Retete de nada pentru Crap
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Aceasta reteta a fost testata cu succes pe cele 3 lacuri de top de la noi. -Tancabesti -Sarulesti -Dravari Rezulatte-peste 4000 kilograme de crap ... mai mult
Se pune un vas cu apa la fiert.Intre timp intr'un vas separat se pune faina de malai si se amesteca cu faina alba si cu un pic de apa pana se tine.Apoi pasta (faina alba si de malai amestecate)se face sub forma de cocolosi si se baga in apa fierbinte pana si se lasa pana se ridica la suprafata . Dupa ce ai facut asta cu toti bulgari se iau se sfarama si se pune budinca si aromantii si se amesteca ft bine . (Pt scobar recomand caramelul pt mine a dat cel mai bine rezultate) FIR INTINS !!! ... mai mult
se pescuieste cu cubulete de cartof proaspat boillies sau porumb.eu am prins mai mult la porumb.se amesteca toate intr-o galeata dupa ce au fost fierte in apa ... mai mult
se fierb porumbul si arpacasul in apa cu esenta de capsuni pana se inmoaie.se separa porumbul si arpagicul si in apa ramasa se face mamaliga. la sfarsit se omogenizeaza totul.se foloseste ca nada sau pe bomba sau arc.Fir intins! ... mai mult
In acest inceput de sezon am tot incercat o gramada de retete de nada unele cu succes altele fara efect, si am ajuns sa mi perfectionez o reteta care mi a dat rezultate atit pt momitor sau arc dar si nadit cu prastia si marker. Am luat ingredientele de sus si le am amestecat bine cu singura mentiune k mamaliga am pus o ultima. Au sporit trasaturile destul de mult dar cu mentiunea k la pelete pe fir de par nu am luat nimik ....dar nu renunt la pelete sub nici o forma pt k , consider k are un ro ... mai mult
Se parpara o mamaliga. Se fierb pastele pana se fac terci. Cand sunt gata fierte se amesteca impreuna cu mamaliga si se adauga ouale. Rezulta un aluat lipicis. Se poate indulci cu arome sau miere. ... mai mult
clasica mamaliga se poate combina in mii de feluri cu mii de arome,atractanti,dar cel mai bine si mai indicat ar fi cu atome naturale.Una dintre cele mai bune combinatii pe care am facut-o si am avut rezultate este cea cu ceaiuri de capsuni sau fragute.Se framanta bine mamaliga,se ia masura dorita,se lateste apoi se pune peste ceaiul din pliculetele de ceai,la 3-400 grame eu pun 6-7 pliculete,se amesteca bine,se lasa in repaus 10-15 minute,se framanta iar pana devine rosie,e gata de pescuit ... mai mult
Ingrediente: 200-250 grame paine (difera in functie de cantitatea de momeala dorita), apa, esenta de rom, cacao. Mod de preparare: Se inmoaie painea intr-o cantitate mica de apa, se framanta si in acelasi timp se adauga cacao si esenta de rom pana cand compozitia devine asemanatoare plastelinei. Este o nada excelenta pentru oblete, se poate utiliza si la caras sau crap, insa nu vor fi aceleasi rezultate. ... mai mult
se pune apa la fiert.se amesteca malaiul,faina alba si turta dulce data prin razatoare fina;cand fierbe apa,se pune3/4 din amestecul rezultat,se lasa la fiert la foc mic cca20 min,se amesteca bine si se inglobeaza si 1/3 din cantitatea ramasa,dupa care se preseaza bine si se rastoarna pe un blat de lemn.se foloseste ca gogolos sau patrat la arici sau bombe pt ape curgatoare ... mai mult
Spalam bine de tot cerealele,dupa care punem porumbul la fiert cu 4 degete de apa peste nivelul lui si il lasam sa fiarba pana crapa primele boabe de porumb iar graul si cu soia le adaugam dupa ce apa a inceput sa fiarba aproape de final.dupa care il dam la oparte de pe foc si adaugam aroma si nada amestecam bine de tot si il lasam doua trei ore sa traga amestecand din cand in cand dupa care cand se raceste de tot e numai bun de folosit.aceasta reteta este vinovata de multe capturi anul acesta p ... mai mult
Se pune malaiul de porumb la fiert vreo 20-30 minute si se face o mamaliga vartoasa.Porumbul,care a stat in prealabil vreo 24-36 ore la inmuiat se pune peste aceasta mamaliga,se adauga si painea care trebuie putin inmuiata inainte,srotul de floare si zaharul vanilat,la care putem sa adaugam si ceva arome dupa preferinta.Se amesteca bine pana obtinem o pasta.Ajunsi la locul de pescuit,vom mai adauga apa din balta atat cat este necesar pentru a face niste bulgari de marimea unei mingi de tenis,car ... mai mult
Se amesteca toate boabele si apoi se dau la rasnita sau se macina . Se otine un fel de faina colorata si frumos mirositoare . Cand se ajunge la malul ape se inmoaie si se nadeste prin aruncare bulgari . Este foarte cautata si apreciata de pesti . eu o folosesc cu rezultate foarte bune in nadirea carasului si platicii dar si a crapului . Fir intins ! ... mai mult
Se amesteca toate ingredientele pana dau o pasta gumata. Fir Intins! ... mai mult
am un amic weekendul asta la concurs si i-am facut o reteta simpla pt concurs, era pe 2 dupa prima zi, sper sa aiba fir intins in continuare, dar cred ca oricum ia premiul pt cea mai mare captura(8,5)... sa vedem.... ... mai mult
se va adauga 10 oua si 2 linguri ulei de masline,se prepara partea lichida cu ouale la care se adauga mixul si se va framanta bine pana la omogenizare,recomandat este fierberea la vapor circa 6 minute sau an apa 3-4 minute,se vor scoate pe o carpa dupa care se vor depozita la un loc bine aierisit ventilat si fara umezeala ... mai mult
se fierb bine cartofii se curata de coaja si se amesteca intr-o galeata impreuna cu celelalte. se pune adaos de apa fiarta sau de la locul de pescuit. este o nada ideala pentru momitor si pentru paturi de nada. se pot face bulgari si nadi si cu catapulta. ... mai mult
aceatsa nada este in special pentru pescuitul la match,este o nada pe care pescarii profesionisti o fiolosesc cu desavarsire ... mai mult
La aceasta nada pescuiti cu boillies, cu cartof si cu porumb. Cartoful se poate pune pe rig proaspat sau puteti folosi cartofii conservati din comert. ... mai mult