Ultima partida de pescuit la OLT

Locuri de pescuit detalii
Share
As vrea sa aflu si eu dar cred ca toti cei care viziteaza aceasta pagina sa afle cum a fost ultima partida de pescuit a voastra in special pe OLT si BARAJE pe anul 2011.

Ultima partida de pescuit la OLT : 3143 comentarii

  • ce nade mai folositi in aceasta perioada pentru pescuitul platicii? ce se mai poate prinde pe cursul oltului, in aval de baraje? ma gandesc sa dau si pe curs cu feederele.

  • acum am venit de la izbiceni . a plouat non stop. am avut 5 lansete la salau si 3 la feeder , iar in 3 ore nu am avut nici o trasatura . in schimb erau baietii cu setcile , cat am stat eu acolo au intins si au scos la setci , am vazut ca aveau mult salau in ele . dupaia am plecat la stoenesti la pod , nici cei care dadeau la crap nu mai erau , doar 3 localnici pe podul de cale ferata , dar nu prindeau nimic. si aici am avut lansetele pe care le-am enumerat mai sus , in 4 ore nu am avut nici o trasatura , doar ploaie .

  • am dat printre gratii de pe pod,pe linga pilonii de despart ecluzele,cu fata catre aval.am folosit lansetuta de babusca(1,80),cu virful schimbat de mine cu unul din fibra sticla de tip blecktor(mai subtire pe virf decit cele de feeder).am mai descris in urma cu ceva timp cum am facut aceasta lanseta(o chinezarie luata de pe la selgros),dar care nu-mi lipseste din bagaj de cum se apropie iarna si pina in primavara.este echgipata cu o mulineta jaxon mica cu un rulment de zici ca este de unica folosinta dar ridica carasii de 300 gr de draci are.firul principal este de o,20,struna de 0,18 cu ac mic de babusca(de asta pierd multi pe ridicare).
    montura simpla-pe firul principal bag un plumbulet culisant de 8 gr,un opritor de cauciuc dupa care fac bucla de care prind struna de 10 cm lungime.simplu..pescuiesc pe fund,si dupa ce se duce plumbul pe fund,ridic putin,exact cit trebuie ca acul cu patratica sa plutesca usor char pe substrat in curent.virful ultrasensibil i-mi indica chiar si cind ghibortul mai pisca din mamaliguta(patratica mica).in anotimpul asta finetea este esentiala dar nu trebuie exagerat pt ca pestii sunt destul de mari si pe ridicare se zbat si rup.rata scaparilor este destul de ridicata la acest stil de pescuit.alaltaieri prietenul meu a scapat 8 si a luat 7.deci in jur de 50%cu 50%.
    pont-carasul maninca doar cind merg amindoua turbinele(asa am observat eu).

  • d-le puiut, cu ce montura ati dat la caras? la pluta culisanta sau la cosulet (plumb)? la ce tragea carasul?

  • maine ma duc eu la izbiceni !


  • vineri plec la vale axat mai mult pe salau si putin pe platica(frunzaru ,draganesti,stoenesti)!!oarece vesti de prin zona aia mi-ar fi de mare folos.

  • acum am venit !!nu am avut norocul celor de ieri.au miscat apa in draci.cind incepusem sa iau caras au oprit o turbina din doua si sa cam terminat cu carasul.apucasem sa iau unul si sa scap unul pe ridicare plus o trasatura ratata.cum carasul nu mai punea gura am trecut pe biban.si acesta se misca destul de greu. si iara au dat drumul la a doua turbina.acum bibanul incepuse sa traga in draci,si dupa ceva timp musca si carasul dar ceva mai rar.m-am axat mai mult pe biban .dupa ceva timp au oprit iara o turbina si s-a terminat totul.per total 4 kg biban , din care doar un caras la 300 gr.problema a fost destul de incilcita:pe locul (linga zid)unde minca carasul la fund ,tot acolo tragea bine si bibanul dar deasupra intre ape deci trebuia ori sa optez pt caras ori pt biban.nu se puteau ambele deodata.am bagat la caras la un mt de zid dar tragea rar si din cauza ca eram atent mai mult la biban care nu-mi dadea pace,ratam carasii.
    mai erau inca 5 pescari:majoritatea care abordasera bibanul au luat aproape ca si mine.
    fire intinse !!

  • s-aveti fir-ntins!!!
    asteptam cu nerabdare sa ne spuneti ce ati facut

  • da este acelasi baraj.zavideniul este comuna de pe malul asta cu satul auresti,dragoesti de pe malul celalat cu cimpu mare care este in aval de baraj pe malul dragoestiului.se prinde putina babusca acolo dar in schimb se priude bian mult si mare la pestisor.ieri 3 argeseni avea intre 8 si 14 kg de fiecare.
    fire intinse !!

    ps.acum merg si eu mai de dimineata pe acolo la biban si daca nu este prea tirziu la avat.

  • d-le puiut, la zavidevi cum spuneti dvs, este aceeasi locatie cu campul mare-dragoiesti? se prinde babusca de pe pod? aveti ceva detalii?
    multa stima