Retete de nada pentru Crap

Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare

Cauta in Retete de nada pentru Crap

Cartof vanilat

Se curata cartofii si se taie cubuletze.Se da in clocot 400 de ml de apa impreuna cu vanilia si zaharul.Cand a dat in clocot apa se adauga cubuletzele de cartof si se lasa un minut.Se opreste focul,se lasa la racit si se pun cubuletzele intr-un borcan si se completeaza cu lichidul.Fir intins! ... mai mult

  • 27-09-2008
  • 2707
  • 0
  • 1

Nada concentrata rapida

Ingredientele se pot procura usoa di magazine ,de specalizate,"AGROSEM".Semintele se prajesc putin ,ca apoi sa fie mai usor dse macinat,cu un mixer. Cantitatile de faine rezultate,se amesteca cu ulei de rapita ,pana se obtine taria aluatului,sa nu cada usor de pe momitor,sau se pot face bulgari pentru a arunca in locul unde dorim sa momim. Mentionez ca aceste seminte au o puternica aroma ,se raspindeste repede ,si pe o suprafata destul de mare,in apa. Aceste seminte contin multe vitamine c ... mai mult

  • 08-07-2008
  • 2696
  • 0
  • 0

Nada buna suat

o nada simpla si reusita pe Suat, prietenii stiu d c : ... mai mult

  • 12-08-2008
  • 2692
  • 0
  • 0

Boiliessuri

se bat bine ouale si se amestecaintr-o galeata cu restul de ingrediente paa se obtine o consistenta bine legata. se pot realiza boilesuri de diferite marimi care pot fi folosite si ca momeala pt carlig si ca nada pt nadit cu cobra sau cu barcuta. ... mai mult

  • 31-05-2010
  • 2690
  • 0
  • 1

Scoica de rau

Auzisem ca scoicile de rau sunt ff bune de mancat si m-am hotarat sa adun si eu . Si am adunat . Bune . Carnea de pasare , nimic , fara valoare . Gandeam ca daca este asa buna de ce nu ar fi buna si la peste . Sa nu uit se aduna , se spala se desface se aduna ce este inauntru si se foloseste proaspata la pus in ac . Nu lasati de la o zi la alta , nu mai merge , chiar daca puneti la frigider . E greu de asezat pe ac , dar merita . Fir intins ! ... mai mult

  • 10-01-2010
  • 2671
  • 0
  • 0

Nada concentrata .

IANGREDIENTELE SE VOR IMPARTI IN DOUA PARTI:pima la cantitatea ce arata cantitatea ce arata 150 (5 buc.)oua se amesteca impreuna odata,intr-o cantitate de apa ,ca coca sa fie tare,apoi partea a doua lichidele aa ,aromele si uleiurile se amesteca la fata locului, pentru ca ,altfel s-ar produce oxidarea (alterarea mai rapida ) a nadei.Semintele se pot procura din comert,de altfel toate cele necesare . Personal am testat si da foarte bune rezultate,mai ales pe perioada de vara si troamna. Va dor ... mai mult

  • 30-06-2008
  • 2671
  • 0
  • 0

Porumb cu viermusi

Pe un carling de crap inainte de a adauga boaba de porumb (preferabil cu gust de miere) se adauga 4-5 viermusi. Secretul l-am aflat de la un domn mai invarsta (cu experienta in domeniu) si credeti-ma ca merge foarte bine. ... mai mult

  • 07-05-2008
  • 2663
  • 0
  • 0

Nada concentrata rapida

toate ingredientele se macina ,apoi se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen. Ramele se rup, sau se taie marunt ,cu vermusi impreuna se amesteca cu amestecul rezultat din prima compozitie ,si la fata locului ,la rau se adauga zaharul vanilat cu o cantitate de apa, atat cat sa obtinem o compozitie mai tare care sa nu cada de pe momitor in timpul aruncarii,se poate folosi timp mai indelungat si la nadirea locului pentru pescuit. ... mai mult

  • 07-09-2008
  • 2653
  • 0
  • 0

Cea mai simpla reteta de canepa fiarta

In primul rand pentru aceasta reteta avem nevoie de un termos mediu,adica in care sa intre cel putin 500 mililitri lichid.Punem semintele de canepa in acest termos,adaugam si zaharul si amestecam bine.Acum vine partea cea mai frumoasa:luam un ibric in care avem aproximativ 400 mililitri apa si il punem la fiert.Cand apa a fiert,o turnam peste amestecul de seminte si zahar,pana umplem termosul,dupa care il inchidem cu capacul.Aceasta operatie o vom face cu o seara inaintea zilei in care ne-am pro ... mai mult

