei. dupa cateva lansari ma voi folosi de un truc. voi ,,bandaja,, cosuletele cu banda izoliera astfel incat nada sa se desfaca numai pe substrat si astfel platicile intrate pe vad nu vor mai parasi vadul si nici particulele din nada nu se vor mai ridica la suprafata si asa sa risc sa ridic platica mai sus de pe fundul apei. voi incepe sa pescuiesc cu carlige relativ mari, nr.10, cu forface de 35 cm , in care voi pune pe una din lansete 4 viermusi, unul alb pe tija si 3 agatati, iar pe cealalta voi face ,,experimente,, tot felul de combinatii - pufii medii de miere, capsuni si usturoi, rame, macaroane cu aroma de usturoi si bineinteles viermi. in afara de asta, voi avea dupa mine si cateva spray-uri cu diverse arome (ma gandesc la miere, capsuna, caramel, usturoi, vanilie, anason) pentru a pulveriza pe momeala si pe cosuletul cu nada. voi lansa la o distanta de 40-60 metri (daca imi permit plasarii si nu au bagat plasele pana in taluz). cu acestea fiind spuse...ma apuc sa ma pregatesc pentru maine dimineata.

  • ok !!!

    am plecat din dragasani la ora 6,oo cu inca doi tovarasi.ceata pe tot parcursul drumului.locatia frunzaru:chiar cum urci sus pe dig(partea teleormanului) imediat stinga 75-100mt mt catre centrala.este o teava albastra pe buza digului.am aruncat 2 lansete pe pestisor(oblete)la salau si doar 2 la platica.gresit.trebuiau invers adica mai multe la platica si mai putine la salau.dimineata pestele sarea la suprafata deci era in zona)bineinteles plin de setci(aveam chiar in fata noastra dar am avut norocul ca erau cam la 75-100 mt de mal).la o ora de la insatlare au venit jandarmii in control.baieti de treaba.nu s-au legat de nr lansetelor.la salau am avut 5-6 trasaturi soldate cu doar doua pixuri.de dimieata pina la 12,oo ca dupa masa nu am mai vazut tac.si acum platica.
    am inceput cu momeli vi ,rima si vierme sau combinatii .imediat au aparut trasaturile dar nefinalizate.am intuit ca era guvidul asa ca am schimbat pe macaroana cu pufii sau orez expandat.
    la un sfert de ora dupa ce am aruncat, pe macaroana apare prima trasatura.eram ocupat cu un pix de salau ,ajung si intep totusi dar o pierd pe drum.mare! frumoasa!afara ceata si negureata.trasaturile veneau rar dar totusi erau pesti frumosi.apare si prima platica aproape de kg.e belea !cum o scot?pe dale aluneca ,ca si pe gheata din cauza umezelii.il rog pe un tovaras care cu chiu cu vai,pe fund se duce si o ia in mimciog.trebuie sa rezolv problema.asa ca scot din husa fringhiile de ancorat barca ,trag masina in dreptul meu ,leg fringhia de roata ,arunc mincigul la marginea apei si in acest fel(alpinism) am reusit sa-mi scot pestii.frumos nu ???:)).pe la 11,30 ma ia foamea deci ma spal sa maninc.pai ce credeti tocmai atunci ii vine foame si pestelui,asa ca printre imbucaturi mai scot citeva platici.urmeaza o pauza cam lunga cu ceata deasa.prietenii somau de la inceput.au luat doar cite 2 pesti:cauze?mai multe !nu au inteles de sfaturile mele-distanta 40 pasi- fire subtiri-ace foarte,foarte mici.cum trecusem pe macaroane si avind doar doua lansete,pe la 12 ii intrebasem daca mai bagasera rima in ace.mi-au zis ca da si ca nu trage.pe acest considerent(asa se intimpla cind te lasi in seama altora) abia pe la 14,oo dupa pauza aia lunga i-mi vine mintea la cap si bag int-o undita buchet de rima.la 10 minute vine si trasatura.schimb imediata si pe lanseta cealalta cu buchet si pina la ora 17,am trasaturi.rare ! dar platici frumusele.intre timp,mai vine inca una aproape de kg gr.am observat ca atuci cind soarele mai lumina cite putin prin straturile mai rare de ceata(negureata)apareau si trasaturile.dar momentele astea erau destul de rare.la final am adunat cam 4-4,5 kg platica.
    cred eu ca timpul(in special ceata si negureata)mi-au limitat capturile.marti ,miercuri sau joi voi fi din nou acolo !ramine sa aleg ziua in functie de conditiile meteo.la intoarcere ceata deasa pe tot parcursul drumului.greu,f greu de condus.pe 80 km am facut 2 h.a fost frumos totusi.sunt multumit fata de conditiile date.sa nu uitam ca totusi iarna bate la usa si pestii intra la hibernare.pozele pe facebuk.sunt facute cu 2 ore inainte de a termina partida.


    pt d-l cata ;te asteptam cu vesti imbucuratoare !!!poate daca faceti treaba sa ma reped si eu intr-o zi pe acolo(draganesti)este mai aproape.

    fire intinse tuturor si in special d-lui cata la partida de miine !!!

  • d-le puiut, asteptam cu nerabdare sa ne relatati excapada de la frunzaru, cu detalii :))) . maine mi-am propus sa ajung pe olt. locatia, de principiu, la draganesti. specia vizata platica si voi incerca si la salau cu pestisor viu.

