Retete de nada pentru Crap
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
Retete de nada si momeala pentru pescuitul la Crap. Cele mai prinzătoare retete cu ingrediente si mod de preparare
cartofii taiati cubulete de 1-2 cm, iar un aditiv care ar merge bine este aromix-ul pentru crap Sensas la aceasta nada pescuiti cu boilies, cartof si cu porumb. Aceasta reteta nu este a mea dar am vazut-o, mi s-a parut interesanta si mi-am zis ca tre' sa o dau si aici ... mai mult
Se pun alunele tigrate intr-un vas/galeata impreuna cu zaharul , peste se adauga apa cam 4-5l apa clocotita si se lasa sa se dizolve bine zaharul , amestacadu-se din cand in cand. Vasul trebuie sa inchida ermetic. Dupa ce sa racit apa se adauga aroma. Ce aroma puteti folosi cateva exemple: Pineapple Nutrafruit (aromã de ananas) sau aroama de capsuna de la Dynamite sau ce aroma credeti ca merge bine pe balta unde urmati sa mergeti. Puteti folosi chiar aroma de condimente dulce de la Nutrabaits. ... mai mult
Se piseaza cca 300g de seminte negre.In timp ce se piseaza se adauga o jumatate de lingura de ulei de gatit, o sticluta de esenta de vanilie si o lingura de zahar.Se piseaza marunt. Se "pune de o mamaliga" cam din 500g malai. Cand este aproape gata se adauga compozitia(semintele si celelalte) si se amesteca foarte bine. Se rastoarna pe un capac de lemn si se da o forma unganduse cu continutul unei sticlute de esenta de capsuni. Fir intins!!! ... mai mult
Discutia oricum poate fi interminabila dar trebuie sa fim pratici: care sunt momelile aproape perfecte si ce au ele in comun? Eu zic ca viermi, cartofii, porumb ... mai mult
se fierbe graul cu porumbul pana incepe sa se inmoaie.zeama se scurge dar nu se arunca. dupa care se adauga si restul de ingrediente si se amesteca intr-o galeata si se completeaa cu zeama de la fiert atat cat sa nu fie nici prea moale nici tare. se foloseste in special pentru pat de nada. ... mai mult
Se amesteca faina de malai cu faina de grau uscata. Se adaoga apoi apa cat cuprinde facand cocoloase de marimea pumnului. Se fierb 15-20 minute si se lasa la racit. Se reomogenizeaza masa rezultata adougand semintele macinate pana se obtine un amestec omogen. Se pot adouga semintele si inainte de fiergebe avantajul fiind ca se amesteca mai usor cu fainurile uscate dar se pierde din aroma la fierbere. Aceasta momeala sta bine atat in carlig cat si in momitor. Locul nadit cu astfel de cocoloase va ... mai mult
Intr-o cutie cilindrica de plastic de cca 400 ml ( din cele de marinata macrou ) se pune 1 1/2 ceasca medie de faina de porumb si una de grau. Se omogenizeaza si se adauga apa treptat pana se face precum un terci ceva mai apos. Se pune apoi aroma. Daca este lichida atunci se va pune ceva mai putina apa. Se lasa 1/2 ore pentru transferul aromelor si se amesteca iarasi. Se dau pe centrul capacului 4-6 gauri pe un cerc avand diametrul de 2-3 cm . Vasul cu capac se va pune in cuptorul cu microunde ... mai mult
Cumparam canepa de la un magazin de specialitate sau de la vreun Pet-Shop(magazin pentru animalute).Acum va voi prezenta modurl de preparare prin fierbere a acestui ingredient,si anume: Punem semintele de canepa(250 gr.)intr-o oala peste care turnam un litru de apa rece.Le lasam la foc mare pana dau in clocot.Cand am vazut ca a dat in clocot,reducem flacara si le lasam sa fiarba la foc domol pana cand vedem ca incep sa crape si sa iasa miezul(embrionul).Toata treaba nu trebuie sa dureze mai m ... mai mult
Malauil se fiebe cu pasatul si se obtine o mamaliga. Ramele si anasonul sunt taiate marunt si se adauga la mamaliga framantand cat mai bine. ... mai mult