  • 16-12-2009
  • 2641
  • 0
  • 0

Mamaliga cubulete

doua masuri de malai cernute prin sita de griu si o masura de faina de griu,se fierb la foc mic cu cel mult o lingurita de miere de albine.cind incepe sa fiarba se mesteca aprox juma de ora, dupa care se rastoarna.dupa ce s-a racit cit sa pana ce poate fi manevrata cu mina,se omogenizeaza bine se fac bulgari care se pun ulterior la presat intre doua funduri de lemn.dupa ce s-au racit complet,discurile astfel formate se pun intr-un tifon sau ciorap de dama si se mai fierb o data pina ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 2631
  • 0
  • 0

Nada boabe de canepa

Boabele de canepa se fierb pana crapa bobul. Apa nu se arunca ci se foloseste ca atractantdeoarece au o aroma puterbica pe placul pestilor. Se folosesc cu succes in special la ciprinide. ... mai mult

  • 30-01-2008
  • 2624
  • 0
  • 0

Mamaliga moale aromatizata

În apa fierbinte se se adauga treptat doua parti de faina de malai si o parte de faina alba, amestecând continuu circa 10 min în conbinatie cu srot de floarea soareluimacinat,siropuri diferite, halva, arome si coloranti. Dupa racire se amesteca, dupa dorinta si cu alte componente, pentru obtinerea pastei dorite. ... mai mult

  • 15-12-2009
  • 2605
  • 0
  • 0

Nada crap cu lapte porumb

intr-o galeata mare se pune o punga de pro crap amestecata cu faina de peste ,laptele de porumb si aroma se pune in apa apoi treptat in mix amestecandu-se bine bine. ... mai mult

  • 26-04-2010
  • 2598
  • 0
  • 0

Mamaliga caramelizata

Intr-un vas topitzi 150 grame zahar, apoi cand acesta incepe sa-si skimbe culoarea, turnati apa treptat pana obtinetzi o culoare bruna. Turnati 700 ml de apa rece si lasatazi sa dea in clocot...turnatzi inca 100 grame de zahar si amestecatzi bine. Adaugati malauiul treptat si urmati procesul ca la mamailga obisnuita ... dupa racire o putetzi pune intr-un dres de dama si apoi ceva plat deasupra si o greutate ca sa aplatizatzi mamaliga pt a o putea folosi la patratzica... FIR INTINS ... mai mult

  • 13-06-2008
  • 2562
  • 0
  • 0

Boiles

BOILES (22.01.2008 19:45) Se amesteca bine: 2/4 pesmet, 1/4 malai cernut, 1/4 fulgi de ovaz. Se bat 12 oua la 500g compozitie, se toarna intr-un vas dupa care framantam bine pana omogenizam. Modelam cu mana bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem intr-o plasa de sarma si le introducem in apa clocotita. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata, le scoatem, le punem la scurs pe o carpa uscata, dupa care le punem la rece. Se amesteca: 15% faina de soia, 10% alune prajite macinate fin, 25% ... mai mult

  • 27-04-2008
  • 2560
  • 0
  • 0

Mamaliga si vermusi

pot spune ca poate fi folosita atat ca nada daca ramane mai moale dupa fierbere sau ca momeala daca o facem mai tare . Se pune apa intr-n vas si da la foc pana da in clocot apoi se aduga mestecul de malai si faina alba se mesteca , se lasa la foc mic si se mesteca pana se obtine o mamaliga tare . Se da jos de pe foc se rastoarna pe un prosop se lasa la racit . Cand este aproape racita iau o cutiuta de vermusi colorati ( am folosit si pe cei care trecusera de stadiul de larva ) si ii amestec cu m ... mai mult

  • 11-01-2010
  • 2541
  • 0
  • 1

Nada pregatita pe malul apei

Mod de preparare: In funcţie de cantitatea necesară se foloseşte doar gălbenuşul de la 1, 2, 3.... ouă. Peste el se pune faină de malai "cît cuprinde" şi se frămantă pînă se ajunge la o pastă gumată care stă foarte bine în cîrlig. Un pic de zahăr vaniliat si un picur de ulei de floarea soarelui o face şi mai atractivă şi maleabilă. avantajul este că se poate face pe locul de pescuit fară ... mai mult

  • 07-03-2010
  • 2504
  • 0
  • 1

Mamaliga cu vanilie

400 g malai grisat fin, 500 ml apa, 2 esente de vanilie Se pune 1/2 l apa in 400 g de malai, doua esente de vanilie, se lasa la fiert 10 min. dupa care se scoate compozitia, se introduce intr-o fasa, se baga din nou in apa fierbinte si se lasa sa fiarba 1/2 ora/. Fir intins mamaliga pt crap 3 ... mai mult

  • 23-02-2010
  • 2492
  • 0
  • 0