  • .de ce nu le spune d-l panaitescu celor de la ue ca peste mare nu mai au de unde prinde pescarii sportivi si se multumesc si ei cu firimiturile setcarilor?adica cu maruntisul !!nu asta este problema care a generat si genereaza disparitia pestelui de pe olt.


    setcile!!!setcile !!! de mii de ori setcile!!!asta este adevarata problema.

    sunt sute , mii de km de setci pe fiecare baraj.nu multe !!! ci exagerat de multe,fantastic de multe pt fondul piscicol existent in apa si raportat la suprafata luciului de apa.aproape nu exista mt patrat de apa fara setca.si asta se intimpla cu predilectie pe olt in jud valcea si olt,.la sibiu de ce nu se intimpla asa ceva?.ar trebui sa prindem si sa ne pozam toti cu pestisori din aia mici ,sa bagam pe youtube cu mentiunea---"asta a mai ramas in balta ,asta prindem si noi pescarii sportivi din romania",sa aratam celor de la ue .spre ex ieri la frunzaru a trebuit sa-mi fac strategia in functie de setcile din apa.abia am gasit un loc printre ele unde sa arunc si eu .bineinteles ca la o ora de la instalare ,jandarmii au fost prezenti la noi pt verificarea actelor.pe setcari nu-i verifica niciodata.un pescar sportiv s-a bagat ieri cu barca la spining dar dupa o juma de ora ,a iesit din cauza ca efectiv nu a avut unde sa dea.era plin(full) peste tot de setci.asta este realitatea si amploarea dezastrului nu ce zice d-l panaitescu,care a mai declarat odata ca din cauza pensionarilor care stau toata ziua pe balta si prind nu mai este peste pe olt.iar acum ar trebui sa stie(si stie sigur) d-l panaitescu, ca setcarii au trecut la o noua etapa :pe linga setci mai baga si sire la somn cu sute si mi de ace si bomboana pe coliva pestelui-curentul.da aveti dreptate d-le vali:buna intrebare -cum dracu se face ca pozele cu braconierii cu plase nu apar niciodata la ue si doar cele cu pescarii sprtivi care aduna baboiul ?????????????si culmea sunt zeci de mii facute plasarilor de pescari +filmulete si trimise peste tot(toate forurile inclusiv ue) cu dedicatie!!!!!!!!!!!!!si daca sunt aotorizati unii setcari atunci de ce saptamina trecuta d-l panaitescu le-a adunat pe toate la rind de pe balta ?cum si-a dat seam ca unele erau ale autorizatilor si altele nu ?deci nimeni nu mai crede in "bunele intentii "ale d-lui inspector anpa.ar trebui in primul rind sa adune rechinii(setcarii) si dupa aia plevusca (pescarii sportivi) carte incalca regula.asta este radiografia dezastrului adevarat de pe olt.desastrul nu-l aduc saracii care indeasa in traista un baboi de o prajala.ei sunt doar o stare de fapt la care i-au adus rechinii.pe timpuri cind apa colcaia de peste ,pescarii sportivi i-si faceau singuri selectia cu ce baga in straita.100%/100% pe cei sub limita ii aruncau inapoi in apa.

    m-am enervat atit de rau,cind vad ca se da doar vina pe pescarii amariti, incit m-am luat cu vorba si am omis sa va relatez excapada mea de ieri de la frunzaru.o sa revin cu toate detaliile mai tirziu.

    fire intinse daca mai avem la ce.(firimiturile setcarilor ).

  • cred ca aveau autorizatie. aveau barci cu motor si setci din aÅ£Ä

  • sa traiti.pacat ca nu la-ti sunat pe d-l panaitescu sa i-i spuneti unde sunt bagate setcile.saptamana asta am vorbit eu cu el si spunea ca este un pescar braconier pe nume pestisorul care prinde salau f misc si se pozeaza cu ei pe yutube si se spune ca au vazut cei de la uniunea europeana si sunt ceva probleme.nu este greu sa sunati la 0742889041sa-i transmiteti ca la izbiceni erau setci bagate ---sa vedeti care este raspunsul.mie mi-a spus de cate ori am setca in fata sa-l sun si nu am sa evit chiar si la 12 noaptea poate mai terminam odata cu un sfert barim din braconieri.nu vedeti cu toti ca nu mai avem peste pe olt cum era mai demult din cauza braconajului.vine iarna si tot asa o sa stam pe pod sa ne uitam cum scot ei plasele cu peste si noi nu luam nici de o prajeala din cauza lor cum a fost iarna trecuta la slatioare unde s-a bagat setci si curent la greu de nu am luat un peste.daca noi am fi uniti pe jumatate cat sunt organizati braconierii i-am mai starpii dar asa cum.vedem plasele pe tot oltul si stam nepasatori.vedeti ca u e nu stie ce se petrece pe la noi ca altfel le-ar mai da pula bani pentru piscicultura la nesimtiti astia din parlament.se spune ca ne-au avertizat cu pestisorul asta cu salaii mici dar sa vada pozele mele cu braconierii astia care strecoara apa de tot puietul.vreau eu sa le trimit poze cu ceva jaf sar nu reusesc.duminica sunt pe olt la pescuit.mai vorbim.fir intins.