Semintele de canepa se pun la inmuiat in apa , la 1 kg de seminte se adauga o lingura de sare . Se tin la inmuiat cca 24 ore , apoi se fierb cca 15-20 minute la foc mic. Se fierb pina cind crapa bobul adica. Se goloesc intr-un recipient inchis pina cand sunt racite apoi se vor strecoara , lichidul se pastreaza. Lichidul rezultat se poate folosi la rehidratarea boilesurilor uscate. Sau ca adaus in loc de apa. ... mai mult
pt a fi ideal si a nu-si pierde proprietatile,srotul se pune intr-un vas se toarna peste el apa fierbinte,se acopera se lasa in repaus 10 min ,dupa care se omogenizeaza,se adauga apa daca e prea tare,se pune intr-un recipient sau punga ermetica,este gata pt a fi folosit ca nada pur sau in combinatie cu alte fainuri ... mai mult
Se pun semintele la inmuiat acoperite cu apa. Apa sa fie suficeinta pt ca grauntele vor lua multa apa. Deci urmariti cantitatea de apa si o complectati la nevoie. Se lasa cca. 24 - 48 ore la inmuiat. Se fierb apoi pana proumbul aproape se sparge Se iau de pe foc si se pun celelalte elemente in orice ordine. Se lasa la asa inca 12-24 ore. Se pot folosi boabele mai tari ca si momeala pt carlig. Recomadat pt momela : porumb, mamaliga Cantitatea ajunge pentru un pescuit de doua zile si se arunc ... mai mult
Ce este mai important la un cubulet de mamaliga (in afara de compozitia lui) este sa fie rezistent incit sa poata fi aruncat oricit de departe fara sa iasa de pe carlig (sau de pe firul textil). Mamaliga ar trebui preparata cu apa din balta,de izvor sau apa plata. Apa de la robinet contine clor,deci are un miros specific neagreat de peste.In cazul folosirii acestei ape trebuie sa o lasam 1-2 zile intr-un vas cu gura mare.Malaiul cel mai bun este cel de pe piata,negrisat.Acesta se poate cer ... mai mult
Reteta este compusa din doua parti dupa cum urmeaza: - prima parte contine toate ingredientele uscate si macinate si exprimate in grame, la cantitate. - a doua parte , 10 oua , substantele lichide exprimata in mll si picaturi. se amesteca ambele parti circa 30 pina la 50 minute,ca aromeke si uleiurule sa patrunda bine in amestecul cu materialele macinate, dupa obtinerea aluatului ,se trece la prepararea bilelor de boilis , dupa diametrele pe care dorim sa le obtinem. Mentionez ca ... mai mult
Se fierbe mamaliga obisnuita.Se framanta apoi cu un amestec de malai si faina (parti ~ egale) pana la inglobare totala si omogenizare.Din pasta obtinuta,se fac bilute de dimensiunea dorita care se introduc in apa clocotita.Initial bilutele se duc la fund.Cand au fiert suficient se ridica singure la suprafata,de unde se culeg cu o spumiera.se dau prin malai cu diferite arome(dupa preferinte) si se pastreaza intr-o cutie inchisa. ... mai mult
se ia toate ingredientele si se omogenizeaza bine intr-o galeata pana la obtinerea unei consistente mai tari. este bine daca folosim apa de la locul de pescuit sau apa fiarta pentru adaosul necesar. este o nada cu atractie rapida ideala pentru crap si caras. ... mai mult
rezeta simpla capturanta tot anul si pe buzunarul fiecarui carpist la care se adauga 10 oua ,si partea lichida arome si atractanti la alegerea fiecarui(gramajul se gaseste pe fiecare ambalaj al produsului)nu ramane decat sa se amestece partea lichida cu ouale si cu mixurile pana la omogenizare,aluatul va devenii vartos si bun pt rularea bilelor,timpul de fierbere al bilelor este circa 6 minute la vapor si aprox. 4 minute an apa fierbinte,bilele dupa fierbere se scot pe o carpa uscata se lasa pt ... mai mult
Fierbeti treptat in timp ce amestecati 500g malai porumb,apoi adaugati 200g faina alba si spre sfarsit 2 sticlute mici aroma de vanilie. Se lasa la racit pe un taietor de lemn [de preferat], iar pe malul baltii se framanta cu grau macinat cu apa din balta. -fir intins! ... mai mult